Een stijlvolle bureaukamer in een handomdraai

Een bureaukamer is tegenwoordig met het veelvuldig thuiswerken aan de orde van de da. Bovendien biedt een bureaukamer eveneens uitkomst voor kinderen om te studeren of huiswerk te maken.

Het is dan wel ideaal om een aangename en stijlvolle sfeer te creëren en dat kan in een handomdraai. Om te beginnen met jaloezieën op maat die de bureaukamer direct al een stijlvol karakter geven.

Kleur in de bureaukamer

Een bureaukamer is doorgaans een ruimte van beperkte grootte. Dat maakt het natuurlijk nog gemakkelijker om het interieur een stijlvol karakter mee te geven. Gelet op de beperkte omvang is het wel aan de raden om vooral lichte kleuren te gebruiken.

Bijvoorbeeld door de wanden wit of net van het wit af te sauzen. Of door de wanden van lichtgekleurd behang te voorzien. Wil je perse een specifieke donkere kleur op de muur beperk je dan daarmee tot een enkele wand.

Keuze uit materialen


Elke bureaukamer die je onder handen neemt, is een stijlvol karakter mee te geven. Daar is onder meer rekening mee te houden als het om een voorkeur voor materialen gaat. Een bureaukamer is bijvoorbeeld gezellig en knus in te richten met een landelijke en natuurlijke look. Daar passen houten jaloezieën als raamdecoratie uiteraard helemaal perfect bij net als bij een inrichting die wat strakker en moderner is om er een sfeervol en stijlvol geheel van te maken.

De bureaukamer is verder met een houten bureau in te richten, maar ook met een bureau van ander materiaal. Bijvoorbeeld met een bureau die voorzien is van een glasplaat om een meer industrieel karakter te benadrukken.

Extra sfeer in de bureaukamer


Een bureaukamer is vooral een plek om te werken en te studeren, maar dat betekent niet de kamer sfeerloos hoeft te zijn. Om meer sfeer te creëren in de bureaukamer die stijlvol wordt ingericht, zijn er verschillende opties beschikbaar. Bijvoorbeeld door een kantoorplant op de grond neer te zetten of door kleine plantjes op het bureau te plaatsen.

Ook de muren hoeven natuurlijk niet kaal te blijven. Er zijn allerlei opties op het gebied van muurdecoratie van posters tot schilderen. Wil je de sfeer wat persoonlijker maken dan is het ook leuk om de mooiste foto’s uit te zoeken en deze in te lijsten en op te hangen. Verder is het nog belangrijk om aan de verlichting te denken. Een centrale heldere lamp is ideaal als je wat meer verlichting nodig hebt en een bureaulamp voorziet in een meer sfeervolle verlichting.

De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...