wit-vakken-prullenbak
StangVollby

Dubbele Duo Prullenbak: Welke Duo is het Best?

Een duo prullenbak is ideaal voor het moeiteloos scheiden van afval. In dit artikel laten we jou de mooiste duo prullenbakken zien, waarbij we uitleggen waar je op moet letten als je een duo prullenbak koopt.

Onze experts hebben verschillende merken prullenbakken getest en daarbij is Homra als het beste merk naar voren gekomen. Mede dankzij de verschillende functies, zoals: de verdeling van de inhoud, manieren om de prullenbak te openen, materiaalkeuze en, de diverse designs en kleuren.

Zo kies je een goede duo prullenbak:

 1. Zorg dat het materiaal van goede kwaliteit is
 2. Bepaal de inhoud, plus die van de vakken zelf; denk aan een gelijke of ongelijke verdeling
 3. Kies de soort bediening, zoals met pedaal
 4. Let op extra functies, zoals een fingerproof coating, odor control en een softclose systeem

Dit zijn de beste Duo Prullenbakken volgens Makeover.nl

Beste Formaat

StangVollby EDSBYN Afvalscheiding Pedaalemmer

De prullenbak die gezien mag worden

Deze pedaalemmer is voorzien van 2 vakken met een inhoud van 30 liter. In elk compartiment bevindt zich een binnenemmer die gemakkelijk uitneembaar is. Dankzij zijn formaat is de prullenbak ook geschikt voor grotere huishoudens.

Wat je over dit product moet weten:
 • Soft close
 • Duurzaam materiaal
 • Modern design
Beste Sensor Prullenbak

Homra QUBIX Afvalscheiding Sensor Prullenbak

Maakt weggooien nog gemakkelijker

De prullenbak is geschikt voor ieder huishouden of kantoor. Hij beschikt over meerdere compartimenten, wat hem ideaal maakt voor afvalscheiding. Naast alle praktische voordelen heeft hij ook een stijlvol design.

Wat je over dit product moet weten:
 • 70 liter inhoud
 • Inclusief binnenringen
 • Vingerafdrukvrij en vuilafstotend
 • Exclusief batterijen
Beste Afvalscheiding

Homra BLINQ Afvalscheiding prullenbak met 2 vakken

Ideaal voor afvalscheiding

Dit is een handige, hygiënische prullenbak, die ook nog eens geschikt is voor het scheiden van afval. Het is gemaakt van sterk en kwalitatief materiaal en beschikt over een prettige bediening.

Wat je over dit product moet weten:
 • Anti slip ondergrond
 • Inclusief binnenemmers
 • Losse deksels
Beste Design

Brabantia Bo Touch Bin Hi recycle duo prullenbak

De duurzame prullenbak

De prullenbak is super stijlvol door zowel de materiaalkeuze, als de pootjes waar hij op staat. Hij opent en sluit gemakkelijk, door een lichte aanraking. Als je deze prullenbak kiest, ga je voor de beste optie voor het milieu en jouw interieur.

Wat je over dit product moet weten:
 • Verstelbare dopjes met anti-slip
 • Makkelijk in elkaar te zetten
 • Ideale hoogte
Meest Stoer

Afvalemmer Essential met pedaal functie in zilverkleur, 20 + 9 L

De must have voor een stoer interieur

Ga voor een stoere prullenbak, die perfect past bij je industriële interieur. Hij heeft een inhoud van 29 liter, verdeeld over twee compartimenten, wat hem geschikt maakt voor kleinere huishoudens.

Wat je over dit product moet weten:
 • Verkrijgbaar in meerdere kleuren
 • Roestvrij staal
 • Eenvoudig schoon te houden
Beste Compact

Afvalemmer Mirage met sensorfunctie, 2x 30 L

Voor de kleine huishoudens

De prullenbak heeft 2 kunststof binnenemmers met elk een inhoud van 20 liter, zodat jij jouw afval makkelijk kunt scheiden. Het is een stijlvolle RVS prullenbak en is vingerafdrukvrij. Hij is zowel met een sensor als via de touch knoppen te openen en sluiten.

Wat je over dit product moet weten:
 • Soft Close
 • De afvalzak is eenvoudig te wisselen
 • Voorzien van sensor
 • Exclusief batterijen

StangVollby Edsbyn Prullenbak met 2 vakken

Deze duo prullenbak van Edsbyn is een stijlvolle toevoeging aan jouw keuken. Verkrijgbaar in 3 verschillende kleuren, om af te stemmen op jouw interieur.

Het grote voordeel van de StanVollby Edsbyn prullenbak is, dat de twee compartimenten ieder een eigen opening hebben. Ieder met een individueel voetpedaal en klep, voor optimale hygiëne. De voetpedalen zijn ook in te klappen, handig als je de prullenbak wil verplaatsen.

In totaal heeft deze duo pedaalemmer ruimte voor 60 liter aan afval, welke is onderverdeeld in 2 compartimenten van ieder 30 liter. De binnenemmers zijn makkelijk uitneembaar en zorgen ervoor dat je deze ook zonder afvalzak kunt gebruiken. Perfect als je op zoek bent naar een zero waste oplossing voor het scheiden van afval. Andere voordelen van deze prullenbak zijn, het RVS materiaal met fingerproof coating en de soft-close deksel.

Het enige nadeel is, dat de deksels niet tegelijkertijd te openen zijn met één pedaal.

prullenbak-keuken-afval
StangVollby

Homra QUBIX Sensor Prullenbak - 2 vakken

Deze dubbele prullenbak van Homra is lekker groot. In totaal heeft deze design pedaalemmer dan ook een inhoud van 70 liter. De designers hebben werkelijk aan alles gedacht, zo heb je bijvoorbeeld de keuze uit een versie met 2 of 3 compartimenten. Afval scheiden is nog nooit zo stijlvol geweest, dankzij deze totaaloplossing.

Deze QUBIX is zowel manueel te openen, als met de handsfree sensor. De duo prullenbak is gemaakt van hoogwaardig geborsteld RVS. Een materiaal dat zowel vuilafstotend, als vingerafdrukvrij is. Het deksel heeft een softclose sluiting en je kunt deze indien gewenst, ook een langere tijd open laten staan.

Het enigste nadeel is, dat je de batterijen voor de sensor apart moet aanschaffen (4 x D).

prullen-bak-zilver
Homra

Homra BLINQ Afvalscheiding prullenbak met 2 vakken

Een oplossing voor het scheiden van afval, voor kleinere huishoudens. Deze Homra BLINQ Afvalscheiding prullenbak met 2 vakken bestaat namelijk uit 2 vakken van 15 liter. Zo past hij ook perfect in een kleine keuken en is het een goede keuze voor eenpersoonshuishoudens die afval willen scheiden. De prullenbak is 48 cm hoog en ieder vak heeft zijn eigen deksel.

Deze Homra afvalscheiding prullenbak is voorzien van een antislip coating, waardoor je deze ook kunt gebruiken in natte ruimtes, zoals de badkamer. Het RVS waarvan de prullenbak is gemaakt, zorgt er tevens voor dat de duo prullenbak niet roest.

Deze dubbele pedaalemmer is compatibel met standaard vuilniszakken van 20 à 30 liter. Al is een vuilniszak niet per sé nodig, vanwege de handige binnenemmers met ieder een eigen handvat. De voetpedalen hebben elk een andere kleur, zodat je precies weet waar je welk afval moet weggooien.

prullenbak-afvalscheiding-keuken
Homra

Brabantia Bo Touch Bin Hi recycle duo prullenbak met deksel op pootjes

Deze duo prullenbak van Brabantia is een combinatie van een aantal handige functionaliteiten, zoals: een stijlvol design, het scheiden van afval en ontzettend veel gebruiksgemak. Dit laatste is onder meer terug te zien aan de twee kunststof binnenemmers, welke beide een inhoud van 30 liter hebben.

De prullenbak zelf heeft een stabiel design op pootjes, waardoor je heel eenvoudig onder de prullenbak schoonmaakt. Je hoeft overigens niet bang te zijn voor krassen op de vloer, vanwege de antislip laag onder de pootjes. De Brabantia Bo Touch werkt op basis van het Soft Touch open- en sluitsysteem, welke geactiveerd wordt bij een lichte aanraking.

De prullenbak is makkelijk te verplaatsen, dankzij de geïntegreerde handgrepen. Zo bekijk je op je gemak waar deze Bin Hi duo prullenbak, het beste zal staan in jouw keuken.

brabantia-prullenbak-pootjes
Brabantia

Afvalemmer Essential met pedaal functie in zilverkleur, 20 + 9 L

Een dubbele pedaalemmer van Westwing, met een strak ontwerp voor de moderne keuken. Het fijne van deze prullenbak is, dat hij beschikbaar is in twee kleuren. Zilver of zwart. Zo kun je het aanpassen naar jouw keuken stijl.

Het voetpedaal is eenvoudig schoon te houden. De duo prullenbak heeft een totale inhoud van 29 liter, en is daarmee geschikt voor een een- of tweepersoonshuishouden. Het softclose systeem zorgt ervoor dat het deksel geen geluid maakt, maar toch perfect afsluit voor het tegenhouden van vervelende geurtjes.

Deze prullenbak heeft overigens één deksel voor beide vakken. Dit kan zowel een voor- als een nadeel zijn en is afhankelijk van jouw persoonlijke voorkeur.

zilver-prullenbak-afvalscheiden
Westwing

EKO Recycle Mirage Sensor Bin 2x20 liter

De EKO Recycle Mirage, is iets kleiner dan de meeste duo prullenbakken. Hierdoor is hij perfect voor kleine huishoudens, mensen die niet veel afval hebben of voor bijvoorbeeld de badkamer.

De prullenbak is voorzien van 2 binnenemmers en de buitenzijde is gemaakt van geborsteld roestvrij staal, inclusief een fingerproof coating. Zo blijft niet alleen jouw huis er netjes uitzien, maar ook de prullenbak zelf.

Het grote voordeel is het bedieningssysteem; het deksel is zowel via een sensor, als via de knoppen, geruisloos te openen en sluiten.

Het enige nadeel is dat je er rekening mee moet houden, dat je de batterijen apart moet aanschaffen en eens in de zoveel tijd zal moeten vervangen. Iets dat overigens zo is voor vrijwel alle prullenbakken, die werken met een sensor. De plastic zak fixer zorgt ervoor, dat je zakken in een handomdraai vervangt.

prullenbak-afval-scheiding
EKO

Het voordeel van twee vakken

Een duo prullenbak is uitermate handig voor het scheiden van afval. Hierdoor hoef je niet meer naar de bijkeuken of schuur te lopen, voor bijvoorbeeld het scheiden van plastic. Je deelt een duo prullenbak uiteraard zo in als je zelf wil, denk aan restafval en GFT of bijvoorbeeld restafval en plastic. Doordat het één prullenbak is, heb je ook geen losse vuilbakken meer in je keuken staan en ziet jouw keuken er in één klap een stuk netter uit. Bovendien zijn de meeste dubbele prullenbakken voorzien van handige snufjes, zoals een soft close systeem en/of een (touch) sensor.

prullenbak-afvalemmer-duo
Westwing

Pas de grootte aan naar je huishouden

Bij het aanschaffen van een nieuwe prullenbak, en dus ook een duo prullenbak, is het belangrijk de grootte van je huishouden mee te nemen in jouw beslissing. Zo weet je of je beter voor een duo prullenbak van 120 liter gaat, of juist voor eentje van maar 40 liter. Hieronder richtlijnen, die je helpen bij het kiezen van het juiste formaat:

 • Eenpersoonshuishouden : duo prullenbak 40 liter / 2 x 20 liter
 • Tweepersoonshuishouden : duo prullenbak 40 - 60 liter / 2 x 20 - 30 liter
 • Gezin met kleine kinderen : duo prullenbak 60 liter / 2 x 30 liter
 • Gezin met grote kinderen : duo prullenbak 60 - 80 liter / 2 x 30 - 40 liter
 • Huishoudens van meer dan 5 personen : duo prullenbak 80 liter / 2 x 40 liter
 • Zakelijk gebruik zoals kantine : duo prullenbak 120 liter / 2 x 60 liter
duo-prullenbak-afvalscheiding
Bol.com

Kies een prullenbak die bij je past

Een prullenbak is een van de producten in ons huis, die we ontzettend vaak gebruiken. Toch staan we er lang niet altijd bij stil, welke prullenbak nu eigenlijk het beste past bij onze woning en levensstijl. Bij het aanschaffen van een nieuw exemplaar, is het dan ook zeer nuttig om stil te staan bij een aantal aspecten.

Kies een prullenbak die past bij jouw interieur en inrichting. Op deze manier hoef je hem niet in een hoekje te stoppen, maar kun je jouw duo prullenbak daar wegzetten waar hij het handigste staat. Door te gaan voor een mooie kleur en een kwalitatief materiaal, zal deze zelfs een meerwaarde zijn voor jouw interieur. Denk aan een duo prullenbak in het zwart, voor wat stoerheid in een lichte keuken. Of juist een dubbele prullenbak op pootjes, als toevoeging aan jouw retro inrichting.

prullenbak-twee-vakken
Bol.com

Keuze uit gelijke- of ongelijke inhoud

Duo prullenbakken bestaan, zoals de naam het al zegt, uit twee vakken. Deze kunnen gelijk of ongelijk zijn verdeeld. Het voordeel van gelijke vakken is, dat het niet uitmaakt hoe jij jouw prullenbak indeelt. Als je meer behoefte hebt aan een grotere ruimte voor een bepaald soort afval, kies dan voor een ongelijke inhoud. Hierbij raden we je aan, het kleinste deel te gebruiken voor het afval met de meeste geurtjes, zoals GFT. Aangezien je deze dan sneller kunt legen. Je kunt overigens niet heel veel fout doen, want beide soorten duo prullenbakken bevatten losse binnenemmers. Zodra een van de vakken vol zit, hoef je enkel dat compartiment te legen. Veel voorkomende formaten van gelijke duo prullenbakken zijn: 2x 5 liter, 2x 20 liter, 2x 30 liter en zelfs 2x 60 liter.

keuken-vakken-prullenbak
Bol.com

Hoe wil je jouw prullenbak bedienen?

Als laatste is het belangrijk om van tevoren te bedenken, hoe jij jouw prullenbak wil bedienen. Open jij deze liever met je voeten, met je handen of juist handsfree. Iedere mogelijkheid heeft zijn eigen voor- en nadelen.

Een voetpedaal is erg hygiënisch, maar niet altijd even praktisch in een gezin met jonge kinderen. Een deksel die open gaat door middel van een sensor is nog hygiënischer, maar hierbij is er niet altijd de mogelijkheid om het deksel voor een langere periode open te laten staan. Dan heb je ook nog de touch sensor, waarbij een lichte aanraking met de hand (of soms voet) voldoende is om de duo prullenbak te openen.

Sommige prullenbakken beschikken naast meerdere vakken, ook over meerdere mogelijkheden om deze te bedienen. Denk aan een combinatie van een manueel te openen deksel en een sensor.

prullenbak-vakken-afvalscheiding
Bol.com

Dubbele/Duo prullenbak van andere merken

Brabantia

Het scheiden van afval is een eitje, met deze Brabantia prullenbak met twee vakken. Niet alleen door het scheiden van afval, maar ook bij de aankoop van dit product draag je een steentje bij aan het milieu. De Bo Touch is namelijk gemaakt van herbruikbare materialen en met behulp van hernieuwbare energie. Hiervoor heeft Brabantia zelfs een Bronzen Cradle-to-Cradle certificering ontvangen.

wit-prullenbak-brabantia
Brabantia


Xenos

Deze Xenos duo pedaalemmer heeft een zilveren kleur en is gemaakt van RVS. Het brede pedaal zorgt voor extra gemak bij het openen en sluiten, wat dankzij het gedempte deksel gaat zonder een hard geluid. De inhoud is gelijk verdeeld en iedere binnenemmer beschikt over een inhoud van 30 liter. De prullenbak is voorzien van handgrepen, wat het verplaatsen een stuk makkelijker maakt.

prullenbak-rvs-xenos
Xenos

Eko

De kleur van deze Eko duo prullenbak is zowel een voor- als een nadeel. Perfect als jij op zoek bent naar een echte eye-catcher, maar helaas is het wel de enige kleur waarin deze E-Cube Recycling pedaalemmer beschikbaar is. Deze dubbele prullenbak is inclusief twee losse binnenemmers en een zakklem. De inhoud is ongelijk verdeeld; 28 en 18 liter.

rode-prullenbak-afvalscheiding
EKO