De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspiratie: Wonen in een kleine ruimte

We denken allemaal dat we ontzettend veel ruimte nodig hebben om een beetje comfortabel te kunnen wonen. We hebben allemaal een gemiddeld grote woonkamer nodig, een aparte keuken, een grote slaapkamer en een luxe badkamer. Toch is dit niet helemaal waar, want we kunnen heus wel in een kleine ruimte wonen alleen willen we dat niet. Toch zijn er ontzettend veel mensen die dit wel willen en zich beseften dat ze alle ruimte die ze hadden niet nodig hadden. Daarnaast kost een grote woning ook veel geld, een hypotheek, waar je elke dag voor werkt om deze te kunnen betalen. Is dat wat we willen? Wonen in een kleine ruimte geeft dus juist meer ruimte. Meer ruimte op je bankrekening en meer ruimte in je hoofd. De vaste lasten en verplichtingen waar je aan vast zit met een groot huis, kun je allemaal vergeten bij een kleine woning. Wij vonden een aantal ontzettend knusse kleine woningen die ook nog eens verplaatsbaar zijn. Een ware hype in de Verenigde Staten!

Inspiratie: Wonen in een kleine ruimte

Onderstaande inspiratie beelden zullen je laten zien hoe verruimend en inspirerend wonen in een kleine ruimte kan zijn.

Wonen-in-een-kleine-ruimte-2

Bron: tinyhouseswoon

Wonen-in-een-kleine-ruimte-3

Bron: tinyhouseswoon

Wonen-in-een-kleine-ruimte-4

Bron: distractify

Wonen-in-een-kleine-ruimte-5

Bron: tinyhouseliving

Wonen-in-een-kleine-ruimte-6

Bron: muscache

Wonen-in-een-kleine-ruimte-7

Bron: foxnews

Wonen-in-een-kleine-ruimte-8

Bron: tinyhouseswoon

Wonen-in-een-kleine-ruimte

Bron: smallbeautifulmovie

Alle huizen die je hier ziet zijn verplaatsbaar. Stel je hebt werk dat je overal ter wereld kunt doen, dan kun je er dus voor kiezen om het huis elke paar maanden te verplaatsen. Maar ook al heb je niet zo’n flexibel werk, dan kun je er nog steeds voor kiezen om te wonen in een kleine ruimte. Je hebt alleen maar de spullen bij je die je nodig hebt, geen rommel en onzin, enkel wat je graag om je heen wilt hebben.

Wonen in een kleine ruimte betekend ook dat je creatief moet zijn met de inrichting. Geen onnodige meubels of spullen en alles zo compact mogelijk. Het bed bevindt zich vaak in de nok van het huis, de keuken bij de deur en de woonkamer aan de voorkant. Combineer inbouw meubilair met opslag ruimte en zorg dat er voldoende licht naar binnen komt.

Als je echt geïnteresseerd bent in wonen in een kleine ruimte dan zul je je versteld staan hoeveel echtparen en families rondom de wereld hiervoor gekozen hebben en hoe gelukkig hen dit gemaakt heeft.

 

Eerder door jou bekeken producten

Massief houten bed AresWOOD, Ars Natura
329,99 Massief houten bed AresWOOD, Ars Natura Ars Natura Bekijk Shop
Caso Fomini Crema Melkopschuimer
50,85 62,99 Caso Fomini Crema Melkopschuimer Caso Bekijk Shop
MADE Essentials Alana bijzettafel, zwart
99,- MADE Essentials Alana bijzettafel, zwart MADE.COM Bekijk Shop
Bureau Frontie, Maja Moebel
219,99 Bureau Frontie, Maja Moebel Maja Moebel Bekijk Shop
Hoekbank Silvano, loftscape
1799,99 Hoekbank Silvano, loftscape loftscape Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?