Sidetable opknappen voor minder dan €60

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf
sidetable-interieur
@inspiredbycoastal

Ben je op zoek naar een budgetvriendelijke manier om je oude sidetable nieuw leven in te blazen? @inspiredbycoastal laat zien hoe je met een paar eenvoudige stappen en minimale kosten een verbluffende transformatie kunt bereiken. Volg deze stapsgewijze DIY-project en ontdek hoe je jouw oude sidetable een prachtige make-over kunt geven.

Details

Tijdsduur: 6 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 60

Materialen

Een (oude) sidetable
Schoonmaakmiddel
Schuurpapier
Hamer
Beitel
Bouten
Polyurethaan lak
Wax
Optioneel: Beits

@inspiredbycoastal

Stap 1 - Reinig en schuur de sidetable

Begin met het erbijhalen van de sidetable. Als je er geen hebt, kun je op platforms zoals Marktplaats of lokale markten misschien wel een tweedehands pareltje scoren voor een prikkie. Reinig vervolgens grondig de sidetable om alle vuil en stof te verwijderen. Vervolgens schuur je de oude vernislaag weg met schuurpapier om een gladde ondergrond te creëren voor de nieuwe afwerking.

@inspiredbycoastal

Stap 2 - Creëer de gewenste uitstraling

Om de gewenste textuur en uitstraling te creëren, gebruik je verschillende gereedschappen zoals een hamer, beitel en bouten. Gebruik de hamer om textuur te creëren en de beitel om scherpe randen te vormen en overtollig hout weg te halen.

Stap 3 - Schuur opnieuw voor een gladde afwerking

Na het creëren van de gewenste afwerking, schuur je de sidetable opnieuw om eventuele ruwe plekken glad te maken en los hout te verwijderen. Dit zorgt voor een mooi en gelijkmatig resultaat.

@inspiredbycoastal

Stap 4 - Breng een beschermende afwerking aan

Om de sidetable te beschermen en zijn nieuwe look te behouden, breng je een heldere polyurethaan sealer aan. Je kunt er ook voor kiezen om een beits aan te brengen voor extra kleur en diepte, afhankelijk van je voorkeur.

@inspiredbycoastal

Stap 5 - Bewonder het resultaat

Nadat je alle stappen hebt voltooid, neem je even de tijd om te genieten van het mooie resultaat van je opgeknapte sidetable. Je zult verrast zijn door het verschil dat je hebt gemaakt met slechts een paar eenvoudige stappen en met weinig kosten. Wie weet welke mooie projecten je nog meer kunt realiseren!