verlichting-bed-slaapkamer
@chris_jolly

De mooiste Slaapkamer Verlichting op een rij!

Denk je bij slaapkamer verlichting alleen aan een plafondlamp? Dan loop je veel andere opties mis. Er is oneindig veel keus om je slaapkamer op een mooie manier te verlichten. Door te kiezen voor verlichting die bij jouw slaapkamer past, kun je de gewenste sfeer creëren. Met de volgende tips weet je op welke manieren je jouw slaapkamer een sfeervolle en praktische make over geeft.

Slaapkamer verlichting plafond

Een plafondlamp is een praktisch licht voor in slaapkamer die je in verschillende stijlen, kleuren en vormen kunt vinden. Je kunt kiezen uit een plafondlamp met een kap, of èèn met fittingen in een modern, scandinavisch, landelijk, industrieel of retro interieurstijl.

Met een plafondlamp geef je jouw slaapkamer een mooi, contrasterend effect. Een plafondlamp met een kap is simpel maar kun je opvallend maken door voor een deels schuine vorm kap te kiezen. Als je van basic houdt is een plafondlamp met fittingen een unieke manier om zelf te bepalen welke lichtbron je kiest. Welke plafondlamp staat bij jou in de spotlight?

plafond-lamp-inspiratie
Westwing

Bedlampen

Slaapkamer verlichting bij je bed is praktisch als je bijvoorbeeld ‘s avonds nog graag een boek leest of ‘s ochtends rustig wakker wilt worden. Een bedlamp zorgt ook voor een betere nachtrust, omdat je niet meer wakker wordt door je partner die ‘s nachts het licht aandoet.

Decoreer je bed met een handig nachtlampje zoals een wandlamp, tafellamp of laaghangende hanglamp die ideaal is voor aan de zijkanten van je bed. Zo hoef je niet op te staan om het licht aan of uit te doen.

wandlamp-bedlamp-slaapkamer
fonQ

Lichtsnoer in de slaapkamer

Met een mooi lichtsnoer maak je jouw slaapkamer op een eenvoudige manier gezellig en sfeervol. Een lichtsnoer past goed in verschillende woonstijlen zoals bohemien door het te over een klamboe te hangen of verticaal langs de muur.

Daarnaast kun je een lichtsnoer ook combineren in een industriële woonstijl door een lege wand van spijkers in de hoeken te voorzien en het snoer eraan te hangen. Dan heb je een sfeervolle en strakke look in je slaapkamer.

lichtsnoer-verlichting-slaapkamer
Bol.com

Vloerlamp

Een vloerlamp is een zeer geliefde toevoeging aan de slaapkamer doordat de lamp weinig ruimte in beslag neemt en gemakkelijk te combineren is met andere lampen.

Gebruik een vloerlamp om je slaapkamer te verlichten of als extra verlichting voor de donkere hoekjes. Een vloerlamp neemt een opvallende plek in je slaapkamer en is in verschillende stijlen te vinden zoals landelijk, industrieel en oosters.

Makeover Tip: Ga voor een opvallende vloerlamp in de slaapkamer, door te kiezen voor een booglamp!
slaapkamer-vloerlamp-verlichting
Westwing

Wandlamp

Creëer gemak door een wandlamp te gebruiken als slaapkamer verlichting naast je bed. Een wandlamp is sfeervol en geeft genoeg licht om te lezen.

Door een wandlamp word je op een rustige manier wakker zonder dat je het grote licht hoeft aan te doen. Wil je dat de aandacht niet direct naar de lamp gaat? Kies dan voor een compact model met een subtiele kleur, zodat het minder opvalt.

slaapkamer-wandlamp-verlichting
Westwing
Back to Black. Combineer je zwarte muur, met een zwarte boog-, vloer- of hanglamp!

Spiegel met verlichting slaapkamer

Goed licht is het allerbelangrijkste tijdens het aanbrengen van make-up of het stylen van je outfit. Mooie verlichting in de slaapkamer is niet alleen een stijlvol, maar biedt ook veel gemak tijdens het klaarmaken.

Het is als kledingliefhebber handig om een grote spiegel in de slaapkamer te hebben waar je, voordat je deur uitgaat, nog een keer een outfit check kunt doen. Ben je graag bezig met je make-up? Kies dan voor een make-up spiegel met led verlichting.

spiegel-verlichting-slaapkamer
Bol.com

Led verlichting strip slaapkamer

Zorg voor een aangename sfeer in je slaapkamer met een led strip. De strip kun je zowel op de wand, plafond als onder het bed plaatsen voor een luxe of romantische uitstraling in de slaapkamer.

Wil je ‘s nachts licht hebben als je naar het toilet moet of drinken wilt pakken? Sluit led strips aan op sensor waardoor het licht automatisch aangaat als je er langs loopt. Doordat een led strip indirect licht geeft, krijg je minder last van je ogen.

ledstrip-verlichting-slaapkamer
Bol.com

Verlicht je kledingkast

Kledingkast verlichting is een ideaal om de donkere hoeken van je kast extra te verlichten en kun je kleding beter zien zonder schaduwen. Herontdek kledingstukken door led strips, sensor lampen of spots te plaatsen in je kledingkast. Je kunt dan snel je favoriete zwarte trui vinden als je van outfit wisselt!

verlichting-kledingkast-slaapkamer
Bol.com

Slaapkamer verlichting met dimmer

Creëer een romantisch en ontspannen gevoel in de slaapkamer met een dimmer. Hiermee kun je de lichtsterkte aanpassen en bijvoorbeeld in de ochtend kiezen voor een lage intensiteit. Daarnaast wordt een dimmer in verschillende modellen aangeboden zoals een schuifje of één of twee draaiknoppen.

verlichting-met-dimmer
fonQ

Verstelbare armaturen

Wil je op een makkelijke manier een lamp naar je toe draaien of af draaien? Een wandlamp met zwenk- of uittrekbare arm is handig voor als je een boek wilt lezen en licht op de gewenste plek wilt hebben. 

verstelbaar-armature-verlichting
fonQ

Slimme verlichting

Speel met kleuren door middel van een smart lamp in de slaapkamer. Je kunt de kleur elk moment aanpassen naar de gewenste sfeer en emotie. Daarnaast kun je de lamp eenvoudig met je smartphone bedienen zodat je niet uit bed hoeft. Ideaal voor als je rustig wakker wilt worden!

slimme-verlichting-philips
Bol.com