Woonstijl

MakeOver is opgericht met als doel het voor iedereen, met of zonder gevoel voor design, een stijlvol interieur samen te stellen. Voor velen komen woonstijlen pas ter sprake wanneer de meubelwinkel of webshop wordt bezocht. En op dat punt is het vaak al te ingewikkeld om een woonstijl te creëren waar jij jaren later nog van kan genieten.

Daarom is het aan jou om uit te vinden welke woonstijl bij jou past. In veel gevallen zullen er meerdere interieurstijlen zijn waar jij elementen in kunt vinden die jij ook in jouw eigen interieur zou willen terugzien. Wees niet bang om woonstijlen te combineren, vooral wanneer er sprake van een overlap is. Meubels en accessoires van soortgelijke woonstijlen passen namelijk goed bij elkaar.

Een Scandinavische en minimalistische of industriële woonstijl gaan eenvoudig samen, terwijl het op zichzelf uiteenlopende stijlen zijn. Datzelfde is van toepassing op Bohemian en Natuurlijk. Kortom, beperk jezelf niet tot een klein aantal woonstijlen. Verken de verschillende woonstijlen en ontdek welke stijl van inrichten het best bij jou past!

Iedere stijl kan voor een volledig ander interieur zorgen

Al kunnen sommige stijlen op elkaar lijken: geen een stijl brengt dezelfde meubels of accessoires naar voren. Ook al zien Scandinavische en industriële meubels er totaal anders uit, als je de meubels uit beide woonstijlen combineert zal het interieur niet als een clash worden opgevat. Integendeel zelfs, de Scandinavische industriële woonstijl is er juist een die we steeds vaker terugzien. Binnen de specifieke woonstijlen op MakeOver wordt snel duidelijk hoe meubels en accessoires bij elkaar een eigen stijl krijgen. Van ruwe lederen banken (industrieel) tot stoffen grijze banken met esdoornhouten poten (Deens design). Neem vooral de tijd met het doorkijken van de verschillende woonstijlen. Wie weet loop je de interieurstijl van je dromen tegen het lijf.. Durf woonstijlen te combineren als dat nodig is. Kan je niet kiezen tussen de meubels uit meerdere woonstijlen? Of wil jij je niet binden aan een enkele interieurstijl? Wees dan niet bang om woonstijlen met elkaar samen te brengen. Door juist de elementen te kiezen van de woonstijlen die je het leukst vindt, creëer je een interieur dat een reflectie van jou is. Als jij iemand bent die van pastelkleuren én de natuur houdt, past de Natuurlijke én Scandinavische woonstijl perfect bij je. Waarom zou je dan voor één stijl kiezen als je de fun van twee stijlen kunt meenemen? Dus inderdaad, durf woonstijlen te combineren als dat nodig is om jouw ideale interieur te realiseren!