Anders J

Nieuwe woning? Zo verhuis je stroom en gas met je mee

Bij een verhuizing komt een hoop stress en voorbereiding kijken. Je moet niet alleen alle spullen verplaatsen naar de nieuwe woning, maar natuurlijk ook je stroom en gas meeverhuizen. Gelukkig hoeft dit helemaal niet lastig te zijn. In het onderstaande artikel lees je hoe je de energieverhuizing (of -overstap) soepel laat verlopen. Ook lees je handige uitleg over een spoedaanvraag voor energie als je de verhuizing per ongeluk te laat hebt doorgegeven. (Heb je al je housewarming cadeaus al opgeborgen?)


Verhuizing doorgeven

Zodra je weet dat je gaat verhuizen, is het verstandig om een overzichtelijke to-do lijst te maken. Maak een planning voor het inpakwerk, de verhuisdag zelf en natuurlijk voor de administratieve zaken. Welke contracten moet je wijzigen en waar moet je jouw nieuwe adres nog aan doorgeven? Om zorgeloos het stroom en gas mee te verhuizen, geef je het nieuwe adres uiterlijk twee weken voor de verhuizing door aan de leverancier. Laat ook direct weten op welke datum je de sleutels ontvangt.

Meterstand oude woning doorgeven

Geef uiterlijk één dag voor de verhuizing (voor je eindnota) de meterstand van jouw oude woning door aan de leverancier. Dit kan vaak heel eenvoudig via een app. Heb je een slimme meter? Dan gaat dit helemaal automatisch en hoef je verder niets te doen.

Meterstand nieuwe woning doorgeven

Geef daarnaast zo snel mogelijk de meterstand van jouw nieuwe woning door. Zo ontvang je snel de eindnota van je oude woning en het termijnbedrag voor je nieuwe woning. Het kan voorkomen dat je oude huis wel een gasaansluiting heeft, maar het nieuwe huis niet. Gelukkig is dat helemaal geen probleem. Geef het even door en laat het gascontract kosteloos beëindigen.

Spoedaanvraag

Oeps! Ben je door de verhuisstress helemaal vergeten om de verhuizing tijdig door te geven? Of kun je eerder dan verwacht je nieuwe huis in? Geen paniek: met een spoedaanvraag bij energieleverancier Oxxio kun je al binnen twee dagen gebruik maken van energie in je nieuwe woning. Meld je online aan, ontvang het contract via de mail, geef de meterstand door (tenzij je een slimme meter hebt) en ontspan. Je oude contract wordt gewoon opgezegd zonder dat je hier iets voor hoeft te doen.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Overstappen naar een nieuwe leverancier

In plaats van energie meeverhuizen, kun je natuurlijk ook de overstap maken naar een nieuwe leverancier. Verdiep je van tevoren goed in alle mogelijkheden, kijk naar het aanbod van een aanbevolen energieleverancier en bereken de tarieven. Maak gebruik van de overstapservice of dien (indien noodzakelijk) een spoedaanvraag in.