De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

De vloeren trends voor 2015

Het nieuwe jaar komt er weer bijna aan. In 2014 zagen we vooral veel houten planken vloeren in lichte kleuren, verschillende soorten vloerbedekkingen maar ook kunststof vloeren werden steeds populairder. De vloeren trends voor het nieuwe jaar staan weer op ons te wachten. Wat kunnen we in 2015 verwachten van de nieuwste vloeren? Wat worden de trends en wat mag absoluut niet ontbreken in ons interieur? MakeOver.nl zet de mooiste vloeren trends voor 2015 op een rijtje.

[Tweet “De nieuwste vloeren trends voor 2015 op een rijtje!”]

Vloeren trends nummer 1: Breng meer kleur aan voor een persoonlijk interieur

We willen steeds vaker en meer doen aan onze interieurs. Op een zo’n creatief mogelijke wijze proberen we persoonlijkheid en sfeer aan te brengen in onze interieurs. We gaan op zoek naar onze eigen stijl en drukken onze eigen stempel op de sfeer en ruimtes. We zoeken onze inspiratie overal om ons heen. Bijvoorbeeld in woonbladen, op Instagram, op Facebook maar ook op Pinterest komen we de leukste ideeën en inspiratie tegen voor onze interieurs. Zo zagen we een trend van neutrale kleuren in 2014 die in 2015 voorbij zal gaan en plaats zal maken voor meer kleur in ons interieur.

Zo zullen we ook veel meer kleur in onze vloeren gaan zien. Vloertypes met een diverse waaier van schakeringen. Denk bijvoorbeeld eens aan een helder en lichte vloer voor het ruimtelijke effect tot een donkere vloer voor een intiemere sfeer. Een prachtige tropische hardhout vloer in vinyl uitvoering of een donkergrijze vloer met granieteffect.

Vloeren-trends-kleur-dessin

Bron: deparketzaak

Vloeren-trends-kleur-donker

Bron: voorlichtingsburowonen

Vloeren-trends-kleur-visgraat

Bron: uw-woonmagazine

Vloeren trends nummer 2: Eén grote ruimte met verschillende vloer types

Het leven in verschillende hokjes en kamertjes ligt al jaren achter ons. Steeds meer woningen worden opgetrokken zodat we veel grote open ruimtes krijgen. Zo zien we vaak dat een leefruimte en keuken één worden. Maar we kennen bijvoorbeeld ook de slaapkamer met open badkamer. Door zo’n prachtige open ruimtes toch sfeer en genegenheid te geven, creëren we knusse hoekjes door bijvoorbeeld een niveauverschil aan te brengen of een verschil van kleur en materiaal. Zo kun je een open ruimte inrichten met verschillende soorten vloeren die nauw op elkaar aansluiten. Bijvoorbeeld een vloerbedekking die mooi aansluit op een ander type vloer d.m.v. kleur.

Vloeren-trends-verschillende-materialen

Bron: adriannevandijken

Vloeren-trends-verschillende-materialen-1

Bron: uw-woonmagazine

Vloeren trends nummer 3: Een vloer met textuur

In 2015 zullen we met z’n allen meer gaan kiezen voor een vloer met textuur en gezelligheid. Dit zien we al terugkomen in de meubels van 2015 waarbij veel stoffen met diepte en structuur gebruikt worden. Ook in harde materialen in een interieur kunnen diepte en textuur een rol spelen. Niet alleen hout maar ook koper en messing zullen in 2015 steeds meer gebruikt worden. Om meer textuur aan te brengen in je vloer worden er veel reliëf vloeren aangeboden. De toplaag van een vloer wordt voorzien van een reliëf door middel van een wals die bijvoorbeeld een hout structuur creëert.

Vloeren-trends-textuur-hout

Bron: uw-woonmagazine

Vloeren-trends-ruw

Bron: persoonlijkinterieuradvies

Vloeren trends nummer 4: Combineer ruw met retro

We zagen het al in 2014, de industriële stijl blijft een populaire interieur stijl. Ook in 2015 zal deze stijl niet voorbij gaan. Bakstenen muren, industriële plafonds, leidingen en ruwe vloeren zijn een paar kenmerken van deze interessante interieur stijl. In 2015 gaan we de industriële interieur stijl iets zachts toekennen. Natuurlijke materialen zoals hout, koper en marmer worden gecombineerd met ruwe afwerkingen. Dit geeft het interieur een iets warmere en zachtere uitstraling waardoor er meer sfeer en gezelligheid zal ontstaan.

Vloeren-trends-retro

Bron: roomed

Vloeren-trends-industrieel

Bron: pilesofstyle

Vloeren trends nummer 5: Renoveren en vernieuwen

Heb je in 2014 of misschien een paar jaar eerder je vloer vernieuwd, dan kun je in 2015 heel gemakkelijk een nieuwe vloer er bovenop leggen. Een vinyl vloer bijvoorbeeld is ideaal om op je huidige vloer te leggen. Zo kun je in 2015 voor iets geheel vernieuwends gaan en toch je huidige vloer laten liggen.

Vloeren-trends-renoveren

Bron: bvovloeren

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?