De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

4 tips om de waarde van je woning te verhogen

Er zijn een aantal manieren om de waarde van je woning te verhogen. Het is bekend dat potentiële huizenkopers in Nederland een voorkeur hebben voor een huis dat af is. Een klushuis is wat dat betreft minder populair. Daarnaast speelt de verduurzaming van je woning een steeds grotere rol als het om de woningwaarde gaat. Als jij de waarde van je huis wilt verhogen, maak dan gebruik van de volgende 4 tips.

slaapkamer spiegel

Maak je huis duurzaam

Het duurzaam maken van je woning is een factor die een grote invloed heeft op de woningwaarde. Er zijn meerdere opties om voor te kiezen, zoals voor zonnepanelen om in je eigen elektriciteit te voorzien. Of door enkel glas te vervangen door HR++ beglazing, wat net als zonne-energie ook nog een besparing op de energierekening oplevert. Zo is het verder mogelijk om vloeren, muren en daken te isoleren. Het installeren van een warmtepomp verhoogt eveneens de woningwaarde.

Vergroot het aantal vierkante meters

Het aantal vierkante meters van je huis is een van de factoren die invloed op de waarde heeft. Door het aantal vierkante meters te vergroten, stijgt je huis in waarde. Bijvoorbeeld door de woonkamer uit te bouwen of door een dakkapel te laten aanbrengen. Ook het plaatsen van een schuur of garage levert een waardevermeerdering op. Heb je een zolder? Die is om te bouwen naar een extra slaapkamer.

Koop een nieuwe badkamer of keuken

Een verouderde badkamer of verouderde keuken is niet echt iets waar huizenkopers op zitten te wachten. De aanschaf van een nieuwe badkamer of keuken verhoogt de waarde van je huis direct. Bovendien heb je er zelf plezier van als je niet van plan bent om je woning direct te verkopen. Een vernieuwing van je badkamer kost uiteraard geld, maar de waardevermeerdering bedraagt ongeveer 50% van de kosten van de verbouwing. Dat is dus zeker de moeite waard.

Zet je huis in de verf

Afgebladderde kozijnen laten zien dat er weinig aandacht is voor het onderhoud. Bij een eigen woning is het onderhoud van je huis juist heel belangrijk. Vooral ook met betrekking tot het aspect van de woningwaarde. Als je woning rondom helemaal goed in de verf zit en aan de binnenkant eveneens stijgt de waarde van het huis. In dat kader is het ook belangrijk om aandacht aan de gevel te besteden. Bijvoorbeeld met het vervangen van voegwerk dat in slechte staat is.

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?