De leukste inspiratie, tips & producten voor je interieur!

Menu

Loft interieur in Chicago: inspiratie voor jou!

Wonen in een loft is in Nederland vrij bijzonder. Dit omdat er gewoonweg niet zoveel lofts te vinden zijn. Deze loft vonden wij in Chicago, Amerika. Een land waar wel veel lofts te vinden zijn omdat hier industriele gebouwen vaak omgebouwd zijn tot woonruimtes. Een loft is een woning die bestaat uit één ruimte die ingericht kan worden naar eigen inzicht. Een loft kan gebruikt worden als woonruimte maar ook als werkruimte. Een loft interieur is overigens vaak groter dan bijvoorbeeld een studio.

Een hometour door dit loft interieur in Chicago

Deze loft is 92 m2 groot en wordt bewoond door Mel en Austin. Ze huren de loft dus er kan niet veel aangepast of verbouwd worden. De focus van de inrichting lag voornamelijk op het vinden van de juiste meubels. De loft is gevuld met persoonlijke spullen, vintage meubels en planten.

Het leuke van de bewoners is dat Mel een styliste is voor de populaire shop Madewell in Amerika. Austin daarentegen is een moleculaire bioloog. Een uniek koppel!

 

Een industriële sfeer in een loft interieur

Een loft heeft vaak een industriële sfeer omdat het zich vaak bevindt in een (voormalig) industrieel pand. Zo zien we hier hoge ramen met stalen kozijnen, hoge plafonds, bakstenen muren die geschilderd zijn, industriële vloeren, leidingen en afvoerpijpen in het plafond.

De inrichting bestaat voornamelijk uit vintage en klassieke meubels zoals Eames eetkamerstoelen, een retro leren bank, heel veel potten voor alle planten en zachte aankleding voor meer sfeer.

De laatste interieur inspiraties

Wat vind je van dit artikel?