Anthony Tran

Zó maak je van de slaapkamer de meest comfortabele plek in huis

In de slaapkamer wil je natuurlijk comfortabel kunnen vertoeven. Misschien is dit wel dé ruimte in huis waar comfort voorop moet staan. Hoe kun je de slaapkamer zo goed mogelijk inrichten? We delen handige tips.


Relaxhoekje in de slaapkamer

Of het bed het enige belangrijke meubelstuk is in de slaapkamer? Wat ons betreft niet! Je kunt ook goed een loungehoekje inrichten in de kamer. Trek je hier af en toe terug, om even te ontsnappen aan de drukte in de woonkamer. Relaxstoelen maken dat je heerlijk kunt zitten in de slaapkamer. Boekje erbij, en je zit helemaal goed. Nog een beter idee? Zet een massagestoel in de slaapkamer neer. Hiermee voorkom of verminder je tevens nek- en rugklachten.

Groot bed

Als het tijd is om te gaan slapen, plof je uiteraard op je bed neer. Wat maakt een bed tot een comfortabele plek? Onder andere de ruimte die je er hebt. Zorg daarom voor een groot bed, zeker als je samen met je partner slaapt. Je wilt voldoende bewegingsvrijheid hebben, zodat je goed languit kunt liggen in bed.

Kwalitatief matras

Met alleen de grootte van het bed ben je er nog niet. Let ook op het matras! Een kwalitatief matras verbetert je nachtrust aanzienlijk. Dit is de investering dan ook zeker waard. Het ideale matras ziet er voor iedereen weer een beetje anders uit. Ga bijvoorbeeld na of je het liefst op een zacht of een hard matras slaapt, of juist hier tussenin. Je kunt dit het best uitproberen, in een matrassenzaak.

Comfortabel beddengoed

Besteed ook de nodige aandacht aan je beddengoed. Van je dekbed tot je kussens, van je hoeslaken tot je dekbedovertrek – ook hier kan maar beter alles naar wens zijn. Ga voor een kussen waar je voldoende ondersteuning mee hebt. En zoek uit welke stof je het prettigst vindt om onder te slapen, waar je de keuze voor je beddengoed op baseert.

Temperatuur in de slaapkamer

Wist je dat de temperatuur in de slaapkamer heel belangrijk is? Dit doet namelijk veel voor het comfort! Probeer dan ook een ideale temperatuur na te streven. Hoewel het voor iedereen net weer een beetje anders zit, wordt gemiddeld gezien 18 graden Celsius als de beste temperatuur voor de ruimte gezien.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Frisse lucht in de slaapkamer

Tegelijkertijd is het belangrijk om voldoende frisse lucht in de slaapkamer te hebben. Dit kan zelfs je nachtrust verbeteren, en ervoor zorgen dat je ’s ochtends frisser wakker wordt. Zet het raam het liefst altijd op een kiertje open. In de zomermaanden kun je het raam wat wijder open hebben staan.