De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

5 budget tips om te besparen in huis

Besparen is natuurlijk altijd nuttig, want zo houd je meer over voor leuke dingen. Maar toch klinkt geld besparen niet echt leuk. Het is saai, of zelfs vervelend om te doen. En bovendien kost besparen op de lange termijn vaak flink wat van je. Denk jij ook zo over geld besparen? Dat kan anders! Check deze 5 handige budget tips om te besparen in huis zonder dat je er moeite voor hoeft te doen.

goedkoop-interieur

1. Verwissel je lampen voor led

 

Er zijn nog verrassend veel mensen die nog niet al hun lampen hebben vervangen voor leds. Toch is dat zeker wel aan te raden. Tegenwoordig is er heel goedkope led-verlichting. De investering is dus klein. Als je dan nagaat dat je led-verlichting binnen enkele jaren weer terugverdient, is dat het zeker waard.

2. Vervang je douchekop

Is je douchekop ouder dan 7 jaar? Dan is het tijd voor een nieuwe douchekop. Tegenwoordig zijn de douchekoppen veel zuiniger met water dan enkele jaren geleden. En ze worden nog elk jaar verbeterd. Ga je voor een extra zuinige douchekop, dan kun je per douchebeurt heel wat liters water besparen. Je bespaart niet alleen water, maar de energie die gebruikt zou worden om het water op te warmen. Win-win dus!

3. Koop energiezuinige apparaten

Je hoeft apparaten niet speciaal te vervangen omdat ze niet energiezuinig zijn. Maar stel dat er een apparaat kapot gaat, dan let je bij de aanschaf van een nieuw apparaat wel goed op het energielabel. Als je toch al een nieuw apparaat nodig hebt, valt de investering nogal mee. Het bespaart je vervolgens wel heel wat energie omdat je voor een duurzamer apparaat hebt gekozen.

4. Regenwater gebruiken

Voor veel dingen kun je prima regenwater gebruiken. Kost dat extra moeite? Nou nee, niet echt. Je moet alleen een regenton plaatsen. Vervolgens loopt het water bij regenbuien vanzelf in de ton. Het water uit de regenton halen is net zo gemakkelijk als uit de kraan. Je kunt het gebruiken om planten water te geven, de auto te wassen enzovoorts.

5. Zoek naar tips op Makeover.nl!

Onze website staat vol met interieur inspiratie voor iedere kamer van je huis. Maar als je op andere plekken geld wilt besparen, dan kan dat ook. Wij hebben artikelen over verduurzaming, energie en zelfs over goedkoper naar meubels shoppen.

Bron: Makeover en Lampdirect

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?