De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Ornamenten: terug naar vroeger

In de 17e eeuw werden er in Nederland huizen gebouwd met prachtige ornamenten. Ornamenten zijn versierselen die werden toegepast op pilaren, trappen, deuren, plafonds en zo voorts. Omdat in 1790 de gilden werden opgeheven verdween deze ambacht. Maar wees niet getreurd we gaan terug naar vroeger, ze zijn weer terug! Ornamenten kun je toepassen in elke woning. Het maakt niet uit wat voor stijl je hanteert, de ornamenten zijn mee gemoderniseerd. Ze geven nét dat beetje extra aan je huis. De muren gaan leven en je creëert een prachtige luxe uitstraling.

Muur 15

Bron: smitstuc
Ornamenten 1
Bron: schilderwerken-gent
Bron: oracdecor

De ornamenten kun je tegenwoordig vinden in de bouwmarkt, dus je kunt ze gemakkelijk zelf toepassen in je interieur. Uiteraard kun je het ook door een bedrijf laten doen. De ornamenten zijn gemaakt van verschillende materialen. Je vindt ze van gips maar ook heb je lichtgewicht ornamenten van compact schuim.

Ornamenten 4

Bron: touslesprix
Bron: welke

Rozetten

Je kunt kiezen voor een prachtige rozet op je plafond. Deze zorgt vaak voor een centraal punt en geeft daardoor rust in de ruimte. Het maakt je plafond tot een kunstwerk en geeft het een luxe uitstraling.

Muur 5

Bron: designenwonen

Plafondlijsten

Naast rozetten heb je plafondlijsten. Hiermee kun je een kader om je plafond heen maken. Je plafond krijgt de uitstraling van een groot schilderij die je met je eigen verbeelding in mag vullen.

Ornamenten 2

Bron: pinterest
Bron: remymeijers

Wandlijsten

Als laatste heb je ook mooie wandlijsten voor op de muur. Deze kun je kopen bij een speciaalzaak, maar er is nog een betere optie die je op weg kan helpen. Kies voor plinten die je zelf in een bepaald patroon op de muur kunt plakken. Je kunt kiezen voor plinten die recht toe recht aan zijn óf je kiest voor bewerkte plinten. Je plakt ze in gewenst patroon op de muur. Kies daarna voor een mooie kleur verf en verf de hele muur en de lijsten in de gewenste kleur. Nu heeft je muur een prachtige authentieke uitstraling. Iedereen zal verbaasd zijn van de grote verandering in je interieur!

Muur 16

Bron: oradecor
Ornamenten 3
Bron: oracdecor
Bron: paulmassey

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?