Landelijke woonstijl

Natuurlijk, sfeervol en huiselijk

Jarenlang was het de populairste woonstijl van Nederland: het landelijke interieur. Of je nu op het platteland of in de randgemeente woonde, landelijk wonen was een wens van velen. Ook vandaag de dag kunnen we nog genieten van deze interieurstijl. Deze pagina is het bewijs.

Realiseer jouw droominterieur in de landelijke stijl

Bijna geen een stijl is zo straightforward als de landelijke woonstijl. De kenmerken zijn duidelijk, de kleuren zijn bekend en iedereen weet welke meubels bij een landelijk interieur passen. En dat maakt deze stijl natuurlijk tot een ideale inrichting. Je kunt zonder van deze stijl af te wijken moeiteloos je woning inrichten. Inspiratie genoeg. Of toch niet?

Landelijke meubels

Landelijke stoel

Inspiratie over landelijk wonen is er genoeg, bijvoorbeeld op het inspiratieplatform waar je nu bent: MakeOver. Het inrichten van de landelijke woonkamer is wat lastiger is dan je zou verwachten. Vooral omdat er zoveel keus is. Welke landelijke meubels passen het best bij jou? Welk type komt overeen met wat jij zoekt?

Sfeervolle meubels voeren de hoofdrol binnen een landelijk interieur

Landelijk wonen

Het is niet ingewikkeld om landelijke meubels te herkennen. Comfortabele en sfeervolle meubels voeren overduidelijk de boventoon. Enigszins afgekeken van het cottage interieur, moeten de meubels in staat zijn een warmte over te brengen. De plaatsing van de meubels is overigens net zo belangrijk binnen deze woonstijl. De meest comfortabele zitmeubels moeten nabij elkaar geplaatst worden, zodat speciale comfortabele ruimtes gecreëerd worden. Wanneer er dan comfort gezocht wordt, zijn het deze ruimtes die dat direct weten te bieden.

Alle producten voor in je landelijk woonruimte

Landelijk wonen is de droom van iedere liefhebber

Deze ruimtes kunnen gevuld worden met meubels waarbij stof als primair materiaal gebruikt is. Af en toe zien we ook wit lederen banken terugkomen binnen het landelijke interieur. Echter zijn het de afgelopen jaren meer en meer de met stof bekleden banken waar we voor kiezen.

Natuurlijk zijn de klassieke lederen eetkamerstoelen nog steeds een logische keus voor de landelijke eetkamer. Mocht het budget het toelaten, dan zijn de lederen stoelen met armleuningen perfect voor aan de houten eettafel.

Ook je woning landelijk inrichten? MakeOver geeft jou de juiste inspiratie!

Zit jij momenteel met je handen in het haar over hoe jij je woning landelijk kunt inrichten? Of heb je het gevoel dat jouw landelijke interieur de final touch mist? Dan kan je op MakeOver.nl tal van meubels binnen deze klassieke woonstijl vinden.