ikea-malm-hack
@ricedesignco_

Creatieve DIY met IKEA MALM nachtkastjes

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf

Ontdek de kunst van creatieve DIY met IKEA MALM nachtkastjes! @ricedesignco_ deelt haar inspirerende stappenplan voor het transformeren van deze veelzijdige meubelstukken. Of je nu op zoek bent naar een moderne makeover of een vleugje persoonlijkheid wilt toevoegen aan je slaapkamer, deze DIY biedt eindeloze mogelijkheden. Laat je leiden door haar tips en tricks om jouw MALM nachtkastjes om te toveren tot ware pronkstukken in jouw interieur. Deel je eigen creaties en laat je inspireren door anderen!

Details

Tijdsduur: 4 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: Tussen € 100 en €150

Materialen

2x IKEA MALM nachtkastjes
Een pot zwarte verf
Een rol behang
Schuurmachine
Houten latten
Een pot polyurethaan
Een pot beits
Een zaag
Houtlijm en spijkers
4 hendels

@ricedesignco_

Stap 1 - Verzamel de MALM nachtkastjes

Volg het slimme voorbeeld van @ricedesignco_ en speur marktplaats af voor tweedehands vondsten. Met een beetje geluk kun je deze veelzijdige kastjes voor een spotprijsje scoren. Als tweedehands geen optie is, overweeg dan een bezoek aan IKEA, waar je de MALM nachtkastjes kunt aanschaffen voor slechts 50 euro per stuk. Zodra je deze praktische meubelstukken in huis hebt, ben je klaar om aan de slag te gaan met de volgende stappen van je unieke makeover.

@ricedesignco_

Stap 2 - Schuur de laden om het houtfineer onder de zwarte verf te onthullen

Met een stukje schuurpapier of een schuurmachine kun je de verf van de laden van je MALM nachtkastjes verwijderen om het natuurlijke houtfineer te onthullen. Begin met licht schuren en werk geleidelijk naar harder schuren om de gewenste hoeveelheid verf te verwijderen. Door deze stap zorgvuldig uit te voeren, kun je de prachtige houtnerven tevoorschijn laten komen.

@ricedesignco_

Stap 3 - Schuur de rest van het nachtkastje en verf het zwart

Geef je MALM nachtkastje een geheel nieuwe look door de rest van het oppervlak op te schuren. Deze lichte afschuring zorgt voor een optimale hechting van de zwarte verf, waardoor het nachtkastje een frisse, schone en gladde uitstraling krijgt. Breng vervolgens de zwarte verf gelijkmatig aan op alle zichtbare delen en zorg ervoor dat je de verf goed laat drogen tussen de lagen door. Ten slotte voeg je een satijnen polyurethaan-toplaag toe. Deze beschermlaag biedt niet alleen bescherming maar geeft ook glans aan je nachtkastje.

@ricedesignco_

Stap 4 - Meet, zaag en bevestig de houten latten

Meet de houten latten af die je bij de bouwmarkt hebt gekocht en zaag ze op maat met een gewone zaag. Zorg ervoor dat de latten nauwkeurig worden gesneden om perfect te passen op de laden van je MALM nachtkastjes. Vervolgens, om ze te laten aansluiten bij het houtfineer van de laden, kleur je ze in met een bijpassende beits. Gebruik houtlijm en kleine spijkers om de latten stevig op hun plaats te bevestigen aan de voorkant van de laden.

@ricedesignco_

Stap 5 - Voeg behang toe

Kies een zelfklevend behang naar keuze en breng dit aan aan de binnenkant van de laden. Het peel and stick ontwerp maakt het proces eenvoudig en toegankelijk, zelfs voor beginners. Zorg ervoor dat je luchtbellen gladstrijkt terwijl je het behang aanbrengt voor een mooi en glad resultaat. Deze toevoeging geeft je nachtkastjes een unieke en persoonlijke touch, waardoor ze opvallen als echte blikvangers in je slaapkamer.

@ricedesignco_

Stap 6 - Bevestig de handgrepen en voltooi je unieke IKEA-hack

Met een paar eenvoudige stappen maak je jouw MALM nachtkastjes extra speciaal. Bevestig de gekozen hardware, zoals handgrepen, om de vernieuwde uitstraling van je nachtkastjes te voltooien. Kies voor gouden hardware om een vleugje elegantie toe te voegen en voila: je IKEA hack is af die perfect past bij jouw persoonlijke stijl.