De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

6 Tips voor een duurzaam interieur!

Hoe houd je een interieur gezond en natuurlijk? Een vraag die steeds meer mensen bezig houdt. Met onze zes goede tips zorg je ervoor dat je veel eerlijke materialen gebruikt, gezonde materialen en een sfeervol en duurzaam interieur creëert.

6 tips voor een duurzaam interieur!

Tip #1: Ga voor degelijk!

Het woord degelijk klinkt niet heel aantrekkelijk, maar toch is het een stijl/kwaliteit waar je het beste voor kunt kiezen. Natuurlijk hout heeft bijvoorbeeld een prachtige uitstraling zonder gebruik te maken van afwerkingen zoals verf en lak. Kies in plaats van lak eens voor een wax of olie afwerking. Wanneer je bijvoorbeeld kiest voor houten meubels, kies dan voor massieve houten meubels die veel langer zullen meegaan dan een goedkoper item.

Duurzaam-interieur-1

Bron: interiorinsider

Tip #2: De vloer

Vloerkleden zijn de ideale manier om meer sfeer aan te brengen in een interieur. Een vloerkleed gemaakt van wol of hennep bijvoorbeeld geeft een ruimte zachtheid, warmte en comfort. Daarnaast helpt het ook tegen geluidwering! Natuurlijke materialen zijn gemakkelijk te onderhouden en zijn veel vriendelijker dan synthetische.

Duurzaam-interieur-2

Bron: weintjebloem

Tip #3: Meubels

Meubels zoals bijvoorbeeld een lounge bank zijn gemaakt van veel verschillende onderdelen en materialen. Zorg ervoor dat je altijd kiest voor meubilair dat eerlijk gemaakt is, van natuurlijke materialen op een traditionele manier.

Duurzaam-interieur-4

Bron: digsdigs

Tip #4: Accessoires

Decoratie zoals kussens en plaids zijn de finishing touch van een interieur. Wanneer je op zoek gaat naar dit soort accessoires, let dan op dat je kiest voor 100% gevulde kussens van veren. Kussens gemaakt van wol of katoen zijn de beste keuze als we kijken naar een duurzaam interieur.

Duurzaam-interieur-5

Bron: woontrendz

Tip #5: Slapen

Ook ons bed is een belangrijk onderdeel van het huis. Een goed matras zorgt ervoor dat je beter slaapt! Ook dit soort meubels kunnen worden gemaakt van 100% natuurlijke producten zoals latex, wol en katoen. Kies de juiste matras voor jouw bed en kies ook de juiste ombouw, gemaakt van materialen die duurzaam zijn.

Duurzaam-interieur-3

Bron: interieur-website

Tip #6: Het beddengoed

Tenslotte is het beddengoed natuurlijk ook van belang. Een heerlijk natuurlijk beddengoed is bijvoorbeeld gemaakt van organisch katoen of puur linnen. De ideale materialen om onder te slapen!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?