Eetkamer ideeën voor landelijk wonen

De eetkamer krijgt in lang niet ieder interieur genoeg aandacht. Of het nu komt omdat de ideeën voor een leuke eetkamer ontbreken of dat het simpelweg een ruimte is die snel met een eettafel en stoelen wordt ingericht: gezien het intensieve gebruik mag het best wat meer aandacht krijgen. Als het dan ook nog eens in de landelijke woonstijl mogelijk is, is dat helemaal perfect.

We hebben vijf van de leukste eetkamer ideeën voor landelijk wonen op een rij gezet. Ideeën waarvan wij denken dat jij ze kunt gebruiken om een nog gezelligere eetkamer mee in te richten.

landelijke-eettafel
@marloesgorter

Begin met de eettafel

Een advies dat je kon verwachten: begin met het uitkiezen van een landelijke eettafel die bij jouw smaak en stijl past. Als je nu een eettafel hebt waar je niet helemaal blij mee bent, gaan geen van de ideeën je helpen om meer geluk uit je eetkamer te halen.

Voor de landelijke woonstijl zijn (gelukkig) duizenden eettafels te vinden. Grote stoere kloostertafels of schattige ronde eettafels van licht eiken. Zolang je met de eettafel begint, maak je het jezelf een heel stuk makkelijker.

Foto 8201657-10-axilon.jpg (goossens)

Landelijke hanglampen voor meer sfeer

Het is geen geheim dat het vaak vooral de eettafel is die de hoofdrol in een eetkamer speelt. Nadat je de eetkamerstoelen hebt aangeschoven, mogen daar wat ons betreft een stijlvolle set hanglampen aan worden toegevoegd.

Met de juiste landelijke hanglampen kun je dit trio van tafel, stoelen en lampen in één keer perfect inrichten. Daar is het voorbeeld van Goossens hierboven het levende bewijs van. Daarnaast is het een hele makkelijke manier om meteen wat kleur in je eetkamer te brengen.

eettafel-lampen

Van idee naar decoratie

Je hebt hoogstwaarschijnlijk al genoeg landelijke eetkamer ideeën doorgebladerd. Deze groen-okergeel eetkamer ben je nog niet tegengekomen. Het belangrijkste kenmerk van deze binnenkijker zijn echter niet de kleuren. Dat zijn de slim geplaatste accessoires. De vergulde kandelaren op tafel. Plant op plantenstandaard in de hoek of de stijlvolle staande lamp. Om nog amper over de prachtige okergele poef te beginnen..

volle-eettafel-met-landelijke-accessoires

Presenteer je mooiste landelijke servies

Mocht je de eettafel overdag niet gebruiken, dan kun je de gedurfde keuze maken om een deel van je mooiste servies de hele dag op je eettafel te presenteren. Wat een praktischere interieurkeuze is, is om een landelijke servieskast in de eetkamer te plaatsen.

Indien je eetkamer ruim genoeg is, is het een praktische (en hele mooie) manier om je servies tentoon te stellen. Landelijk servies ademt leven en sfeer waardoor het gegarandeerd een toevoeging aan je interieur is.

landelijk-hoekje
@san.rook

Maak meerdere plekjes in de eetkamer

Niet alle eetkamer ideeën hoeven altijd maar over de eettafel of stoelen te gaan. Als je naar inspiratie op andere websites kijkt, valt op dat er nauwelijks decoratieve plekjes in de eetkamer te vinden zijn. Daar denken wij anders over. Zoals in bovenstaand voorbeeld te zien is, kun je prima een aparte plekjes in je eetkamer maken. In een grote landelijke eetkamer zorgt dat voor meer niveau en sfeer, iets wat anders lastig te bereiken is.

ronde-eettafel-landelijk
@landlevenjudith

De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...