Ingebouwde kledingkast op maat maken

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf
ingebouwde-kledingkast-op-maat
@myhappydays.se

Wil je meer opbergruimte creëren en je slaapkamer een andere look geven? Ontdek hoe je zelf een ingebouwde kledingkast op maat maakt! Met dit eenvoudige DIY-stappenplan van @myhappydays.se kun je van een tweedehands parel, een functionele en stijlvolle kledingkast maken die past bij jouw slaapruimte.

Details

Tijdsduur: 1 dag

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 75

Materialen

(Tweedehands) kledingkast
Een rol behang
Behanglijm
Schuurpapier
Hechtprimer
1 plint
1 kroonlijst
Lijm
Spijkers
Timmerverf
@myhappydays.se

Stap 1 - Zoeken en voorbereiden van de kledingkast

Om te beginnen met het DIY-project, is het belangrijk om een kledingkast te vinden die past bij jouw wensen en behoeften. @myhappydays.se heeft gezocht naar een kledingkast die beschadigd is, maar waarvan het frame en de structuur nog in goede staat zijn. Nadat je een geschikte kledingkast hebt gevonden, begin je met het verwijderen van losse onderdelen, vlekken en stof.

@myhappydays.se

Stap 2 - Behouden van de spiegel en behangen

Wanneer de kledingkast een spiegel bevat die je wilt behouden, is het belangrijk om deze te beschermen tijdens het rest van het proces. Je kunt ervoor kiezen om de spiegel af te plakken met tape of om er overheen te behangen. Gebruik behanglijm en een geschikt behang om de spiegel te bedekken. Zorg ervoor dat het behang goed hecht en eventuele luchtbellen gladstrijkt voor een strak resultaat.

Stap 3 - Schuur het oppervlak

Voordat je begint met schilderen, is het belangrijk om het oppervlak van de kledingkast licht op te schuren met schuurpapier. Hierdoor hecht de verf beter en worden oneffenheden gladgestreken.

Stap 4 - Breng hechtprimer en verf aan

Na het schuren, breng je een laag hechtprimer aan op de kledingkast. Deze primer zorgt ervoor dat de verf goed blijft zitten en voorkomt dat de oude kleur doorschijnt. Laat de primer goed drogen voordat je begint met schilderen. Gebruik vervolgens twee lagen timmerverf om de kledingkast te schilderen. Zorg ervoor dat elke laag goed droog is voordat je de volgende laag aanbrengt.

@myhappydays.se

Stap 5 - Toevoegen van een plint en kroonlijst

Om de kledingkast een ingebouwde uitstraling te geven, voeg je een plint toe aan de onderkant van de kast en een kroonlijst aan de bovenkant. Meet zorgvuldig de afmetingen van de plint en kroonlijst en zaag ze indien nodig op maat. Bevestig de plint en kroonlijst met lijm en spijkers aan de kledingkast. Zorg ervoor dat ze stevig vastzitten en goed aansluiten op de kast voor een professionele afwerking.