De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Inspirerend: patroontegels

Wij kunnen er naar blijven kijken, patroontegels in alle soorten, maten, kleuren en vormen. Ze zijn allemaal even mooi! Nog niet zo lang geleden legden we allemaal grote en effen gekleurde tegels in onze badkamers, toiletten en keukens maar tegenwoordig kiezen steeds meer mensen voor de patroontegels. Waarom? Omdat ze ontzettend mooi zijn maar ook omdat ze zoveel sfeer aan het interieur geven. Ze zijn bijzonder, uniek en in zoveel verschillende types verkrijgbaar dat je eigenlijk altijd wel iets vernieuwends kunt kiezen.

Patroontegels in het interieur

Deze prachtige voorbeelden van patroontegels in diverse interieurs laten goed zien hoe je ze kunt toepassen en waar. Bijvoorbeeld in de badkamer maar ook in de gang of in de keuken.

Patroontegels-1

Bron: thesetingstaketime

Patroontegels-2

Bron: walkerzanger

Patroontegels-3

Bron: sannaochsania

Patroontegels-4

Bron: housebeautiful

Patroontegels-5

Bron: style-files
Patroontegels-6
Bron: 139hudsonstreet

Patroontegels-7

Bron: style-files
[Tweet “Is je interieur toe aan een boost? Overweeg patroontegels!”]

Hoe gebruik je deze prachtige tegels?

Patroontegels kunnen als vloertegels gebruikt worden maar ook als wandtegels in bijvoorbeeld de keuken of badkamer. Daarnaast kun je kiezen tussen een patroon dat per tegel ontworpen is of een patroon dat over meerdere tegels ontworpen is.

Als je kiest voor de eerste optie, zul je een iets drukker design hebben en als je kiest voor een patroon over de gehele vloer dan is het geheel iets rustgevender. Dit komt doordat er dan maar één grotere vorm zichtbaar is ten opzichte van meerdere kleinere vormen.

Ondanks dat blijft een patroontegel vloer een drukkere en meer opvallendere vloer dan een effen tegelvloer. Durf jij het aan? Als tip willen wij je adviseren om de rest van het interieur neutraal te houden als je kiest voor een patroontegelvloer. Op deze manier kan je interieur alles aan en zal de vloer niet ‘too much’ zijn.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?