3 tips bij het inrichten van een grote woonkamer

Waar een kleine ruimte zich al snel vult, kan het inrichten van een grote woonkamer nog best een opgave zijn. Je kunt er namelijk nog zoveel spullen inzetten, maar wanneer deze niet van het juiste formaat zijn of niet over de juiste wensen beschikken, zal dit veelal geen voldoening bieden. Bij het inrichten van een grote woonkamer kunnen velen dus wel een helpende hand gebruiken en echt; dat werpt zijn vruchten af.

grote-woonkamer

Meubilair van formaat

Het aanschaffen van meubilair van klein formaat kun je beter achterwege laten. Meubilair dat van klein formaat is, wordt namelijk opgeslokt binnen een grote ruimte en komt niet tot zijn recht. Met oog op deze schaal is het wel zo praktisch om je meubilair te kiezen naar het formaat van de ruimte in kwestie, zodat je hier dan ook optimaal van kunt profiteren. Denk hierbij aan een grote gezinsbank, een vloerkleed en een ruimschootse eettafel, maar probeer ook van de ruimte te profiteren door voldoende opbergruimte te creëren. Daarnaast kun je de ruimte tevens vullen door de nodige accessoires toe te voegen en is het creëren van hoekjes ook een goed idee. Zo voorkom je dat de ruimte blokkerig gaat ogen en creëer je stukjes in de ruimte die ieder over een eigen functie en waarden beschikken.

Decoreer de vloer

Daarnaast is het, met oog op het opvullen van de woonkamer, van belang dat niet alleen de muren gedecoreerd worden, maar dat ook de vloer de aandacht krijgt die deze verdient. Een grote bank in een grote woonkamer, voeg er eventueel nog een ruime fauteuil aan toe, kan vrijwel alleen goed tot zijn recht komen door een vloerkleed die de zithoek vult. Ga voor een leuk printje en de ruimte zal direct meer sfeer – en decoratie uitstralen. Geen fan van zachte materialen op de vloer? Een vloerlamp is het perfecte alternatief voor hen die liever voor een ietwat meer elegante uitstraling binnen hun woonkamer gaan. Niet alleen creëert een vloerlamp sfeer, ook biedt hij – vooral in de avonduren – de nodige verlichting én geeft het de ruimte een luxueuze stijl.

Persoonlijke touch

Het toevoegen van een persoonlijke touch maakt, indien je het juiste meubilair en de prettigste vloerdecoratie gekozen hebt, de ruimte volledig af. Denk hierbij aan een foto op canvas voor aan de muur, souvenirtjes van vakanties in binnen- of buitenland en, indien je een plantenliefhebber hebt, ga je voor een mooie, grote binnenplant. Binnenplanten creëren een gezonde luchtcirculatie, sfeer én huiselijkheid – ook binnenshuis.