De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Materiaal keuzes: de vloer in het interieur

Ben je toe aan een nieuwe vloer in je huis? Wij geven je graag een aantal bruikbare tips voor het kiezen van je nieuwste vloer voor je huis en familie.

vloer-in-het-interieur-visgraat

Bron: makeithome

Een vloer in het interieur heeft een behoorlijke impact op je leven. Of je nu yoga doet in je woonkamer, een feestje organiseert in de eetkamer of de kinderen uit de buurt vermaakt, je hebt een vloer nodig die comfortabele en duurzaam is. De vloer is het grootste oppervlak in je huis, het legt een fundering voor de gehele inrichting van de ruimte. De kleur, de stijl, de textuur en het patroon maken allemaal deel uit van de sfeer. Een nieuwe vloer in het interieur kan een grote investering zijn, dus je wilt ook graag dat de vloer jaren mee gaat. De keuze van vloer gaat vooral over een balans tussen je stijl en je behoeftes. Wij hebben een aantal tips voor je die je kunt gebruiken bij het kiezen van een nieuwe vloer.

De vloer in het interieur: ken je eigen stijl!

Belangrijk om je zelf af te vragen is bijvoorbeeld wat voor een kleuren en patronen je mooi vindt? Denk eens na over welke vloer texturen je aantrekkelijk vindt; een warme hardhouten vloer, een luxueus tapijt of een koele tegelvloer? En neem daarbij ook in gedachte hoe de stijl van je interieur op dit moment is. Wil je graag een geheel nieuwe interieur stijl dan wil je graag een vloer kiezen die past bij de meubels en accessoires die je gaat gebruiken.

vloer-in-het-interieur-planken

Bron: uw-woonmagazine
[Tweet “De vloer in het interieur moet tegen het leven van jou en je familie kunnen.”]

Denk na over je levensstijl

Hoe gebruik je de betreffende ruimte? Ben je bijvoorbeeld een enthousiaste bakker of kok die veel in de keuken werkt? Dan wil je geen tegels in de keuken want deze kunnen oncomfortabel aanvoelen. Maken je kinderen de gehele badkamer nat als ze gaan douchen? Dan wil je daar zeker wel voor een tegel gaan. Heb je huisdieren die graag met natte voeten naar binnen komen? Denk dan eens aan beton of een ander sterk materiaal. De vloer in het interieur moet tegen het leven van jou en je familie kunnen.

vloer-in-het-interieurvloerbedekking

Bron: timmermans-interieurs

Het budget

Ten slotte is het budget voor de vloer in het interieur natuurlijk ook van belang. Hou altijd in gedachte dat naast de kosten van de vloer, je ook nog andere kosten moet betalen zoals de ondervloer, de levering, de installatie, de verwijdering van de oude vloer en het afvoeren van de oude vloer. Daarnaast heb je ook altijd materialen nodig zoals hout, lijm en plinten.

vloer-in-het-interieur-tegels

Bron: tegelhuismontfoort

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?