De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Moderne eetkamerstoelen voor in huis!

Van klassieke tot landelijke eetkamerstoelen, je vindt ze in overvloed. Maar ook wanneer je voor een specifieke interieur stijl gaat kijken dan kom je veel mooie verschillende modellen tegen. Net zoals moderne eetkamerstoelen, genoeg te vinden voor een mooi prijs of duurdere prijsjes! Wij zochten de mooiste modellen bij elkaar met heel veel interieur inspiratie ernaast om te zien hoe je eetkamerstoelen kunt combineren in een modern interieur.

#1 Een mix van oude en nieuwe eetkamerstoelen

In plaats van allemaal nieuwe stoelen, is het juist leuk om te variëren met nieuwe én oude stoelen. Oude stoelen die vroeger hip waren, kunnen nu ook weer gebruikt worden in een modern interieur. Geef ze een opknapbeurt en zet ze naast die prachtige nieuwe stoeltjes die je gescoord hebt!

Eetkamerstoelen-1

Bron: sfgirlbybay

#2 Een mix van oude en nieuwe eetkamerstoelen: wit en zwart

Nieuw en oud kan ook ieder zijn eigen kleur hebben. Geef bijvoorbeeld alle oude stoelen een zwarte kleur en alle nieuwe stoelen een witte kleur. Hierdoor valt het contrast nog meer op!

Eetkamerstoelen-6

Bron: frenchy fancy

#3 Een mix van oude en nieuwe eetkamerstoelen: één kleur

Alle eetkamerstoelen dezelfde kleur geven is leuk wanneer je veel verschillende modellen bij elkaar wilt zetten maar het toch eenvoudig wil houden. Door ze allemaal dezelfde kleur te geven creëer je eenheid!

Eetkamerstoelen-11

Bron: frenchy fancy

#4 Een mix van oude en nieuwe eetkamerstoelen: materiaal

Ook het materiaal kan een overeenkomstige factor van de moderne eetkamerstoelen zijn. Door hetzelfde materiaal te kiezen, kun je volop variëren met vormen en stijlen.

Eetkamerstoelen-15

Bron: Loombrand

Nieuwe eetkamerstoelen voor bij de oude!

[products ids=”90596,87634,87627,87617″]

#5 Houten eetkamerstoelen

Een veel voorkomende moderne eetkamerstoel is de houten variant. Er zijn ontelbaar veel verschillende houten eetkamerstoelen te vinden, allemaal in hun eigen design, kleur, materiaal en stijl! Deze mooie simpele witte eetkamerstoelen geven het interieur een Scandinavische look.

Eetkamerstoelen-2

Bron: ellenspangberg

#6 Houten eetkamerstoelen: natuurlijk

Het mooie aan het materiaal hout is dat het 100% natuurlijk is. Wanneer je dan een eetkamerstoel kiest die ook nog eens afgewerkt is met bijvoorbeeld riet, rotan of een ander mooi materiaal dan haal je de natuur pas echt binnen!

Eetkamerstoelen-14

Bron: lauraquattro

#7 Houten eetkamerstoelen: stoer en industrieel

Een houten eetkamerstoel hoeft niet perse in een warm interieur gebruikt te worden, ook in een stoer en industrieel interieur komt een mooie houten eetkamerstoel goed tot zijn recht!

Eetkamerstoelen-3

Bron: ok-norm-interiors

#8 Houten eetkamerstoelen: wit

Hetzelfde model oogt weer geheel anders in een andere kleur. Zo geeft de witte variant een prachtig neutraal en natuurlijke uitstraling.

Eetkamerstoelen-5

Bron: the design chaser

Houten eetkamerstoelen in onze shop

[products ids=”87633,87656,87554,87427″]

#9 Industriële eetkamerstoelen

Een mooie variant van de moderne interieur stijl is de industriële interieur stijl. Een tikkeltje stoerder en gedurfder maar ontzettend sfeervol. We schreven al vaker over industriële interieurs, dus laat je vooral inspireren door nog meer mooie voorbeelden die je bij MakeOver kunt vinden.

Eetkamerstoelen-4

Bron: binti home

#10 Industriële eetkamerstoelen: authentiek

Industrieel betekent ook stoer en authentiek. Net zoals deze mooie krukjes die aan een bar staan in de keuken. Op de kop getikt op een rommelmarkt of gevonden in een voormalige fabriek. Ga eens op zoek naar de mooiste eetkamerstoelen voor in een industrieel interieur!

Eetkamerstoelen-23

Bron: Modern Day Hemingway

#11 Industriële eetkamerstoelen: nieuw industrieel

Niet alles kan of hoeft authentiek te zijn, ook nieuwe eetkamerstoelen passen heel goed in een industrieel interieur. Net zoals deze mooie stoeltjes die een contrast vormen met het witte interieur.

Eetkamerstoelen-24

Bron: honestlyWTF

#12 Industriële eetkamerstoelen: schools

Wil je echt iets opvallends? Kijk dan eens uit naar mooie oude stoelen die vroeger in scholen stonden. Ontzettend leuk om nu als eetkamerstoel te gebruiken!

Eetkamerstoelen-25

Bron: archzine FR

Industriële eetkamerstoelen in onze shop

[products ids=”87473,87381,68721,68545″]

#13 Scandinavische eetkamerstoelen

Of het nou daadwerkelijk Scandinavische eetkamerstoelen zijn of dat ze alleen de look hebben, ze zijn allemaal direct te herkennen aan de eenvoudigheid en kwalitatieve materialen. Net zoals deze prachtige stoelen met allemaal een houten onderstel en diverse kuipjes en zittingen.

Eetkamerstoelen-8

Bron: the design chaser

#14 Scandinavische eetkamerstoelen: pastel

Een mooie mix van diverse eetkamerstoelen in verschillende stijlen en allemaal in verschillende pastel tinten. Pastel tinten zijn favoriet in Scandinavische interieurs.

Eetkamerstoelen-10

Bron: showhome

#15 Scandinavische eetkamerstoelen: klassiekers

Naast de Scandinavische look staan er ook vaak echte design klassiekers in Scandinavische interieurs. Opvallend, strak en een echte eyecatcher voor in het interieur.

Eetkamerstoelen-18

Bron: Eijerkamp

Scandinavische eetkamerstoelen in onze shop

[products ids=”68569,68525,68469,68257″]

#16 Witte eetkamerstoelen

Wanneer je kiest voor één kleur, dan vind je sneller een eenheid in het interieur wanneer je veel diverse vormen en stijlen hebt. Dit geldt ook voor eetkamerstoelen. Kies je voor allemaal verschillende stoelen, dan zorgt een kleur ervoor dat ze een eenheid vormen. Maar ook dezelfde stoelen in één kleur maken het een mooie en licht geheel.

Eetkamerstoelen-12

Bron: My Scandinavian Home

#17 Witte eetkamerstoelen: hout

Combineer wit bijvoorbeeld met een materiaal zoals hout om meer warmte en sfeer toe te voegen aan het interieur. Hout straalt iets warms en gemoedelijkst uit, ideaal voor bij een witte basis van interieur en meubels.

Eetkamerstoelen-19

Bron: vtwonen

#18 Witte eetkamerstoelen: Eames

Ook de design klassieker Eames DSW is verkrijgbaar in het wit. Een mooie klassieke design stoel die we ontzettend vaak zien terugkomen in de hedendaagse interieurs.

Eetkamerstoelen-20

Bron: vtwonen

#19 Witte eetkamerstoelen: frame stoel

Tenslotte vinden wij deze mooie frame stoel ook echt een eyecatcher en een prachtige stoel om in het wit te kopen.

Eetkamerstoelen-21

Bron: vtwonen

#20 Witte eetkamerstoelen: materialen

Combineer wit ook eens met metaal, kunststof, hout en andere moderne materialen. Moderne eetkamerstoelen worden tegenwoordig van de gekste materialen gemaakt, dus combineren mag!

Eetkamerstoelen-17

Bron: confetti & co

Witte eetkamerstoelen in onze shop

[products ids=”68283,68171,68163,68107″]

#21 Eetkamerstoelen van natuurlijke materialen

Natuurlijke materialen zoals hout, riet en rotan zijn ontzettend populair om eetkamerstoelen van te maken. Het zijn bewerkelijke materialen die in elke vorm gemaakt kunnen worden. Ideaal dus voor eetkamerstoelen. Natuurlijke materialen geven het interieur die pure maar ook warme sfeer die veel mensen zoeken.

Eetkamerstoelen-9

Bron: Bates Smart

#22 Eetkamerstoelen van natuurlijke materialen: design

Natuurlijk en design gaat heel goed samen, dat wordt de laatste jaren steeds vaker bewezen. De mooiste ontwerpen worden gemaakt van de meest natuurlijke materialen.

Eetkamerstoelen-13

Bron: decor.zone

#23 Eetkamerstoelen van natuurlijke materialen: warmte

Voeg dus meer warmte, sfeer en comfort toe aan een keuken, eetkamer of woonkamer met prachtige eetkamerstoelen gemaakt van natuurlijke materialen.

Eetkamerstoelen-16

Bron: another ballroom

#24 Eetkamerstoelen van natuurlijke materialen

Oudere eetkamerstoelen gemaakt van hout kun je overal vinden. Op rommelmarkten, kringloopwinkels, noem het maar op! De oudste modellen kunnen weer opnieuw leven worden ingeblazen door een kleine opknapbeurt!
Eetkamerstoelen-7

Bron: planete deco

#25 Eetkamerstoelen van natuurlijke materialen: retro

Of wat dacht je van echte retro stoelen uit de jaren 50? Die werden ook van hout gemaakt! Er zijn zelfs rotan stoelen te vinden uit de jaren 50 en 60!

Eetkamerstoelen-22

Bron: french by design

Eetkamerstoelen van natuurlijke materialen in onze shop

[products ids=”68249,68003,67985,67907″]

Zoals je kunt zien zijn er ontzettend veel verschillende moderne eetkamerstoelen te vinden en dan is dit nog maar een kleine greep uit het assortiment. Zelfs een retro eetkamerstoel, een industriële eetkamerstoel of een oude eetkamerstoel kan gebruikt worden in een modern interieur!

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?