De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Kleurrijke interieurs: pastel

Er zijn zoveel verschillende stijlen die toegepast kunnen worden in een interieur. Dat maakt de keuze voor één bepaalde interieur stijl soms wat lastig. Het helpt ontzettend veel als je inspiratie opdoet en rond kijkt naar interieurs en design die je aanspreken. Op deze manier ontwikkel je een mood board van stijlen, materialen en kleuren in je eigen hoofd. Wellicht passen deze mooie kleurrijke interieurs met pastel kleuren wel in jouw mood board met interieur stijlen.

Kleurrijke interieurs met pastel kleuren

Hoe breng je nou meer kleur in het interieur zonder het geheel al te bont te maken? Door te werken met pastel kleuren bijvoorbeeld. Pastel kleuren zijn zachte, vrolijke kleuren die niet te fel zijn en goed gecombineerd kunnen worden met elkaar.

Hier zie je negen mooie voorbeelden van pastel kleuren die op verschillende manieren zijn toegepast in het interieur. Zo zie je bijvoorbeeld pastel kleuren op de wand, pastel kleuren als accessoires of pastel kleuren in de meubels.

Kleurrijke-interieurs-pastel-1

Bron: thedesignchaser

Een knallende en expressieve vorm van het toepassen van pastel kleuren in het interieur. Dit kleurrijke interieur is ontworpen voor mensen die durven. Het is opvallend, vrolijk en sfeervol maar tegelijkertijd ook erg nadrukkelijk aanwezig.

Kleurrijke-interieurs-pastel-2

Bron: Norsu-Launch

Pastel kleuren kunnen ook gecombineerd worden met koper zoals in dit voorbeeld. Door een neutraal interieur te combineren met pastel tinten en koper ontstaat er een warme sfeer in huis. Het voordeel van pastel kleuren in een kleurrijk interieur te integreren in de vorm van accessoires, is dat je het heel snel weer kunt veranderen of vervangen voor iets anders.

 

 

Kleurrijke-interieurs-pastel-3

Bron: Ida-interior-lifestyle

Kleurrijke interieurs hoeven dus niet alleen maar te bestaan uit heel veel kleur. Je kunt ook gebruik maken van materialen zoals koper of neutrale kleuren zoals zwart, wit en grijs. Hiermee creeer je een rustige basis waardoor je meer kleuren kunt gebruiken.

In dit voorbeeld is zwart en wit gebruikt in en patroon waardoor het opvallender is dan wanneer je het als basis kleur gebruikt.

[Tweet “Kleurrijke interieurs met pastel kleuren: inrichten doe je zo!”]

Kleurrijke-interieurs-pastel-4

Bron: babble

Hou je van heel zachte warme tinten? Gebruik dan deze warme gele pastel tint in combinatie met wit en een andere pastel kleur zoals zalm roze of pastel groen.

Kleurrijke-interieurs-pastel-5

Bron: Norsu-interiors

 

Kleurrijke interieurs ontstaan door het gebruik van kleur in een hogere mate dan traditioneel. Dit wil niet zeggen dat je alles in kleuren moet schilderen, maken en kopen maar gebruik kleur in een bepaalde mate. Daarnaast kun je van 1 kleur ook verschillende tinten gebruiken. Denk je bijvoorbeeld aan een pastel blauw? Gebruik dan ook de heldere kleur blauw hiervan voor meer diepte en sfeer in huis.

Kleurrijke-interieurs-pastel-6

Bron: interiors-addict

Kleurrijke-interieurs-pastel-7

Bron: theeverygirl

Sommige materialen kunnen ook pastel tinten in zich hebben zoals deze authentieke bakstenen wand bijvoorbeeld. De perfecte wandafwerking bij dit pastel en kleurrijke interieur.

Kleurrijke-interieurs-pastel-8

Bron: athomeinlove

Kleurrijke-interieurs-pastel-9

Bron: athomeinlove

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?