Becca Tapert

Keuken praktisch inrichten: zó lukt het!

Het is ideaal als je keuken een praktische inrichting kent. Toch lijkt dit ons niet altijd direct te lukken. Loop je tegen verschillende problemen aan bij de inrichting van je keuken? Dan kun je misschien nog wel wat handige tips gebruiken. Onze tips lees je in dit artikel!


Goede verlichting in de keuken

Het is vaak zo dat keukens niet zo goed verlicht zijn. Er hangt misschien wel ergens een lamp aan het plafond, maar dat is het ook wel. Het is beter om voor directe verlichting te zorgen in de keuken, waarbij een lamp op het keukenblad is gericht. Zo zie je het meest! Wel zo prettig als je ingrediënten aan het snijden bent bijvoorbeeld. Met een handige LED spot kies je voor gerichte verlichting. LED verlichting is ook nog eens energiezuinig, en gaat lang mee. Vind je een spot niet voldoende? Denk dan aan LED strips, om een groter gedeelte van je keukenblad te verlichten.

Genoeg opbergruimte

Je hebt heel wat items in gebruik in de keuken. Pannen, bestek, serviesgoed, blenders – we noemen maar wat voorbeelden. Het is daarom belangrijk om genoeg opbergruimte te hebben. Je kunt maar beter te veel dan te weinig kastruimte hebben! Het liefst kies je voor keukenkastjes boven én onder het werkblad, zodat je veel spullen kwijt kunt.

Vaste plek voor alle benodigdheden

Voldoende opbergruimte in de keuken in orde? Neem dan direct de extra stap: zorg dat alles een vaste plek heeft. Als je de benodigdheden in de keuken steeds maar weer op een andere plek neerzet, blijft het er een rommeltje. Je kunt juist beter voor overzicht zorgen, door een logische indeling te bedenken en hierbij te blijven.

Ruim en kwalitatief werkblad

Het werkblad in de keuken wordt intensief gebruikt. Zorg dan ook dat je voor een kwalitatief werkblad kiest. Hierin komen niet zomaar beschadigingen, zoals krassen of vlekken. Het maakt dat je er ook niet zo voorzichtig mee om hoeft te gaan. Ga verder voor een ruim werkblad, zodat je veel plek hebt om uitgebreid te kunnen koken.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Lades die je uit kunt schuiven

Nog een laatste tip, voor de lades in de keukenkasten: kies voor lades die je uit kunt schuiven! Zo kom je er veel makkelijker bij. Je hoeft niet meer helemaal in de kast te duiken om iets te pakken. Steeds meer nieuwe keukens bestaan al uit lades die je heen en weer kunt schuiven. Absoluut iets om aan te denken als je een nieuwe keuken in huis wilt!