De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Patroontegels inspiratie: grafisch!

Patroontegels: de een vindt ze prachtig en de ander vindt ze lelijk. Wat vind jij van tegels met patronen? Deze tegels hebben allemaal een grafische patroon óf vormen samen een grafisch patroon. Unieke, moderne patroontegels voor in het interieur. Kijk gauw mee voor meer inspiratie.

Grafische Patroontegels inspiratie

Tegels worden op de vloer gelegd of tegen de wanden gebruikt. In sommige gevallen wordt het zelfs op beide oppervlakken gebruikt waardoor je een speciaal effect krijgt. De volgende voorbeelden laten zien hoe tegels met patronen gebruikt kunnen worden en wat voor een effect het geeft.

Bron: academy tiles

Bron: pinterest
Bron: contemporarytiles

Grote of kleine patroontegels?

Er zijn allerlei patronen te vinden voor tegels. Van schuine tot rechte patronen, van patronen per tegel of voor de gehele vloer. Door deze verschillende mogelijkheden kan het moeilijk worden om de juiste patroontegels te kiezen.

Welke tegels zijn bijvoorbeeld geschikt voor een kleine ruimte of voor een grote ruimte? Niet alleen het soort patroon maar ook het formaat van de tegel zelf is van belang. Wat is het effect van tegels?

Kleine tegels

In badkamers en keukens kan een kleine tegel goed van pas komen. Als een badkamer of keuken niet te druk ingericht is dan kan een kleine tegel hier heel goed van pas komen.

Grote tegels

Een grote tegel is ideaal voor in een ruimte waar je het ruimtegevoel meer wilt ervaren. Grote tegels werken optisch vergrotend. Zo zorgen rechthoekige tegels die horizontaal geplaatst worden voor een verbreding van de ruimte. Ook zie je veel minder voegen met grote tegels.

 

Bron: archiproducts

Bron: roomed

Bron: roomed

Bron: academy tiles

Bron: archiproducts
Bron: terto

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?