Akoestische panelen Slaapkamer Inspiratie, DIY en Tips

Heb je behoefte om je slaapkamer anders in te richten en tegelijkertijd je nachtrust te verbeteren? Dan zijn akoestische wandpanelen echt iets voor jou! Ze zorgen voor sfeer en warmte in de slaapkamer, terwijl ze geluiden breken en de akoestiek verbeteren. Akoestische panelen zelf maken is super eenvoudig, want je bevestigt de kant-en-klare wandpanelen makkelijk aan jouw wand! Decoreer ze voor een persoonlijke touch met handige ophanghaken, om je ochtendjas aan te hangen bijvoorbeeld.

akoestische-wandpanelen-hout
Isodeco
DIY project: Ontdek hier hoe je zelf deze stijlvolle wandpanelen bevestigd!

Niet alleen stijlvolle, maar ook duurzame wandpanelen

Akoestische panelen van hout nemen erg weinig plaats in beslag en breken storende geluiden, waardoor je slaapkamer echt de ruimte wordt om tot rust te komen. De panelen geven je slaapkamer ook meteen een luxe uitstraling, zoals die van een design hotel. De wandpanelen zijn gemaakt van gerecycled hout (MDF) waardoor ze lang meegaan en ze hebben een tijdloos design. Kortom, een investering om jarenlang in alle rust van te genieten.

wandpanelen-slaapkamer-muur
Isodeco

Akoestische, houten wandpanelen als hoofdbord

Een van de leukste voordelen van deze akoestische wandpanelen is de veelzijdigheid. Laat je creativiteit de vrije loop en raak geïnspireerd door de verschillende houtsoorten en kleuren. Kies bijvoorbeeld voor een lichte houtsoort met zwarte accenten in combinatie met een betonlook, voor een moderne uitstraling. Of ga voor marmer als je fan bent van een klassiek interieur. Gebruik de panelen voor een deel van de wand of gebruik een akoestische panelen design als hoofdbord.

wandpanelen-slaapkamer-hoofdbord
Isodeco

Akoestische wandpanelen op andere plaatsen in huis

Akoestische wandpanelen woonkamer

Omdat de wandpanelen zijn gemaakt van verticale latten, geven de panelen de illusie van een hoog plafond. Iets dat erg handig is om jouw woonkamer groter te laten lijken. Door een deel van een lange wand te bedekken met wandpanelen kun je jouw kamer ook op een handige manier indelen, denk aan een scheiding tussen het woon- en eetgedeelte. In welke ruimte zou jij deze wandpanelen plaatsen?

woonkamer-inspiratie-wandpanelen
Isodeco
woonkamer-wandpanelen-hout
Isodeco

Maak een cinewall

Dat de akoestische wandpanelen enorm veelzijdig zijn, is duidelijk te zien bij deze cinewall. De panelen zelf zorgen voor een ware eyecatcher, terwijl ze fantastische akoestiek creëren voor een filmavondje in eigen huis. Een cinewall is de perfecte toevoeging voor een gezellig avondje op de bank met een aperitiefje en popcorn. De panelen zijn makkelijk op maat te maken, waardoor ze te bevestigen zijn op vrijwel iedere muur.

cinewall-woonkamer-inspiratie
Isodeco

Akoestische plafond panelen

Het plafond is vaak een van de laatste dingen waar we aan denken bij de inrichting. Toch is het een gemiste kans om het plafond onbenut te laten. Mix-and-match een akoestisch paneel bijvoorbeeld met een bijpassende lamp en creëer een unieke ruimte. Als je houdt van een minimalistisch interieur, combineer dan een wand- en plafondpaneel in dezelfde ruimte voor het creëren van sfeer, zonder dat je verder veel accessoires nodig hebt om het gezellig te maken.

plafond-panelen-hout
Isodeco

Plaats je akoestische panelen in de keuken

Deze panelen breken geluiden, zorgen ervoor dat een ruimte minder galmt en qua akoestiek een stuk aangenamer wordt. Erg handig voor open-plan living. Zo kan de één uitgebreid koken, terwijl de ander rustig wegdroomt bij een goed boek in het zitgedeelte. Kies voor een contrasterende kleur, zoals een donkere wand met een wit keukenblok. Zo springt jouw nieuwe design keuken nog meer in het oog. Laat de donkere accenten terugkomen in de vorm van accessoires.

houten-wandpaneel-keuken
Isodeco

Zorg voor een goede binnenkomer met panelen in de hal

Akoestische panelen zijn lang niet alleen geschikt voor de slaapkamer, maar voor iedere ruimte die een betere akoestiek kan gebruiken. Een paneel in de hal zorgt voor minder overlast, erg handig als jouw hal onder de slaapkamer ligt bijvoorbeeld. Omdat de panelen gemaakt zijn van hout, kun je er makkelijk dingen aan bevestigen. Een spiegel voor het controleren van je outfit of een handig plankje voor je sleutels en voor het tentoonstellen van je mooiste vondsten.

houten-wandpanelen-hal
Isodeco

Ook in het toilet komen ze tot hun recht

Als je zin hebt in een leuk DIY project, gebruik de wandpanelen dan voor het opleuken van je toilet. Ook ideaal als je geen zin hebt om de wand te (laten) stucen of behangen. Akoestische wandpanelen zijn eenvoudig zelf te monteren, waardoor je meteen kosten bespaart. Niets is leuker dan een ruimte binnen een handomdraai zelf omtoveren tot iets prachtigs. De wc is tevens een perfecte ruimte om de panelen eens uit te testen.

houtlook-wandbekleding-wc
Isodeco