Modern Chic woonstijl

Modern, elegant en stijlvol

Om je woning echt modern-chic te kunnen inrichten, zal je een combinatie van modern en klassiek te moeten staan. Voor interieurarchitecten is modern-chic een van de meest complexe interieurstijlen om te verwerken. Maar niet voor jou. Jij hebt namelijk de juiste inspiratie klaar..

Modern chic of modern klassiek?

Het internet is het er niet helemaal over eens. En ook wij niet. Modern chic wordt door de een als een geheel eigen stijl gezien. Terwijl anderen het juist een moderne variant op de klassieke inrichting vinden. Oftewel, modern versus klassiek.

Modern Chic meubels

Chique interieur

Uiteindelijk maakt het natuurlijk niets uit, want de gedachte achter modern chic ofwel klassiek is hetzelfde. Je kunt genieten van de sfeer van beide stijlen, maar je bent van mening dat de perfecte stijl een combinatie van de twee is. En dat is wat het modern chic interieur duidelijk weet uit te beelden.

Typische modern chic meubels en accessoires

Klassieke accesoires

MakeOver heeft tientallen inspiratie blogposts over het ideale modern chic interieur, waar onder ander de woonkamers van veel van onze trouwe volgers besproken worden. Maar wat zijn nu precies typische modern chic meubels? En zijn er ook modern klassieke accessoires? Je hebt ondertussen al kunnen ontdekken (waaronder op deze pagina) dat modern chic een van de meest uitgebreide woonstijlen is. Met duizenden typisch modern klassieke meubels, is het niet lastig om de juiste spullen voor jouw nieuwe interieur te vinden. Het grootste deel van jouw moderne klassieke design inspiratie zal komen van het huidige aanbod meubels en accessoires dat je binnen deze stijl kunt vinden. Modern chic is een stijl waar gevoel voor design overal in terugkomt. Deze statige woonstijl zit vol met klassieke elementen zonder ‘antiek’ over te komen.

Misschien wel het bekendste moderne klassieke meubel van dit moment is de veloursbank. Bij MakeOver zijn we zo verliefd op deze banken dat we de afgelopen tijd meerdere keren volledige artikelen aan dit type meubel hebben toegewijd. De veloursbank kan in iedere kleur tot recht komen, maar wij zijn toch het meest fan van de donkergroene en blauw modellen.

Als accessoires komen de kandelaren, gouden bijzettafels en glazen als eerste naar voren. Combineer deze accessoires met typische modern chic designmeubels, en je creëert de moderne klassieke inrichting van je dromen.