De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Lichte woonkamer in de Scandinavisch stijl

De ​Scandinavische​ stijl wordt veel gekozen voor de interieurs. En dat vinden wij niet zo gek. Want met haar kenmerken zoals lichte kleuren en natuurlijke materialen is het een basic woonstijl waar je echt van tot rust komt.

Bron: @maulissa

Lichte basis

Scandinavische interieurs worden gekenmerkt door het gebruik van lichte kleuren en is mooi in haar eenvoud. De basis is wit. Met hier en daar grijstinten en pastelkleuren zoals mintgroen en oudroze. Tegenwoordig zien we ook meer gedurfde kleuren terugkomen zoals marineblauw en okergeel.

Natuurlijke materialen

In de Scandinavische interieurs zie je veel natuurlijke materialen en het meest kenmerkend is wel het gebruik van beuken-, berken- en essenhout. Deze blonde houtsoorten kunnen zijn verwerkt in de ​meubels​ en accessoires, maar ook worden doorgevoerd in vloeren, de wanden of zelfs in het plafond. Het lichte hout geeft een rustige uitstraling en kan daarom uitstekend gecombineerd worden met rotan, riet, wol en leer. Allemaal natuurlijke materialen als tegenbalans van de strakke lichte basis in Scandinavische interieurs. Zo kan je deze terug laten komen in de vorm van ​plaids​, ​kussens​ en ​vloerkleden​. Dit voegt letterlijk en figuurlijk warmte toe aan een ruimte en zorgt voor een gezellige sfeer.

Bron: @maulissa

Tijdloos design

De styling is minimalistisch, maar verre van saai. Doordat het niet te vol staat kunnen de zorgvuldig gekozen items op de voorgrond staan. Zoals een moderne ​design vaas​ of een posterwand met opvallende of grafische prints. Binnen het Scandinavische interieur is het overigens ook niet erg om muren volledig leeg te houden.

lichte woonkamer

Bron: @maulissa

Planten en bloemen

Voor de variatie en de kleur kan je de ruimte opvullen met natuurlijk schoon. Een mooie grote plant met forse groene bladeren, een bos bloemen met bonte kleuren en hangplanten in de hoek van de kamer. Naast de variatie en kleur zorgen planten ook nog voor een gezond leefklimaat.

Eerder door jou bekeken producten

By-Boo Mentor Schoolstoel Metaal Polywood
99,- 112,95 By-Boo Mentor Schoolstoel Metaal Polywood By-Boo Bekijk Shop
Eetkamerstoel Verdal – velvet – oudroze (2 stuks) – Leen Bakker
159,- Eetkamerstoel Verdal – velvet – oudroze (2 stuks) – Leen Bakker Leen Bakker Bekijk Shop
By-Boo Vice Eetkamerstoel Oud Roze Stof Velours Vintage Velvet
139,- 158,95 By-Boo Vice Eetkamerstoel Oud Roze Stof Velours Vintage Velvet By-Boo Bekijk Shop
By-Boo Himalaya Vloerkleed 45×45 cm Jute
89,- 101,95 By-Boo Himalaya Vloerkleed 45×45 cm Jute By-Boo Bekijk Shop
By-Boo Octagon Salontafel Set Zwart Mangohout
269,- 306,95 By-Boo Octagon Salontafel Set Zwart Mangohout By-Boo Bekijk Shop

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?