ikea-spiegel
@project0251

DIY Spiegel met IKEA YLLEVAD en LÖNSÅS

Door Denise | | Interieur doe-het-zelf

Vind je het fantastisch om jouw huis van mooie details te voorzien? Dan is het zelf maken van een Ikea spiegel een fantastisch idee. Hoe leuk is het om zelf de handen uit de mouwen te steken! Chris van @project0251 ging je voor en maakte uiteindelijk een fantastische spiegel voor in de hal.

DIY creaties die met veel plezier zijn gemaakt vinden wij zeer inspirerend. We delen dan ook graag hoe je in een aantal eenvoudige stappen een prachtige Ikea spiegel in elkaar zet. Geef het vervolgens een mooi plekje in de hal of ergens anders in huis. We zijn benieuwd naar het resultaat van jouw creatieve middag!

Details

Tijdsduur: 6 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 150

Materialen

1 MDF plaat
60x IKEA YLLEVAD fotolijst 13x18
60x IKEA LÖNSAS spiegel 13x18
Twee brede lange latten
Lijm en/of kit
Een zwarte spuitbus

Stap 1 - Bepaal het formaat van de lijstjes

Om een DIY-spiegel dien je eerst het formaat van jouw spiegel te bepalen. We raden aan om een MDF plaat te gebruiken. Een andere optie is het plaatsen van de spiegel direct op de muur. Hou hoe dan ook rekening met het formaat van de lijstjes, zodat ze goed op de spiegel passen.

@project0251

Stap 2 - Ga naar de IKEA en haal alle benodigdheden in huis

Heb je het formaat bepaald? Ga dan naar de Ikea om alle benodigdheden in huis te halen voor jouw DIY-project. In dit geval dien je 60x YLLEVAD fotolijsten 13x18 centimeter en 60x LÖNSAS spiegels van 13x18 centimeter te halen.

@project0251

Stap 3 - Leg de lijstjes op de grond en meet de lengte x breedte

Pak de lijstjes die je hebt gekocht erbij en leg ze op de grond. Meet daarnaast de lengte x breedte voor de zekerheid nog even na, om zeker te weten dat alles past.

Stap 4 - Zaag de MDF-plaat op maat

Voor het juiste formaat van de spiegel dien je de MDF-plaat op maat te zagen.

Stap 5 - Zaag twee brede lange latten op maat

Pak twee brede lange latten erbij. Die moeten iets korter zijn dan de lengte maat. Zaag ze vervolgens op maat om alles perfect te laten passen.

@project0251

Stap 6 - Spuit de zijdes van de plaat in het zwart

Spuit eerst de zijkanten van de zwarte lijstjes en daarna gedeeltelijk de achter/voorkant van de plaat in het zwart.

@project0251

Stap 7 - Plaats de spiegels in de fotolijstjes en lijm ze vast

Plaats de spiegels voorzichtig in alle fotolijstjes. Zorg dat alles er recht in zit. Lijm vervolgens de lijstjes met de spiegel vast op de houten plaat met kit en/of lijm.

@project0251

Stap 8 - Laat het geheel goed drogen

Laat de DIY Ikea-spiegel eventjes goed drogen. Zet hem rechtop, plaats de spiegel op een mooi plekje in huis en geniet van een fantastisch resultaat!