De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Rijtjeswoning: Uniek, sfeervol familiehuis

Het is weer tijd voor een leuke binnenkijker. Vandaag gluren we binnen bij Rowena van HouseProud, Styling & Interieur. Rowena is een freelance (interieur) styliste, blogger én moeder van maar liefst 4 kids!  Ze woont samen met haar man Juriaan en de kinderen in een rijtjeswoning in Breda. De woning is 115 m2 groot, een mooie maat maar soms evengoed een uitdaging met zes personen! Hoe doet Rowena dat? Bekijk hier hoe ze een “standaard rijtjeswoning” heeft omgetoverd tot een prachtig woonhuis!

Binnenkijker-Rowena-Keuken

Bron: @rohouseproud

Rijtjeswoning: unieke en creatieve ideeën

Rowena weet als geen ander hoe je met leuke en unieke ideeën het huis ontzettend gaaf kunt inrichten. Met de leukste oplossingen, knusse hoekjes, kleuren en unieke ideeën heeft ze de afgelopen 12 jaar haar vorige woning in Breda ingericht. Sinds kort zijn ze verhuisd naar deze woning in dezelfde wijk waar ze opnieuw los is gegaan met creatieve ideeën! Zie je die gave wand tussen de eetkamer en keuken bijvoorbeeld? Ze deelt via haar Instagram account hoe ze deze woning onder handen heeft genomen.

Binnenkijker-rowena-wit-strak

Bron: @rohouseproud

*MakeOver TIP: Heb je te maken met een wat kleinere woning? Probeer dan veel met wit te werken. Wit laat de ruimte optisch groter lijken. Liever geen wit op de muren? Kijk dan eens naar meubels! Neem bijvoorbeeld een mooie witte eetkamerstoel!

>> Shop hier de perfecte witte eetkamerstoel voor in jouw woonkamer.<<

Oog voor detail

Ondanks dat je in klein interieur niet altijd teveel details moet gebruiken, heeft Rowena wel echt oog voor detail. Dit zie je in haar nieuwe huis terug in de kleuren die ze met elkaar combineert. Maar ook in de composities van accessoires en meubilair in het interieur. Ze creëert een prachtig samenspel van kleuren en gelaagdheden in een ruimte. Deze gelaagdheden ontstaan dankzij het gebruik van één kleur in meerdere tinten.

woonkamer-Rowena-Binnenkijker

Bron: @rohouseproud

Wees niet bang voor kleuren

Witte interieurs hebben we nu wel vaak genoeg gezien. Rowena speelt heerlijk met allerlei kleuren en tinten. Ze gebruikt geen felle kleuren maar wel diepe en warme kleuren die ze samen combineert. Uit haar combinaties van kleuren kunnen we allemaal nog wat leren en inspiratie opdoen!

Binnenkijker-kinderkamer-Rowena

Bron: @rohouseproud

*MakeOver TIP: Kleur in de kinderkamer is altijd een goed idee. Ga voor kleuren die dicht bij de natuur staan. Deze zorgen voor rust en eenheid in de ruimte.

Speel met de ruimte die hebt!

Soms heb je gewoon niet voldoende kamers beschikbaar voor het hele gezin. We denken allemaal dat ieder kind een eigen kamer moet hebben maar waarom? Ze kunnen ook samen op één kamer slapen door middel van een scheidingswand of kast. Rowena heeft de kinderkamer erg slim en praktisch ingericht door een open vakkenkast aan het hoofdeinde van het ene bed te gebruiken als scheidingswand. Op deze manier slapen er twee kids in 1 kamer!

Binnenkijker-Rowena-Kinderkamer_kleur

Bron: @rohouseproud

Creëer een eigen plekje in een familiehuis

Iedereen heeft zijn eigen plekje nodig. Jullie als vader en moeder natuurlijk ook. De slaapkamer van Rowena en haar man is dan ook een prachtig en knusse ruimte geworden. Wederom ingericht met gedurfde en diepe kleuren zoals het groen en de mooie achterwand.

Binnenkijker-Rowena-Diepere-kleuren

Bron: @rohouseproud

Bron: @rohouseproud

*MakeOver TIP: Heb je een kleine tuin? Vaak is dat eigenlijk geen probleem, want het gaat uiteindelijk allemaal om de gezelligheid. Veel planten kunnen al veel doen in een tuin. Neem grote plantenbakken en ga voor planten die een echt strandgevoel met zich meebrengen.

>> Shop hier de leukste planten voor in jouw interieur.<<

Meer zien van dit prachtige interieur? Bekijk het Instagram-account van Rowena of bekijk haar blog!

 

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?