solar-screen

Solar screens: alles wat je hierover moet weten!

Denken we aan raambekleding, dan denken we al snel aan jaloezieën, rolgordijnen of gordijnen. Het geeft sfeer, zorgt voor privacy en is ook nog warmtewerend. Toch zijn er nog veel meer opties als het op raambekleding aankomt. Denk eens aan screens, bijvoorbeeld! In dit artikel leggen we je alles uit over zogeheten solar screens. Spoiler: na dit artikel wil jij ze gegarandeerd bestellen voor jouw woning!

Solar screens zijn screens op zonne-energie

De naam “solar screens” klinkt heel fancy, maar doet niet direct een belletje rinkelen bij veel mensen. De naam solar screens houdt in dat de screens op zonne-energie werken. De solar screens van raambekleding specialist Ekstravert worden uitgevoerd met een zonnecel in de motor. Deze zonnecel zet niet alleen zonlicht, maar ook daglicht om in energie. Hiermee kun je jouw screens bedienen op afstand.

Voor elk raam passende solar screens

Stel dat jouw huis is uitgevoerd met grote ramen. Het uitzoeken van geschikte raamdecoratie was al een behoorlijke klus, laat staan buitenzonwering! Toch speelt buitenzonwering een erg belangrijke rol bij warmtewering. Om voor elk raam passende screens te kunnen leveren, biedt deze raambekleding specialist screens aan tot een maximale afmeting van 450cm bij 450cm.

De montage van solar screens is kinderspel

Omdat je geen stroom meer nodig hebt om je screens te bedienen, zijn er ook geen kabels meer nodig. De montage van solar screens is dan ook zo gebeurd. Je plaatst de bovenbak, waarin de motor, zonnecel en screenstof in verwerkt zijn, op je muur. Dat doe je met een aantal schroefjes.

Ook de zijgeleiders zijn zo gemonteerd. Als deze goed gemonteerd zijn, kun je al genieten van nieuwe screens. Zelfs met twee linkerhanden lukt het jou nog om deze raambekleding te monteren. Een kind kan de was doen!

Niet geheel onbelangrijk: de gewenste privacy

Misschien weet je het al wel, misschien nog niet: screens zijn hét product als het draait om privacy. De stof van screens is op een speciale manier geweven. Als je de screens sluit, kun je van binnenuit naar buiten blijven kijken. Andersom kun je vanaf buiten niet meer naar binnen kijken. Je behoudt dus een groot deel van je uitzicht, maar je hebt geen last meer van pottenkijkers.

Let er wel op dat dit voornamelijk overdag geldt. Als er sfeerverlichting aan staat in huis, kan men weer wel naar binnen kijken. Dit is voornamelijk ‘s ochtends en ‘s avonds. Gelukkig kun je dan ook je rolgordijn, jaloezieën of gordijnen sluiten. Dat maakt het binnen ook extra gezellig!

De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...