matras-kopen
Cottonbro Studio via Pexels

Waar moet je bij het kopen van een traagschuim matras op letten?

Door Cynthia | | Slaapkamer

Schuimmatrassen hebben tal van voordelen, maar het is wel belangrijk om het juiste matras uit te kiezen. Denk aan de hardheid, de dikte, de prijs en het formaat. Je gebruikt een matras iedere dag, dus het is belangrijk om een matras te kopen dat past bij jouw slaap voorkeuren en lichaam.

Wat is traagschuim?

Traagschuim, geheugenschuim, memory foam en nasa schuim. Dit zijn allemaal benamingen voor een materiaal dat langzamerhand terugkeert naar zijn oorspronkelijke vorm. Het is dan ook het perfecte soort schuim voor een matras, zoals de kwalitatieve en comfortabele matrassen van Hypnia. Al hun matrassen liggen niet alleen heerlijk, maar zijn ook duurzaam en eerlijk geprijsd.

traagschuim-matras
Hypnia

Hardheid - Welk matras past bij mij?

Als je een matras uitkiest, is de hardheid een van de belangrijkste aspecten om op te letten. Een matras mag niet te hard of te zacht zijn en dat geldt ook voor traagschuim matrassen. Welk matras bij jou past, hangt af van je persoonlijke voorkeuren.

Voordelen zacht matras: comfortabel, betere doorbloeding

Voordelen hard matras: koeler, geschikt voor zwaardere mensen

Wat is de beste matras dikte?

De minimale dikte van een matras is meestal 15 cm, een matras met een dikte tussen de 16 en 24 cm is gemiddeld en een matra tussen de 25 en 30 cm is perfect. Er zijn zelfs matrassen die nog dikker zijn, zoals het Comfort Plus Matras van Hypnia. Dit matras is speciaal gemaakt om drukpunten te voorkomen.

Afmetingen - Welk formaat matras kopen?

De afmetingen van een matras moeten passen bij jouw lichaam. De meest voorkomende maat is een matras van 180 x 200 cm. Je kunt ook gaan voor 200 x 200 cm als je meer beweegt tijdens het slapen. Ook bij het kopen van een eenpersoonsmatras is de juiste maat belangrijk. Het meest gangbaar is dan een matras van 90 x 200 cm.

matras-kopen
Hypnia

Materiaal - Welk materiaal slaapt het fijnst?

Er zijn ontzettend veel mogelijkheden als het aankomt op het kopen van een matras. Natuurlijk is de voorkeur hierin heel persoonlijk, afhankelijk van budget en slaap voorkeuren.

Ieder materiaal heeft zijn eigen voordelen, zoals:

  • Polyetherschuim: goedkoop
  • Pocketvering: verschillende comfortzones, veel ondersteuning, goed tegen allergieën
  • Koudschuim: veel ondersteuning, lange levensduur, weinig kuilvorming, ademt goed
  • Traagschuim: geschikt voor mensen met rugklachten, ondersteunen de vorm van je lichaam
  • Binnenvering: goede ventilatie

Prijs - Wat kost een goed matras?

Matrassen zijn er in veel verschillende prijsklassen en deze reflecteren vaak de kwaliteit. Reken voor een kwalitatief eenpersoons matras op een bedrag vanaf 350 euro wanneer je kiest voor een binnenveringsmatras en 300 euro voor een schuimmatras. Voor een tweepersoonsmatras beginnen de prijzen rond de 300 euro. Je kunt al een matras kopen vanaf 150 euro, maar lagere prijs is lagere kwaliteit. Als je wat meer uitgeeft, zul je dit merken in de dikte en de levensduur.

Garantie - Hoe lang is de garantie op een matras?

Bij het kopen van een nieuw matras is het belangrijk om van tevoren even naar de garantievoorwaarden te kijken. Want meestal ontstaan eventuele problemen pas na een aantal jaar. Bij Hypnia zijn ze echter overtuigd van hun kwaliteit en geven ze maar liefst een garantie van 15 jaar.

matras-kiezen
Cottonbro Studio via Pexels

Retourbeleid - Hoe retourneer ik een matras?

Omdat de keuze van het juiste matras erg persoonlijk is, kan het gebeuren dat je jouw nieuwe matras moet retourneren. Bij Hypnia kan dit tot 120 dagen nadat je jouw matras hebt ontvangen en de retournering is gratis. Je hoeft niet eens de verpakking te bewaren, want ze komen het matras thuis ophalen.

Beoordelingen over Hypnia

Op het onafhankelijke platform Trustpilot ontvangt Hypnia een uitstekende score, wat natuurlijk goed nieuws is voor jouw nachtrust. De kwaliteit van de matrassen, het goede ligcomfort, de snelle en accurate bezorgservice, en de goede prijs/kwaliteit verhouding worden het vaakst als voordelen genoemd. We wensen je alvast welterusten!

beste-matras-tips
Hypnia