badkamer-beton-cire
@wonenbyes

Beton Ciré in de Badkamer: Wel of Niet Doen?

Door Martijn | | Badkamer

Beton ciré geeft de badkamer een robuuste look. Het wordt aangebracht als een soort betonstuc en hierdoor lijken de wanden van beton gemaakt. Er zitten geen naden in de wanden of vloer en heeft een hele stoere uitstraling. De wijze van aanbrengen zorgt voor een stoere of juist rustige uitstraling.

beton-cire-stuc
@landlevenjudith

Stijlvol voor iedereen

Beton ciré is beschikbaar in veel kleuren en geeft de badkamer een unieke uitstraling. Doordat het op elke ondergrond aangebracht kan worden is het geschikt voor iedere badkamer. Door de ruime kleurkeuze kan je er eindeloos mee combineren. Je bepaalt zelf hoe het beton ciré aangebracht wordt, met bijbehorend effect.

badkamer-beton-look
@betoncirenederland

Niet geschikt voor de vloer

Beton ciré is geen goede keuze voor de badkamervloer. Laat je iets vallen dan kan een kras of scheurtje gemakkelijk ontstaan. Wil je de egale serene uitstraling doortrekken naar de vloer? Kies dan voor een ander soort vloer, zoals een gietvloer of juist een contrasterende vloer met kleine tegeltjes.

betonlook-beton-cire
@betoncirenederland

Waterdichte wanden

Beton Ciré is van zichzelf niet waterdicht. Door een speciale toplaag wordt het waterdicht gemaakt. Het is belangrijk dat deze laag goed wordt aangebracht. Kleine krassen of gaatjes kunnen namelijk voor lekkage zorgen. Laat dit door een specialist doen zodat je zeker weet dat je wanden echt waterdicht zijn.

beton-cire-betonlook
@sabinelamet_interior_feed

Gevoelig voor krassen

Beton Ciré geeft een uniek rustgevend effect in de badkamer en is daarom zo populair. Het materiaal is echter vrij zacht en daardoor gevoelig voor krassen. Op de vloer kunnen gemakkelijk krassen of deukjes ontstaan. Maar dit kan ook gebeuren wanneer je hard of met iets scherps tegen de muur aan komt.

betoncire-badkamer-inspiratie
@betoncirenederland

Risicovol in oude huizen

Vloeren van oude huizen zijn vaak niet zo stevig vergeleken met nieuwbouw vloeren. De vloeren 'werken' meer doordat de fundering van hout is gemaakt. Zeker wanneer de ondervloer ook gemaakt is van hout wordt de kans op scheurvorming vergroot. Beton ciré is een zacht product waar bij beweging scheurtjes in kunnen ontstaan.

badkamer-betonlook-beton
@sabinelamet_interior_feed

Naadloos voor een strakke, hygiënische badkamer

Doordat beton ciré aangebracht wordt als een stuclaag is het naadloos. De volledige wand wordt ermee behandeld. Naast dat een naadloze muur erg mooi en strak is, is het ook erg praktisch. Doordat er geen voegen zijn kan je eenvoudig schoonmaken. Vuil krijgt geen kans en het is daardoor erg hygiënisch.

badkamer-beton-look
@wonenbyes

Een lange productietijd

Het aanbrengen van beton ciré is niet in een dag gebeurt. Het is vakwerk en het duurt een paar dagen (afhankelijk van de ruimte) om het aan te brengen. Na het aanbrengen moet het een aantal dagen drogen en vervolgens wordt er nog een toplaag aangebracht. Hou rekening met 1,5 week.

badkamer-beton-cire
@bykaar

Geschikt voor iedere ondergrond

Doordat beton ciré op iedere ondergrond aangebracht kan worden kan het in iedere badkamer gebruikt worden. Beton ciré wordt handmatig aangebracht. Het kan zowel gebruikt worden op een bewerkte ondergrond als een onbewerkte ondergrond. Denk aan pleisterwerk, bakstenen, hout, gisplaat. Het is allemaal mogelijk.

badkamer-beton-wc
@wonenbyes

Hoog prijskaartje

Doordat beton ciré handmatig wordt aangebracht en er een aantal lagen van aangebracht moeten worden is het niet goedkoop. Zowel het materiaal als de uren werk die erin gaan zitten wegen mee in de prijs. Da variatie in prijs is afhankelijk van de ondergrond en kwaliteit. Denk aan €75,- tot €175,- per m2.

beton-badkamer-inspiratie
@landlevenjudith