Jonathan Borba

7 tips voor het kiezen van de beste eetkamerstoelen

Ga je verhuizen en wil je nieuwe eetkamerstoelen aanschaffen? Of wil je je oude eetkamerstoelen vervangen? Goede eetkamerstoelen kunnen duur zijn, daarom is het belangrijk om te kiezen voor stoelen die lang meegaan. Wij hebben een aantal tips op een rij gezet, zodat je de beste eetkamerstoelen vindt!

Goed opmeten

Voordat je op zoek gaat naar nieuwe eetkamerstoelen, is het belangrijk om je eettafel goed op te meten. Meet daarbij niet alleen de lengte en de breedte, maar ook de hoogte op. Zo weet je precies hoeveel stoelen er aan de tafel passen en hoe hoog deze moeten zijn.

De eethoek

Zorg ervoor dat je een goed beeld hebt van de eethoek. Dat kan bijvoorbeeld door foto’s te maken en deze mee te nemen als je gaat winkelen voor eetkamerstoelen. Op die manier kun je makkelijker visualiseren welke stoelen mooi staan bij de eethoek.

Tijdloze stoelen

Net zoals heel veel andere meubels, zijn ook eetkamerstoelen gevoelig voor trends. Ga daarom voor tijdloos als je wilt dat de stoelen lang meegaan.

Mix & match

Wil je meedoen met de laatste trends, maar ook voor tijdloos gaan? Kies dan voor een mix & match set. Dit houdt in dat je verschillende stoelen aanschaft, bijvoorbeeld verschillende kleuren en vormen. Doordat je op die manier een gevarieerde eethoek creëert, raak je er minder snel op uitgekeken. Je kunt de stoelen namelijk verplaatsen of er maar één of twee vervangen voor een geheel nieuwe look!

Proefzitten

Net als bij het aanschaffen van een nieuw matras of een nieuwe bank, is het ook bij eetkamerstoelen belangrijk om te ‘proefzitten’. Een stoel kan er heel comfortabel uitzien, maar hoeft niet daadwerkelijk comfortabel te zijn. Dan ben je achteraf blij dat je hem even hebt uitgeprobeerd. Een aantal tips om rekening mee te houden: zorg dat je met je voeten bij de grond kunt en dat je goed rechtop kunt zitten, maar ook comfortabel onderuitgezakt.

Praktisch

Bedenk van tevoren wat voor soort eetkamerstoelen praktisch zijn voor jouw woonsituatie. Heb je bijvoorbeeld kinderen of huisdieren? Dan wil je wellicht stoelen die je makkelijk kunt schoonmaken. Maar geef je veel luxe etentjes voor vrienden en familie, dan kun je misschien beter kiezen voor comfortabele stoelen met een zachte stof.

Advies vragen

Tot slot: schroom niet om advies te vragen in de winkel. Zij kunnen je ongetwijfeld op weg helpen met het kiezen van de juiste eetkamerstoelen, zodat je uiteindelijk verzekerd bent van een goede aankoop.

De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...