De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Opruimen en weggooien: een opgeruimd interieur!

Opruimen en weggooien is een belangrijk onderdeel van het opgeruimd houden van een interieur. Als we alles maar blijven bewaren dan wordt het veel te rommelig in onze interieurs. Je kan gewoon niet alles bewaren, sommige spullen hebben zijn tijd gehad en zijn functie vervuld en kunnen worden weggegooid of weggeven. Wij hebben een aantal leuke tips hoe je het huis netjes houdt en ervoor zorgt dat je een opgeruimd interieur hebt! Lees je mee?

Tips voor een opgeruimd interieur!

Opgeruimd-interieur-2

Bron: beautifulhouse

Tip 1: Maak lijstjes

Waar je nou ook lijstjes maakt, maak ze! Op een stuk papier, in de telefoon of waar dan ook. Lijstjes houden de boel georganiseerd en netjes.

Tip 2: Zet alles meteen op zijn plek

Het zijn de kleine dingen waar je het meest over kunt ergeren. Rondslingerende tijdschriften, sleutels, allemaal dagelijkse dingen die je in de handen hebt maar niet direct terug op zijn plek zet.

Tip 3: Houd een routine aan

Het schoonmaken of opruimen van het huis is niet de leukste bezigheid. Maar wanneer je kleine routines creëert die je dagelijks toepast dan hoef je niet zoveel in het weekend te doen.

Tip 4: Berg op en label het!

Spullen die je niet kan weggooien moet je goed en netjes opbergen. Zorg ervoor dat hier een systeem in zit, dat dozen of kisten een sticker of label hebben waarop staat wat erin zit. Zet alles netjes bij elkaar en zorg er ook voor dat je er weer gemakkelijk bij kan komen.

 

Opgeruimd-interieur-1

Tip 5: Laat nooit iets tot de volgende dag

De meeste van ons laten nog wel eens wat afwas staan tot de volgende dag of kleren ergens laten liggen voordat we naar bed gaan. De realiteit is dat deze dagelijkse taken juist zorgen voor rommel in huis. Zorg daarom ervoor dat je even gauw de tijd neemt om alles op te ruimen van de dag zelf.

Tip 6: Versimpel jouw omgeving

Dit betekent: heb je nou echt zoveel theedozen nodig? Zoveel soorten koffie? Al die potten en pannen in de keuken? Gebruik je dat allemaal? Kies een aantal favorieten en ruim de rest netjes op in kastjes.

Tip 7: Pak een koffer in

Deze laatste tip is niet om op vakantie te gaan. Een koffer inpakken laat zien wat je eigenlijk allemaal teveel in de kast hebt hangen. Wat neem je mee in een koffer? En waar wordt je eigenlijk niet zo blij van of draag je nooit? Ruim dat op! Geef het weg of gooi het weg.

Eerder door jou bekeken producten

Beliani Sedum Sierkussen Goud Stof 40 x 40 cm
25,- Beliani Sedum Sierkussen Goud Stof 40 x 40 cm Beliani Bekijk Shop
Beaneasy Dream-Cot Babybed
1575,- Beaneasy Dream-Cot Babybed Bekijk Shop
Bijzettafel Melur, ars manufacti
229,99 Bijzettafel Melur, ars manufacti Ars Manufacti Bekijk Shop
Santorini, 2 x gestreepte badlakens, indigoblauw
39,- Santorini, 2 x gestreepte badlakens, indigoblauw MADE.COM Bekijk Shop
Sierkussen Oriana – roze – 45×45 cm – Leen Bakker
7,99 Sierkussen Oriana – roze – 45×45 cm – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?