De douchewand in zwart: welk profiel, staal en tips

Niemand verwacht dat het vinden van een mooie douchewand langer dan een half uur in beslag neemt. Hoeveel verschil kan er ooit tussen douchewanden zijn? Het maakt toch niet uit hoe een douchewand er precies uit ziet? Waarom zou ik een douchewand met een zwart profiel van staal moeten overwegen?

In de praktijk blijkt er meer te komen kijken bij het uitzoeken van een nieuwe douchewand. Vooral als je mee wilt gaan met de laatste trend: een douchewand met zwart profiel.

Je kunt met een zwarte douchewand alle kanten op. Zoveel, dat je snel het overzicht tussen de verschillende materialen (staal, kunststof) en zwarttinten (mat, glanzend) verliest. Voor een praktisch antwoord op de vraag hoe jij kunt bepalen welke douchewand je moet kopen, geef ik in dit artikel antwoord.

Met een zwart profiel

Een van de eerste keuzes die je waarschijnlijk gemaakt hebt, is dat je een douchewand met een zwart profiel zoekt. Dit sluit onder andere aan op de moderne en industriële badkamerstijl.

Je kunt voor een variatie aan zwarte profielen kiezen. Er zijn diverse voorbeelden van subtiele zwarte profielen versus douchewanden met een intens zwart profiel. Dit wordt ook wel het raammotief genoemd.

Hoeveel glas mag je zien?

De zwarte profielen kunnen het glas in verschillende gedeeltes opdelen. Je kunt, zoals in de bovenstaande afbeeldingen te zien is, kiezen uit verschillende rasters.

Het raster waarbij het meeste glas te zien is, komt het meest in moderne en Scandinavische badkamers tot zijn recht. Hoe dieper het raster is, dus hoe meer het glas wordt opgedeeld, hoe industriëler de zwarte douchewand is.

Inloop douchewand in zwart of met (schuif)deur?

Een andere belangrijke keuze die gemaakt moet worden, is of je een open of gesloten douchewand zoekt. Dit heeft namelijk ook invloed op het zwarte profiel dat op, indien van toepassing, tweede douchewand te zien is.

Kies je voor een douchewand met deur? Dan kun je het best voor een complete set kiezen waarbij de douchewand in zwart op beide wanden hetzelfde profiel heeft. Durf je te experimenteren? Dan kun je overwegen om los van elkaar een wand en deur te kopen.

Vergeet niet dat een inloop douchewand mogelijk wat fris kan zijn. Dat neemt niet weg dat een inloop douchewand, vooral met zwart industrieel profiel, er een stuk minimalistischer uitziet dan een complete cabine.

Makeover Tip: je kunt in plaats van een normale deur ook een schuifdeur met zwart profiel voor je douchewand kopen. Voelt een stuk luxer aan dan een normale deur!

Kies voor een zwarte inbouwdouche

Wil je binnen de industriële stijl blijven? Dan mag een zwarte inbouwdouche niet ontbreken. Jouw douchewand komt met de kleur zwart pas echt tot zijn recht als de accessoires ook zwart zijn. Welke accessoires we het dan onder andere over hebben?

Genoeg opties om je badkamer tot in detail industrieel te maken. De volgende binnenkijker bij de auteur van dit artikel zijn daar een goed voorbeeld van!

Afbeeldingen zijn afkomstig van Sanitairwinkel & Martijn