Welke buggy vinden ouders het best? Onze volledige buggy test

Door Martijn | | Baby

We hebben 14 buggy’s getest. Voor de meeste mensen is de beste buggy Aer van Joolz. Deze buggy is betaalbaar, van goede materialen gemaakt, heeft een extra brede zit en kan tegen een stootje. Daarnaast is dit model met één hand op te bouwen en met 6 kg licht genoeg om op te tillen. Door het maximale draaggewicht van 22 kg is dit model langer dan gemiddeld te gebruiken. Er zijn ook genoeg modellen op een lager prijspunt die volgens onze experts het overwegen waard zijn.

Dit artikel is voor het laatst geüpdatet op 2 januari 2024

Zowel voor peuters als ouders zijn buggy’s een fijne verandering. Buggy’s zijn kleiner, wendbaarder en lichter dan kinderwagens. Een buggy kost dan ook minder energie om te duwen en is gemakkelijk op te bergen. Sommige buggy’s zijn zelfs in staat om zo min mogelijk ruimte in te nemen. Het is dan ook geen verrassing dat de beste reisbuggy tot klein in te klappen is.

Een deel van de buggy’s uit ons overzicht kan ook als kinderwagen gebruikt worden. Hierdoor hoef je niet naast een kinderwagen ook nog een buggy te kopen. Een nadeel van dit soort modellen is dat ze vaak duurder zijn en zwaarder wegen. Het is meestal verstandiger om een kinderwagen en buggy los van elkaar te kopen. Een goede buggy is comfortabel, licht, makkelijk op te bergen en prettig in gebruik.

Update: Hamilton by Yoop One Sport R1 Buggy uit overzicht

Beknopt overzicht: Makeover’s Aanbevelingen

Best Getest

Joolz Aer

Compact, licht en comfortabel

Buggy met een niet-verstelbare duwstang van 106 cm en een extra hoge rugleuning. Te koop in verschillende kleuren en afwerkingen. Veiligheidsissue: bij het toepassen van een kracht van 220N op het tuigje, brak de het tuigje bij het kruis helemaal af en bij de heupen deels.

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Weegt slechts 6 kg
  • Inklapbaar zeer klein (20x50x50cm)
  • Met draaggewicht 22 kg lang te gebruiken
  • Duurder dan andere buggy's
  • Vanaf 17 kg minder stevig
Beste Comfort

Maxi-Cosi Jaya

Heeft een zeer comfortabele zit

Zorgt met een extra dik gevoerde zitting voor het meeste comfort. Daarnaast kun je de rugleuning eenvoudig aanpassen naar een zithouding waar je kindje blij van wordt. In het nieuwste model is het zelfs mogelijk de voetensteun aan te passen. Weegt 7 kg en is gemakkelijk in te klappen.

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Weegt slechts 7 kg
  • Comfortabel zitje
  • Met draaggewicht 22 kg lang te gebruiken
  • Dik gevoerde zitting kan in de zomer warm zijn
Beste Deal

Lionelo Annet Plus

Meest complete buggy voor het geld

De Lionelo Annet Plus heeft een maximaal draaggewicht van 22 kg, groot dakje en kost nog geen € 150,-. Daarnaast ook voorzien van handige accessoires, zoals een muggennet (ideaal voor op vakantie), bekerhouder (voor jou of je kleine) en een voetenzak (voor de winter)

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Betaalbaar
  • Compact op te bergen
  • Gemakkelijk verstelbaar
  • Geen topkwaliteit afwerking
Beste voor Onderweg

Maxi-Cosi Lara 2

Perfect voor de reizende ouders

Weegt een kleine 6 kg, is gemakkelijk op te bergen en heeft maar liefst twee boodschappenmanden. Presteert op verhard en onverhard terrein uitstekend. UV-proof zonnekap, inbegrepen regenhoes en werkt samen met Maxi-Cosi autozitjes.

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Weegt slechts 6,4 kg
  • Twee opbergmanden
  • Werkt met autostoeltjes
  • Prijzig
Beste Budget

Koelstra Simba T4 Buggy

Heel veel voor weinig geld

De Simba T4 Buggy heef twee dikke zwenkwielen aan de voorzijde waardoor het ook op onverharde oppervlakten geen ongemak bezorgd. Je kunt de rugleuning van de Simba T4 gemakkelijk verstellen. Jouw kleine zit of ligt dus altijd lekker.

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Goedkoop
  • Verstelbare rugleuning
  • Met draaggewicht 22 kg lang te gebruiken
  • Geen hoge kwaliteit materialen
  • Gaat niet meerdere kinderen mee
  • Moet altijd met twee handen geduwd worden

Wat je over buggy’s moet weten

Het juiste moment om een buggy te kopen is wanneer je kind zelfstandig kan zitten. Dit komt meestal pas voor bij kinderen vanaf 6 maanden of ouder. Bij een klein deel van de buggy’s is het mogelijk om de buggy al eerder te gebruiken, namelijk als kinderwagen. Bij deze modellen kan je een zitje in de buggy klikken die speciaal voor baby’s ontworpen is. Een voorbeeld hiervan is de Maxi-Cosi Jaya Buggy.

Toch raden we het niet aan om een buggy te kopen die voor zowel baby’s als peuters (en ouder) gebruikt kan worden. Een kinderwagen is beter geschikt voor baby’s. Ze bieden meer comfort en veiligheid dan een buggy.

Vrijwel alle buggy’s uit onze test kunnen alleen met de zit naar voren worden gebruikt. Dat is maar goed ook. Experts adviseren namelijk om kinderen ouder dan twee jaar altijd met de zit naar voren te vervoeren. Dit is beter voor de ontwikkeling van het kind. Ook voorkomt het dat het kind te afhankelijk van de ouder(s) wordt. Uiteindelijk is het aan jou, de ouder, om deze keuze te maken. Onder andere de Joie Nitro LX Buggy heeft een aanpasbare kijkrichting.

De gemiddelde buggy is gemaakt voor kinderen tot een gewicht van 14-15 kilogram. Toch kom je in ons overzicht verschillende buggy’s tegen die tot een gewicht van 20 kilogram geschikt zijn. Gemiddeld gezien kan er bij een gewicht van 15 kilogram drie tot vier jaar van een buggy gebruik worden gemaakt.

Een van de belangrijkste eisen aan een goede buggy is de wendbaarheid. Als je de buggy een dagje meeneemt naar Artis of de Efteling, wil je makkelijk tussen de massa kunnen bewegen. Daarnaast is het belangrijk dat een buggy snel op te bergen is. Na een lange dag wil je met een paar handbewegingen van de buggy af zijn. Natuurlijk het liefst zo compact mogelijk, zodat er voldoende ruimte in de auto overblijft.

Dit zijn de beste babymatrassen!

Speciale buggy’s voor mensen die veel sporten, reizen of juist voor alledaags gebruik

Buggy’s zijn onder te verdelen in drie praktische categorieën: sportief, reizen of alledaags gebruik. Wanneer je de buggy mee wilt nemen op reis, is een kleine en lichte buggy gewenst. Ben je een sportieveling en wil je wel eens een rondje rennen met je kleine? Dan moet je buggy tegen een stootje kunnen én goede wielen hebben om zo soepel mogelijk te rollen.

Bij een sportieve buggy is het enkele wiel voor en de twee wielen achter van min of meer hetzelfde formaat zodat ze ook bij minder harde oppervlakten presteren. Geen van de buggy’s uit dit overzicht zijn echte sportbuggy’s. Ze zijn onvoldoende in staat om de demping op te vangen die kan ontstaan wanneer je met een buggy sport.

Ieder model uit onze test heeft aan de voorzijde een zwenkwiel, oftewel een wiel met een rem. Dit kan handig zijn wanneer je een stoepje op moet. Door de wielen op de rem te zetten, kan je de voorwielen gebruiken om makkelijker over het obstakel heen te komen. Let wel op dat het heel wat minder makkelijk is om de buggy te bewegen als de voorste wielen op de rem staan.

De beste buggy’s hebben allemaal een verstelbare rugleuning. Bij goedkope buggy’s kom je dan ook vaak geen rugleuning tegen die versteld kan worden. Dat terwijl je peuter je stilletjes dankbaar zal zijn als deze functie wel aanwezig is. Met een verstelbare rugleuning kan je peuter beter en langer slapen. Er wordt namelijk extra ondersteuning geboden voor verschillende zit- en ligstanden. Ook bescherm je de rug van je kindje doordat het geheel ergonomischer is dan wanneer je geen aanpassingen aan de rugleuning zou kunnen doen.

Een minder belangrijk aspect voor veel ouders is een inbegrepen boodschappenmand. Als dit een belangrijk punt voor je is, kun je het best kijken naar de wijze waarop deze boodschappenmand in het design verwerkt is. Het liefst zit de boodschappenmand van de buggy niet te dicht bij de grond. Als je de mand helemaal vol zou laden met boodschappen, zou dit kunnen betekenen dat het net van de mand scheurt en je boodschappen op straat komen te liggen.

Makkelijk schoonmaken

Een groot voordeel van de buggy’s uit onze test is dat de hoezen wasbaar zijn. Wel kost het verwijderen van de hoes, wassen en terugplaatsen flink wat tijd. Alhoewel in de handleiding van iedere buggy te vinden is hoe je de hoes terug kunt bevestigen op de buggy, ben je hier de eerste keer wel even mee bezig. Mocht de hoes niet wasbaar zijn, is een vochtige doek vaak voldoende om het meeste vuil van de hoes af te halen.

Verschillende buggy’s hebben naast een wasbare hoes ook een speciale regenhoes. Ideaal voor als het uit het niets begint met regenen. Want als je normale hoes nat wordt, moet de hoes eerst compleet opdrogen voordat je de hoes opvouwt. Als je dit niet doet, kunnen er op termijn (schimmel)vlekken op de hoes ontstaan.

Alles wat je wilt weten over white noise voor baby's!

Winnaar van de test: Joolz Aer Buggy

De Aer van Joolz heeft ons panel weten te overtuigen vanwege het gebruiksgemak, bouwkwaliteit en ergonomie. Alhoewel de Joolz Aer de duurste buggy uit ons overzicht is, is het wel de makkelijkste. Ondanks dat dit model slechts 6 kg weegt, heeft het een maximaal draaggewicht van 22 kg waardoor je de buggy als je kleine al wat ouder is kunt blijven gebruiken.

Best Getest

Joolz Aer

Compact, licht en comfortabel

Buggy met een niet-verstelbare duwstang van 106 cm en een extra hoge rugleuning. Te koop in verschillende kleuren en afwerkingen. Veiligheidsissue: bij het toepassen van een kracht van 220N op het tuigje, brak de het tuigje bij het kruis helemaal af en bij de heupen deels.

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Weegt slechts 6 kg
  • Inklapbaar zeer klein (20x50x50cm)
  • Met draaggewicht 22 kg lang te gebruiken
  • Duurder dan andere buggy's
  • Vanaf 17 kg minder stevig

Daarnaast is ons panel te spreken over de ergonomische stoel van de Aer. Hierdoor wordt de rug van je kleine net wat beter ondersteund dan bij veel goedkopere modellen. Voor de stijlbewuste ouder onder ons is er goed nieuws: de Aer is in negen verschillende kleuren beschikbaar.

Veilig en betrouwbaar

Een buggy is pas echt goed, als je na een dag wandelen je geen één keer aan de buggy geïrriteerd hebt. Dat terwijl de buggy wel in staat is om de veiligheid te bieden die je ervan verwacht. De Aer van Joolz is ondanks het lichte gewicht (slechts 6 kg) zeer veilig. Zowel in gebruik als voor het lichaam van je kindje.

Als je met je kleine wandelt, wil je dat de stoel altijd lekker zit. Het ergonomische stoeltje zorgt ervoor dat er altijd een zithouding gevonden kan worden die lekker zit én gezond is. Dat wil zeggen dat een onderuitgezakte zithouding wordt voorkomen. Valt je kindje in slaap? Dan is het zitstoeltje zo ontworpen dat je kindje beter en dieper slaapt. Door het ergonomische ontwerp heeft je kleine na het wakker worden geen rugpijn. Kind blij, jij blij!

De Aer is gemaakt om lang mee te gaan. Dat is onder andere te zien aan het maximale draaggewicht van 22 kg. Bij de meeste andere buggy's uit ons overzicht ligt dit beduidend lager (rond 15 kg). Hierdoor kun je zeker tot het vierde levensjaar, indien je kindje dat wilt, van de buggy gebruik maken.

Natuurlijk moeten de materialen het tot die tijd dan wel overleven. Gelukkig komt dat met de Joolz Aer wel goed. Er is van kwalitatief, gepoedercoat aluminium voor het frame gebruik gemaakt. Hierdoor is de Aer stevig en licht tegelijk. Ook de zit is van ademend materiaal gemaakt waardoor het niet snel warm wordt. De kap is waterproof en kan dus tegen regen. Het gebruikte materiaal is zelf UV-bestendig waardoor je ook veilig in de zon met deze buggy kunt wandelen. Daar komt nog bovenop dat er verschillende ventilatiepunten in de kap verwerkt zijn.

Volgens Joolz is de Aer niet vanaf geboorte al geschikt. Pas als kinderen zelfstandig kunnen zitten, kan de buggy worden gebruikt. Zoals eerder besproken is dit meestal na zes tot acht maanden.

Neemt inklapbaar nauwelijks ruimte in

Misschien wel een van de belangrijkste krachten van de Joolz Aer, is de mobiliteit die je met deze buggy in huis haalt. Uitgevouwen is dit model zo'n 105 centimeter hoog, 45 breed en 83 lang. Maar nu komt leukste. Vouw je dit beste model van Joolz op, dan is het nog maar 53,5 centimeter lang, 45 centimeter breed en net 21 centimeter hoog. Heel veel compacter kun je buggy's momenteel niet vinden. Met deze afmetingen kun je dit model zelfs in de kleinste auto's opbergen.

Tijdens onze test hebben we ontdekt dat je de Joolz Aer in nog geen twee seconden kunt in- en uitklappen. Dat hebben we wel met twee handen gedaan. Doe je het met een enkele hand omdat je met je andere arm je kleine vasthoudt? Dan is er wel wat oefening nodig. Maar ook dat is met een seconde of tien mogelijk.

Naast dat jouw kleine vanwege de ergonomische zit geen rugpijn krijgt, krijg jij dat ook niet wanneer je de buggy optilt. De Aer weegt namelijk een kleine 6 kg. Dat is aanzienlijk lichter dan veel andere modellen uit onze test.

Momenteel is de Aer via de officiële site van Joolz verkrijgbaar in de volgende negen kleuren:

  • Sage Green
  • Ocean Blue
  • Delightful Gray
  • Mighty Green
  • Refined Black
  • Lovely Taupe (wist je dat taupe dé kleur van dit jaar is?)
  • Desert Ochre
  • Amazing Anthracite
  • Absolute Pink

Wat goed is om te weten is dat de Aer in een aantal van deze kleuren bij geen van de verkopers op voorraad is. Zo moet je voor de Joolz Aer in Lovely Taupe momenteel drie tot vier weken wachten.

Joolz Aer in andere testen

Bij Babyplus staat de Joolz Aer al enige tijd als het populairste model bekend. Zo wordt er door ouders bij Babyplus onder andere geschreven dat de buggy eenvoudig op te bouwen is en door kinderen als zeer comfortabel ervaren wordt. Wel wordt opgemerkt dat voor ouders de duwstand niet in hoogte verstelbaar is. Daarom zijn er verschillende opmerkingen te vinden over rugpijn wanneer de buggy voor langere tijd achtereen gebruikt wordt.

Eerder dit jaar werd dit model door de Consumentenbond getest. Het panel van de Consumentenbond was zeer te spreken over de bouwkwaliteit van de Aer. Het lichte gewicht van 6 kg werd geprezen alsook de wendbaarheid. Wel werd ontdekt dat de Aer bij kinderen van boven 18 kg niet meer in staat is dezelfde veiligheid te bieden als bij lagere gewichten.

Anouk geeft aan aan dat het in- en uitklappen van de Aer een stuk beter werkt dan bij veel andere buggy’s. De bestuurbaarheid van de Joolz Aer is volgens Anouk ook een vermelding waard. Je kunt met één hand de buggy besturen, wat vooral handig is wanneer je meerdere kinderen hebt. Anouk zou wel graag een voetensteun bij dit model willen terugzien. De beentjes van haar kleine Thomas hangen toch wat onhandig in de zitting terwijl dat met een voetensteun makkelijk zou kunnen worden opgelost.

Deze buggy's kun je ook overwegen

Ook al is de Joolz Aer volgens ons de beste buggy, zijn er ook andere modellen die we kunnen aanbevelen.

Zit het lekkerst: Maxi-Cosi Jaya

Het had niet veel gescheeld of de Maxi-Cosi Jaya had bovenaan het lijstje met beste buggy's gestaan. Comfort speelt een hoofdrol in deze test en daar scoort de Maxi-Cosi Jaya dan ook maximaal op. Dat komt doordat de zitting van de Maxi-Cosi Jaya extra dik gevoerd is. Hierdoor is het zitje van dit model comfortabeler dan veel alternatieven. Daarnaast kun je de rugleuning eenvoudig aanpassen naar een zithouding waar je kindje blij van wordt. In het nieuwste model is het zelfs mogelijk de voetensteun aan te passen. Dit heeft ervoor gezorgd dat de Jaya voor vrijwel ieder kind geschikt is.

Beste Comfort

Maxi-Cosi Jaya

Heeft een zeer comfortabele zit

Zorgt met een extra dik gevoerde zitting voor het meeste comfort. Daarnaast kun je de rugleuning eenvoudig aanpassen naar een zithouding waar je kindje blij van wordt. In het nieuwste model is het zelfs mogelijk de voetensteun aan te passen. Weegt 7 kg en is gemakkelijk in te klappen.

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Weegt slechts 7 kg
  • Comfortabel zitje
  • Met draaggewicht 22 kg lang te gebruiken
  • Dik gevoerde zitting kan in de zomer warm zijn

De Maxi-Cosi Jaya is van top tot teen praktisch uitgerust. Met een handomdraai kun je de zonnekap omhoog halen om je kindje te beschermen van de zon. Deze kap is ook nog eens UV-proof waardoor je zonlicht geen kans geeft. Gaat het plotseling regenen? Dan kun je de meegeleverde regenhoes gebruiken om je kleine maatje droog te houden. Als je eenmaal bij je auto aangekomen bent, heb je de Maxi-Cosi Jaya met een paar handbewegingen ingeklapt. Gelukkig weegt dit model met 7 kg ook nog eens niet veel, waardoor je de buggy zelf de auto in tilt. Ingeklapt neemt de Jaya nauwelijks ruimte in en is daardoor ook ideaal voor wanneer je veel onderweg bent.

Maxi-Cosi-jaya
Maxi-Cosi

Qua veiligheid zit het met de Jaya buggy van Maxi-Cosi ook goed. Het slimme Maxi-Cosi remsysteem laat jou en je kleine niet in de steek. Daarnaast is de 5-punts gordel er om jouw kleintje altijd te beschermen. Zelfs bij een botsing met een stoeprand, zit je kindje dankzij deze gordel goed vast.

Meeste waar voor je geld: Lionelo Annet Plus

De meeste buggy's onder € 200,- hebben een draaggewicht van 15 kg of minder. De Annet Plus van Lionelo laat zien dat je voor heel wat minder juist meer kunt krijgen. De Lionelo Annet Plus heeft een maximaal draaggewicht van 22 kg, groot dakje en kost nog geen € 150,-.

Beste Deal

Lionelo Annet Plus

Meest complete buggy voor het geld

De Lionelo Annet Plus heeft een maximaal draaggewicht van 22 kg, groot dakje en kost nog geen € 150,-. Daarnaast ook voorzien van handige accessoires, zoals een muggennet (ideaal voor op vakantie), bekerhouder (voor jou of je kleine) en een voetenzak (voor de winter)

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Betaalbaar
  • Compact op te bergen
  • Gemakkelijk verstelbaar
  • Geen topkwaliteit afwerking

Bij Lionelo hebben ze er alles aan gedaan om een veelzijdige buggy te maken. Deze buggy is namelijk uitgerust met een aantal accessoires waar je bij veel andere (duurdere) modellen niet op kunt rekenen. Zo krijg je bij de Lionelo Annet Plus een onmisbaar muggennet (ideaal voor op vakantie), bekerhouder (voor jou of je kleine) en een voetenzak (voor de winter). Achter het zitgedeelte van de Lionelo Annet Plus is daarnaast een ruime mand te vinden waar je jouw boodschappen in kunt opbergen. Ruimschoots boven de grond zodat bij een volle mand het net niet over de grond schuurt.

lionelo-annet
Love & Sugar Bakery

De mate waarin de Lionelo Annet Plus verstelbaar is, heeft ervoor gezorgd dat het in dit overzicht is opgenomen. Zelfs de duurste buggy die je kunt kopen, is niet volledig verstelbaar. De Lionelo Annet Plus echter wel. Zo is de rugleuning naar de wensen van je kleine te verstellen. Je gaat met één zwaai van zit- naar ligpositie. Toch weer even rondkijken? Dan is de verstelbare voetensteun een handige toevoeging om net wat meer ondersteuning te kunnen bieden.

Onmisbaar voor op reis: Maxi-Cosi Lara 2

De Maxi-Cosi Lara 2 is vanaf de geboorte al te gebruiken en komt daarom het meest in de buurt van een kinderwagen. Met een maximaal draaggewicht van 22 kg is dit model dan ook het langst te gebruiken uit dit lijstje. Volgens diverse gebruikers is de Maxi-Cosi Lara 2 daarnaast ook het makkelijkst, waardoor we het hebben uitgeroepen als dé travel buggy van dit moment. De Lara 2 is tot een kleine 'doos' op te bergen en weegt daarnaast met 6,4 kg niet heel veel meer dan andere buggy's. Toch is het niet zo licht als de Aer, wat komt doordat de Maxi-Cosi Lara 2 meer een combinatie tussen een buggy en kinderwagen is.

Beste voor Onderweg

Maxi-Cosi Lara 2

Perfect voor de reizende ouders

Weegt een kleine 6 kg, is gemakkelijk op te bergen en heeft maar liefst twee boodschappenmanden. Presteert op verhard en onverhard terrein uitstekend. UV-proof zonnekap, inbegrepen regenhoes en werkt samen met Maxi-Cosi autozitjes.

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Weegt slechts 6,4 kg
  • Twee opbergmanden
  • Werkt met autostoeltjes
  • Prijzig

Het grootste verschil tussen de Maxi-Cosi Lara 2 en andere modellen uit dit overzicht zijn de twee boodschappenmanden. Je kunt heel wat meer 'bagage' meenemen met dit model dan met alternatieven. Als je van plan bent binnenkort op reis te gaan, is het natuurlijk handig als je de buggy kunt gebruiken om net wat meer spullen mee te nemen. Wat veel mensen niet weten, is dat de Maxi-Cosi Lara 2 te gebruiken is in combinatie met autostoeltjes. Ook hierin is dit model uniek. Dit zorgt ervoor dat je makkelijker de auto in- en uitstapt en dus mobieler wordt.

lara2
Maxi-Cosi

Natuurlijk is er ook van alles gedaan om het voor je kleine comfortabel te maken. Zo is de zitting gemaakt van ademende stof en is de uitschuifbare zonnekap UV-proof (UPF 50). In de kap is een leuk raampje te vinden waardoor je altijd even kunt kijken hoe het met je kindje gaat. De Maxi-Cosi Lara 2 is voor een buggy met zoveel opslagcapaciteit verrassend wendbaar. Zelfs op de drukste attractieparken kun je met deze buggy je weg vinden.

Goedkoop én goed: Koelstra Simba T4 Buggy

De meest recente toevoeging aan dit overzicht is de Simba T4 Buggy van Koelstra. Dit model dat tegenwoordig bij Coolblue te koop is, kost momenteel slechts € 129,95. Deze prijspakker heeft voor dit prijspunt opvallend veel te bieden. Zo heeft het twee dikke zwenkwielen aan de voorzijde waardoor het ook op onverharde oppervlakten geen ongemak bezorgd. De wielen van de Koelstra Simba T4 Buggy hebben zelfs zo'n goede draaihoek dat je bijna 360 graden vanuit hetzelfde punt kunt draaien.

Beste Budget

Koelstra Simba T4 Buggy

Heel veel voor weinig geld

De Simba T4 Buggy heef twee dikke zwenkwielen aan de voorzijde waardoor het ook op onverharde oppervlakten geen ongemak bezorgd. Je kunt de rugleuning van de Simba T4 gemakkelijk verstellen. Jouw kleine zit of ligt dus altijd lekker.

Wat je over dit model buggy moet weten
  • Goedkoop
  • Verstelbare rugleuning
  • Met draaggewicht 22 kg lang te gebruiken
  • Geen hoge kwaliteit materialen
  • Gaat niet meerdere kinderen mee
  • Moet altijd met twee handen geduwd worden

Op het gebied van comfort zit het bij de Koelstra Simba T4 Buggy ook goed. Vooral op dit prijsniveau. Je kunt de rugleuning van de Simba T4 gemakkelijk verstellen. Jouw kleine zit of ligt dus altijd lekker. Wat goed is om te weten, is dat je deze buggy alleen met twee handen kunt duwen. In tegenstelling tot de meeste andere buggy's heeft de Koelstra Simba T4 geen doorlopende duwstang.

Ook getest

Nania Pousette

De Nania Pousette buggy scoort een 4,1 uit 5 op basis van 230 reviews (Amazon) en is daarom meegenomen in onze test. De Pousette weegt 6 kg, heeft een minimale leeftijd van 0 maanden en een maximale leeftijd van 36 maanden. Daarnaast heeft dit model een verstelbare rugleuning en heeft Nania's populairste buggy ook een voetensteun die verstelbaar is. De zitting is niet omkeerbaar. Ingeklapt is de Nania Pousette 43 centimeter breed, 30 centimeter hoog en 56 centimeter diep. Omdat dit model minder stevig is en slechter beoordeeld wordt dan de gemiddelde buggy, is het niet opgenomen in ons overzicht van beste buggy’s.

Kinderkraft Grande

De Kinderkraft Grande buggy scoort een 3,6 uit 5 op basis van 16 reviews (Bol) en is daarom meegenomen in onze test. De Grande weegt 12 kg, en heeft een maximaal draaggewicht van 15 kg. Daarnaast heeft dit model een verstelbare rugleuning en heeft Kindergraft's populairste buggy ook een voetensteun die verstelbaar is. De zitting is niet omkeerbaar. Ingeklapt is de Kinderkraft Grande 57 centimeter breed, 27 centimeter hoog en 83 centimeter diep. Omdat dit model minder compact en zwaarder is dan de gemiddelde buggy, is het niet opgenomen in ons overzicht van beste buggy’s.

Cam Il Mondo Del Bambino Compass

De Cam Il Mondo Del Bambino Compass scoort een 4,6 uit 5 op basis van 119 reviews (Amazon) en is daarom meegenomen in onze test. De Bambimo weegt 7 kg, heeft een minimale leeftijd van 6 maanden en een maximale leeftijd van 4 jaar. Daarnaast heeft dit model een verstelbare rugleuning en heeft Cam Il Mondo's populairste buggy ook een voetensteun die verstelbaar is. De zitting is niet omkeerbaar. Ingeklapt is de Cam Il Mondo Del Bambino Compass 57 centimeter breed, 20 centimeter hoog en 72 centimeter diep. Omdat dit model minder compact en zwaarder is dan de gemiddelde buggy, is het niet opgenomen in ons overzicht van beste buggy’s.

Prenatal Luxe Buggy

De Prenatal Luxe Buggy scoort een 3.7 uit 5 op basis van 142 reviews en is daarom meegenomen in onze test. De Prenatal Luxe weegt 10 kg, heeft een minimale leeftijd van 6 maanden en een maximale leeftijd van 4 jaar. Het maximale draaggewicht bedraag 22 kg. Daarnaast heeft dit model een verstelbare rugleuning en heeft Prenatal's populairste buggy ook een voetensteun die verstelbaar is. De zitting is niet omkeerbaar. Omdat dit model goed ontvangen wordt dan de gemiddelde buggy, is het niet opgenomen in ons overzicht van beste buggy’s.

Easywalker Miley

De Easywalker Miley scoort een 4,2 uit 5 op basis van 24 reviews en is daarom meegenomen in onze test. De Easywalker Miley weegt 10 kg, heeft een minimale leeftijd van 6 maanden en een maximale leeftijd van 4 jaar. Daarnaast heeft dit model een verstelbare rugleuning en heeft Easywalker's populairste buggy ook een voetensteun die verstelbaar is. De zitting is niet omkeerbaar. Ingeklapt is de Easywalker Miley 55 centimeter breed, 20 centimeter hoog en 72 centimeter diep. Omdat dit model minder compact en zwaarder is dan de gemiddelde buggy, is het niet opgenomen in ons overzicht van beste buggy’s.

Hauck Lift Up 4

De Hauck Lift Up 4 Buggy scoort een 4,6 uit 5 op basis van 33 reviews en is daarom meegenomen in onze test. De Lift Up 4 weegt 10 kg, heeft een minimale leeftijd van 0 maanden en een maximale leeftijd van 4 jaar. Daarnaast heeft dit model een verstelbare rugleuning en heeft Hauck’s populairste buggy ook een voetensteun die verstelbaar is. De zitting is niet omkeerbaar. Ingeklapt is de Hauck Lift Up 4 55 centimeter breed, 20 centimeter hoog en 72 centimeter diep. Omdat dit model minder compact en zwaarder is dan de gemiddelde buggy, is het niet opgenomen in ons overzicht van beste buggy’s.

Dit is hoe we hebben getest

Het expertpanel van Makeover weet als geen ander welk panel er nodig is om de beste buggy van dit moment op te sporen. Verschillende ouders is gevraagd naar hun ervaring met de buggy's uit onze test. Ook zijn een aantal van deze buggy's daadwerkelijk fysiek getest. Dit kan eenmalig in een showroom zijn geweest of voor terugkerend dagelijks gebruik. Bijvoorbeeld wanneer een bepaalde buggy daadwerkelijk in het bezit (geweest) is.

Voor dit onderzoek zijn diverse winkels bezocht, waaronder die van Babypark en Prenatale. In deze winkels zijn extra vragen aan experts gesteld om extra informatie over bepaalde modellen te verzamelen. Op de websites van merken, zoals op de websites van Maxi-Cosi en Joolz, is onvoldoende informatie te vinden om ouders genoeg over bepaalde modellen te informeren.

Per model, is kritisch gekeken naar het gebruikte materiaal en de aanwezige accessoires. Van een buggy mag worden verwacht dat de gebruikte materialen kindvriendelijk zijn. Doordat een buggy doorgaans intensief gebruikt wordt, moeten materialen tegen een stootje kunnen. Daarom is ook gekeken naar de verwachte levensduur van materialen en onderdelen. Voorbeelden hiervan zijn de duwsteun, boodschappenmand en zitje van de buggy.

Voor dit onderzoek is in mindere mate gekeken naar de prijsstelling van buggy's, met uitzondering van onze selectie voor de goedkoopste en beste deal buggy's. We zijn ons ervan bewust dat het Joolz Aer model, dat als best getest is, ook de duurste is en mogelijk niet het gemiddelde budget voor een buggy vertegenwoordigd. We hopen dan ook dat er de komende jaren een kwalitatief alternatief voor de Joolz Aer met een lager prijskaartje komt. Volgens ons panel zou een verbeterd model van de Hauck Lift Up-serie een optie zijn.

Veelgestelde vragen

Wat is de beste buggy?

De beste buggy is volgens onze test de Joolz Aer. Deze buggy is van sterke materialen gemaakt en kan daardoor tegen een stootje. Toch is dit model betaalbaar en met een maximaal draaggewicht van 22 kilogram jaren te gebruiken. Ervaringen van ouders geven ook aan dat Joolz Aer onze aanbeveling waard is.

Waar kun je het best een buggy kopen?

Je kunt het best een buggy kopen bij erkende webwinkels als Bol, Amazon, Prenatal, Babypark, fonQ en Wehkamp. Zowel Prenatal als Babypark zijn webwinkels die zich exclusief richten op de allerjongsten onder ons. Je kunt bij deze twee winkels dan ook terecht voor extra advies omtrent buggy’s en andere producten.

Welke richting moeten kinderen in een buggy kijken?

Experts raden aan om een buggy altijd met de kijkrichting naar voren in te stellen. Het is voor de ontwikkeling van kinderen beter wanneer ze niet meer, zoals bij een kinderwagen, richting de ouders kijken. Ze nemen dan te weinig van dat wat er om ze heen waar en dat kan de ontwikkeling remmen.

Kan je de hoes van een buggy wassen?

De meeste buggy’s hebben wasbare hoezen die je middels een delicaat wasprogramma kunt wassen. Mocht de hoes van een buggy niet te wassen zijn, kun je vuil met een vochtige doek van de hoes verwijderen.

Waar moet je op letten bij het kopen van een buggy?

Bij het kopen van een buggy moet gelet worden op het comfort dat de buggy aan de twee gebruikers geeft: de ouder en het kind. Voor de bestuurder wordt een wendbare, lichte en eenvoudig inklapbare buggy aanbevolen. Voor het comfort van kinderen, wordt een verstelbare rugleuning en brede zit aanbevolen.