detale-1
@mitkbhhjem

DETALE (CPH) Nederland: Producten, uitleg en meer

Het kan bijna niet anders dan dat je de afgelopen maanden binnenkijkers met een DETALE- product op de wand bent tegengekomen. De ruwe tadelakt afwerking zoals dat met het flagship- product KC14 van DETALE op muren mogelijk is, is niet met andere producten mogelijk. DETALE is een makkelijk en bovenal kwalitatief alternatief voor middelmatige oplossingen. We hebben daarom ons eigen team gevraagd om producten van DETALE in hun eigen woning uit te proberen. Ook delen we onze favoriete DETALE inspiratie die we op Instagram zijn tegengekomen.

@juliaagrubisic (Cava)

Wat je over DETALE CPH moet weten

DETALE CPH is in 2014 opgericht door een paar ondernemers met een droom. Ze wilden de look and feel van tadelakt naar Europa halen. Omdat de originele toepassing hiervan, zoals veel in Marokko te zien is, complex is, wilde DETALE een eenvoudige oplossing ontwikkelen. Nadat DETALE in 2014 de opdracht binnenhaalde om een hotel in Kopenhagen volledig in hun belangrijkste product KC14 onder te dompelen, duurde het niet lang voordat doe-het-zelvers over heel Europa hun product op Pinterest en Instagram ontdekten.

@maritdybeck (Pale Beach)

KC14 is nog altijd het belangrijkste product van DETALE. Ondertussen zijn er maar liefst 35 varianten waar je uit kunt kiezen. Waar KC14 decoratieve pleister is, is KABRIC structuurverf dat zowel op de muur als op houtwerk en meubilair gebruikt kan worden. Let wel op dat de werkwijze om KABRIC op houtwerk aan te brengen volledig anders is dan wanneer je het op de muur aanbrengt. Een derde product, KABRIC voor vloeren, is enkele jaren geleden uitgebracht. Dit is een uitstekend alternatief voor de traditionele gietvloer.

Duurzaamheid en DETALE

Duurzaamheid speelt vanaf de oprichting bij DETALE een belangrijke rol. KC14 werd al vroeg gelanceerd met het Nordic Swan Ecolabel, wat aangeeft dat iedere stap van het productieproces op een verantwoorde manier voor mens, dier en milieu ingericht is. Van materiaalgebruik tot de verpakking en het recyclen van restmateriaal. Ook het populaire KABRIC is intussen in bezit van het Nordic Swan ICO label en beide producten worden geproduceerd in lijn met relevante ISO-wetgeving., wat aangeeft dat iedere stap van het productieproces op een verantwoorde manier voor mens, dier en milieu ingericht is. Van materiaalgebruik tot de verpakking en het recyclen van restmateriaal.

@mitkbhhjem (Sand)

KC14

KC14 is ontwikkeld met de gedachte dat iedereen op zijn manier een twist aan het eindresultaat kan geven. De bewegingen die je met de spatel maakt, helpen je om een afwerking te maken die het best bij jouw interieur past. Daarnaast is de speciaal voor KC14 ontwikkelde topcoat een extra manier om de afwerking te beïnvloeden. Slechts twee lagen KC14 en twee lagen topcoat zijn genoeg om het resultaat van de onderstaande afbeelding te creëren.

@christinsletten (Pale Beach)

Voor veel DIY-ers voelt het gebruik van DETALE mogelijk in het begin complex aan. Gelukkig is het een stuk makkelijker dan dat. Dat komt voor een groot deel door de handige DIY-videos van DETALE. Daar wordt stap voor stap uitgelegd hoe producten aangebracht dienen te worden.

Momenteel is KC14 in de volgende kleuren beschikbaar:

Pale Beach / Concrete / Limestone / Cold Steel / Lava / Chalk Board / Taupe / Dark Soil / Sweet Vanilla / Warm Sand / Ivory / Pale Beach / Warm Terracotta / Mustard / Indian Sun / Moss / Hunters Forest / Rock / Mist / Vintage Blue / Vintage Surf / Dusty Jade / Starlight / Rose Cloud / Elephant / Beige Berry / Burnt Ruby / Burgundy / Mauve / Dark Plum / Dark Emerald / Egg Plant / Iron Stone / Ocean / Royal Velvet / Deep Blue

@husetvedhimmelbjerget (Pale Beach)

KABRIC

KABRIC is de structuurverf van DETALE waarmee een soortgelijke afwerking gerealiseerd kan worden. De kracht van KABRIC zit in het realiseren van een matte, stofachtige afwerking op verschillende toepassingen.

@i4.og5._etg (Dusty Dawn)

Momenteel is Kabric in de volgende kleuren beschikbaar:

Aqua / Bloody Mary / Apple / Camel / Cava / Coal / Copengrey / Cool Cocoa / Denim / Dusty Dawn / Evergreen / Fall / Flax / Golden Eye / Green Day / Hazel / Kale / Light Lavender / Linen / Marine / Maroon / Metallica / Mulberry / Mellow / Purple Rain / Sakura / Sand / Silver Fox / Storm Unity

KABRIC is er ook voor vloeren

Een van de meest indrukwekkende toevoegingen aan het productaanbod van DETALE CPH is ‘KABRIC for Floors’. Alhoewel het product dezelfde naam draagt, is het compleet anders. Het bestaat uit verschillende componenten aanpasbaar voor jouw specifieke project, oppervlakte en afwerking. Het unieke is dat een van de hiervoor ontwikkelde primers (Smooth Prepare) in een variant beschikbaar is die met oneven vloeren om kan gaan. Bijvoorbeeld handig als je een jaren 30 huis hebt. Op deze pagina kun je meer informatie over het kiezen van de juiste primer lezen.

Samengevat:

  • Drie verschillende soorten vernis: Strongcoat Silk (het sterkst), Strongcoat Matt en Strongcoat Extra (twee componenten, voor de meest matte afwerking)
  • Twee verschillende soorten primers: Prepare (je vloer is even) en Smooth Prepare (je vloer is oneven).

Momenteel is Kabric voor vloeren in de volgende kleuren beschikbaar:

Linen / Cold Steel / Copengrey / Pale Beach / Chalk Board / Concrete / Sweet Vanilla / Flax / Hazel / Cool Cocoa / Deep Blue / Iron Stone / Metallica / Green Day / Evergreen / Mist / Rock / Vintage Blue / Big Apple / Moss / Mellow / Beige Berry / Sakura / Mulberry / Bloody Mary

Instructies, tutorials en meer

DETALE heeft zowel geschreven instructies als handige video’s gemaakt waarmee het aanbrengen van DETALE-producten heel wat makkelijker wordt. Voor zowel KC14, KABRIC en KABRIC Floor is uitgebreide documentatie beschikbaar. Je kunt deze documentatie op deze pagina vinden.

DETALE Inspiratie waar we verliefd op zijn

Ook in de badkamer zien we dat KABRIC veelvuldig toegepast wordt. In dit geval laat Linen zich van haar beste kant zien. Wat een prachtige kleur om bij een douche toe te passen!

Let op: producten van DETALE zijn niet ontwikkeld voor vochtige ruimtes. Het wordt dan ook niet aanbevolen om KC14, KABRIC of andere producten in vochtige ruimte stoe te passen.

@burrenhouseproject

Maar ook Flax is hier een vermelding waard. Zo vlak achter je spiegels boven een overigens prachtig badkamermeubel komt deze kleurvariant volledig tot zijn recht. Op een rustige manier krijg je toch dat ruwe van DETALE hier terug.

@louisebering1981

Of wat dacht je wat @house_of_logan met Sand (ook KABRIC) heeft gedaan. Het eindresultaat is op zijn minst verbluffend te noemen:

@house_of_logan

Dit is precies wat DETALE tot zo'n sterk product maakt. Bij de bovenstaande binnenkijker is een muur omgetoverd tot een kunstwerk. Daarnaast alle lof voor de kleurkeuze, die is namelijk perfect!