Taatsdeuren op maat laten maken? Dit zijn onze tips

Je kunt er niet meer omheen. Taatsdeuren, ofwel stalen deuren, zijn populairder dan ooit. Niet zo gek dus, dat je ze zo vaak voorbij ziet komen op Pinterest en Instagram. Het ziet er niet alleen heel stijlvol uit (en vormt de perfecte vervanger voor die saaie standaard binnendeur), maar ook nog praktisch. Je behoudt de doorkijk, waardoor de ruimte optisch groter lijkt. Genoeg redenen om vandaag nog een taatsdeur samen te stellen. Maar voordat je dat doet, delen wij de beste tips zodat je geen spijt krijgt van je aankoop!

1. Stalen deur, schuifdeur of vast paneel?

Je zou denken dat taatsdeuren in een standaard model leverbaar zijn. Toch zijn er nog aardig wat keuzes als het aankomt op dit type binnendeuren. Je hebt de standaard deur, maar ook de schuifdeur en het vaste paneel. De stalen deuren zijn het meest populair, omdat deze voor de meeste ruimtes de juiste keuze is.

Een stalen schuifdeur is interessant als je vanwege een gebrek een ruimte liever niet voor een standaard deur kiest. Omdat er geen ruimte is voor de uitzwaai van de deur, bijvoorbeeld. Of gewoon omdat je iets unieks wil en de stoere loftdeur-vibe wil laten terugkomen in jouw woning. Tot slot zijn er nog vaste panelen. Dit is vooral aan te raden in badkamers, waarbij je een douchewand wil plaatsen. Maar hij kan ook als roomdivider dienen. Zo maak je van een grote ruimte twee aparte, knusse ruimtes.

2. Bepaal de indeling van de deur

Denk je aan stalen deuren, dan zie je gelijk een deur met vier vlakken en drie horizontale stalen lijnen die het glas doorbreken. Maar dit is niet de enige optie die je hebt. Laat je daarin goed adviseren en kijk zelf ook wat je het mooist vind. Zo kun je kiezen uit drie horizontale vlakken, vier vlakken, vijf vlakken.. Of ga juist voor verticale lijnen om zo accent te leggen op de hoogte van de ruimte.

Het is ook goed om na te denken over een eventuele deurgreep. Je kunt je deur uit laten voeren met of zonder deurgreep. Kies je voor een deur zonder deurgreep? Dan plaats je je hand op de zijkant van de deur of op het glas om de deur te openen. Het is mooi en strak, maar houdt wel rekening met eventuele vingervlekken op het glas. Er zijn ook voldoende opties voor handgrepen op verschillende hoogten, afhankelijk van het kozijn uiteraard.

3. De afwerking van het glas bepalen

Bij een bouwmarkt heb je vaak weinig keuze als het aankomt op het samenstellen van je stalen deur, maar bij specialisten als Binnendeurvanstaal begint het echte werk. Naast het type deur en de indeling van de frames kun je ook de afwerking van het glas zelf bepalen. Je hebt de keuze uit helder glas, maar ook rookglas (vaak ook getint glas genoemd). En alsof dat nog niet genoeg is, kun je ook nog kiezen voor melkglas.

Je kunt dus echt je eigen stijl laten doorvoeren in de keuzes. Melkglas is bijvoorbeeld fijn voor de douchewanden, omdat je zo wat privacy behoudt. Getint glas is juist weer mooi als deur naar de woonkamer toe. Zo behoudt je het zicht, maar is de hal toch afgesloten van de woonkamer. Dus, waar wacht je nog op?! Tijd om je woonkamer, slaapkamer of badkamer een nieuwe, luxe uitstraling te geven met een taatsdeur op maat!

De laatste interieur inspiraties

kookeiland-keuken-inspiratie
@ellabellahome

Keuken met Kookeiland: Kleuren en Stijlen

Als je veel ruimte hebt, kun je flink met een kookeiland uitpakken. Ook bij een wat kleinere keuken is een kookeiland mogelijk. In dit artikel hebb...

badkamer-moziek-tegels

Mozaïek Tegels in de Badkamer

Mozaïek tegels toveren in één klap je badkamer om tot een paleis. De voorbeelden die in dit artikel te vinden zijn geven dit maar al te goed weer. ...

badkamer-visgraat-tegels

Visgraat Tegels in de Badkamer Kleuren, Inspiratie en Tips

Wat voor visgraat tegels passen het best in de badkamer? Grijs, groen of toch zwarte tegels in een visgraat patroon.. Dat visgraat tegels in een ba...