De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Minder inkijk? Raamfolie is de oplossing!

Minder inkijk? Raamfolie is de oplossing! Raamfolie is erg functioneel maar kan ook een mooie en luxueuze uitstraling hebben. Mits je het goed doet uiteraard. Bij gebruik van onderstaande tips ben je straks een professional!

Raamfolie 4 spitswallcoverings

Bron: spitswallcoverings

Voorbereiding

Voordat je raamfolie bevestigt maak je je oppervlak volledig schoon. Doe dit door het gebruik van een ontvetter of glasreiniger. Maak het oppervlak droog en schoon met een schone theedoek.

Bedenk van tevoren hoe groot het oppervlak gaat zijn waar je raamfolie op wilt aanbrengen. Je hebt de minste inkijk als je het tot ongeveer 1.80 m hoogte aanbrengt. Mocht je maar een klein stukje willen aanbrengen kun je dit doen tussen 1.40 m en 1.80 m.

Om raamfolie niet alleen een functionele taak te geven kun je er ook iets moois van maken. Laat ongeveer 1 cm aan beiden kanten open, zo krijgt het oppervlak een mooiere uitstraling. Plak dit af aan de buitenkant met tape en plak ook meteen de hoogte af, dan weet je tot waar je de folie moet aanbrengen.

Raamfolie 5 raamfolieopmaat

Bron: raamfolieopmaat

Raamfolie 1 plakhetzelf

Bron: plakhetzelf

Raamfolie aanbrengen

Knip de raamfolie op de gewenste maat. Nu kun je deze aanbrengen. Maak het oppervlak eerst nat met een plantenspuit. Waarom? Dit zorgt ervoor dat de raamfolie niet meteen geheel vastgeplakt is op het oppervlak. Haal de plakrand tevoorschijn, plak eerst een klein stukje op het oppervlak en daarna kun je de rest van de beschermfolie eraf halen. Veeg er meteen overheen met een bankpasje. Hierna kun je het overtollige water weghalen met een raamwisser. Maak het goed schoon. Het kan zijn dat er nog wat luchtbellen achterblijven. Wees gerust, deze verdampen na verloop van tijd!

Als je je raamfolie nog op wilt leuken kun je met een hobbymes figuren en stroken uit het raamfolie snijden. Zo maak je jouw eigen unieke creatie. Probeer de raamfolie ook eens te gebruiken op andere voorwerpen zoals een spiegel of een glazen vaas. Dit geeft een hele leuke uitstraling.

Raamfolie 2 plakhetzelf

Bron: plakhetzelf

Raamfolie 3 tislifestyle

Bron: tislifestyle

Eerder door jou bekeken producten

Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders
59,99 Home24 Afbeelding Einhorn II, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding Star Wars 30th Anniversary, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal
89,99 Home24 Lage kast Ruedesheim, Pelipal home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders
42,99 Home24 Afbeelding Star Wars VII, Reinders home24 Bekijk Shop
Home24 Afbeelding James Bond, Reinders
54,99 Home24 Afbeelding James Bond, Reinders home24 Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?