De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De kleurtrends van 2017

“Nu al?” hoor ik je denken. Ja nu al, want veel merken en designers zijn allang weer bezig met de collectie voor volgend jaar. Welke kleuren worden helemaal hip en trending in 2017? Dat gaan wij je nu vertellen! Kleurtrends zijn niet alleen belangrijk op het gebied van interieur maar ook voor de mode, de kunst, de architectuur en noem het maar op.

Volgens Elle Decor zijn dit de kleurDe populaire verf fabrikant Behr heeft drie nieuwe kleur paletten bedacht voor  2017, namelijk: Zelfverzekerd, Samengesteld en Comfortabel. Het palette genaamd Zelfverzekerd bestaat uit schemerig blauw, spicy rood en limoengroen tinten. Een palette dat ontworpen is om je aandacht te trekken! Het Samengesteld palette bestaat uit aardetinten zoals groen en taupe en in het laatste palette genaamd Comfortabel zien we vooral licht roze, licht blauw en licht geel. Een introvert palette met veel pastel tinten.

Een aantal van deze kleuren hebben we dit jaar al voorbij zien komen, dat helpt ons om een beeld te krijgen van hoe deze kleuren in het interieur zullen staan.

Kleurtrends: Meer inspiratie

Kleurtrends-2017-2

Hier zien we een kleur van het palette Zelfverzekerd genaamd Schemerig blauw.

Kleurtrends-2017-3

Ook hier zien we een kleur van het palette Zelfverzekerd genaamd Blauw-Groen.

Kleurtrends-2017-4

Ben je op zoek naar iets opvallends, vrolijks en warms? Ga dan voor deze gele kleur van het Zelfverzekerd palette.

Kleurtrends-2017-5

Het palette genaamd Samengesteld heeft o.a. de kleur mineraal grijs. Een prachtige kleur die een interieur een zeer mystieke sfeer geeft.

Kleurtrends-2017-6

Blauw-groen is ook verkrijgbaar in een zachtere variant zoals deze. Wederom een voorbeeld van het Samengesteld palette.

Kleurtrends-2017-7

Wellicht is de stijl van dit interieur niet helemaal wat je verwacht had, maar de kleuren Aarde Groen en Taupe Beige worden weer helemaal hip in 2017.

Kleurtrends-2017-8

Tenslotte hebben we het Comfortabel kleuren palette nog waarin bijvoorbeeld deze Poeder Blauw kleur zit. Een mooie, rustgevende en kalme kleur.

Kleurtrends-2017-11

Ook de kleur pastel roze komt weer helemaal terug in 2017. Een prachtige kleur die niet perse vrouwelijke interieurs kenmerkt. Zoals je hier ziet kan het juist ook heel mooi en licht verwerkt worden in een interieur.

Kleurtrends-2017-10

Tenslotte zien we hier een zeer neutraal pastel kleurig interieur met een opvallend tafeltje in de kleur Stoffig Geel. Wederom een soort van pastel kleurige tint die terug gaat komen in 2017!

Kleuren zijn ontzettend bepalend voor een interieur. Ze maken een ruimte groter, kleiner, smaller, breder of juist hoger of lager. Je kan dus heel veel effecten creëren met bepaalde kleuren in een ruimte. Laat je daarom altijd goed adviseren voordat je een kleur toepast. Wie weet kies je een kleur die jouw ruimte kleiner zal maken maar wat jij liever niet hebt.

Eerder door jou bekeken producten

Sierkussen Ewout – off white/zwart – 45×45 cm – Leen Bakker
12,99 Sierkussen Ewout – off white/zwart – 45×45 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Kartell Air du Temps klok crystal/gold
142,- Kartell Air du Temps klok crystal/gold Kartell Bekijk Shop
VenA ronde spiegel 50 x 50 cm, naturel bewerkt hout
69,- VenA ronde spiegel 50 x 50 cm, naturel bewerkt hout MADE.COM Bekijk Shop
Seletti Bella Vista Zwart Snoer
113,99 Seletti Bella Vista Zwart Snoer Seletti Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?