Kizu geïnspireerde tafellamp DIY

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf
kizu-lamp-diy
@louisewiberg

Wil je je interieur opfleuren met een unieke lamp die je zelf kunt maken? Deze DIY van @louisewiberg laat zien hoe je een moderne lamp maakt met een verstelbare hoogte, perfect om de sfeer in elke kamer te veranderen. Door gebruik te maken van eenvoudige materialen zoals een glazen kom, cilindervazen en decoratieve folies, kun je een stijlvolle verlichtingsoplossing creëren die past bij jouw persoonlijke smaak. Volg de stappen hieronder om aan de slag te gaan!

Details

Tijdsduur: 4 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 60

Materialen

Cilindervazen
Tape
Plastic folie
Spuitverf
Bekledingsmateriaal
Batterij-aangedreven lamp
Doek
Schuurpapier
Optioneel: stickers voor decoratie

@louisewilberg

Stap 1 - Zorg voor de juiste materialen

Voordat je begint, zorg ervoor dat je alle benodigde materialen hebt verzameld. Je hebt nodig: cilindervazen van verschillende hoogtes, tape, plastic folie, spuitverf in de gewenste kleur(en), decoratieve plastic folie of andere materialen voor het bekleden van de cilindervazen, een batterij-aangedreven lamp, een transparante witte plastic deksel of plexiglas voor de bovenste schijf, schuurpapier en eventueel stickers ter decoratie.

@louisewiberg

Stap 2 - Voorbereiden van de cilindervazen

Begin met het bedekken van de buitenkant van de cilindervazen met tape en plastic folie om te voorkomen dat er verf op komt. Spuit vervolgens de binnenkant van elke vaas in de gewenste kleur, zoals mat wit of een andere kleur naar keuze. Let op: Breng meerdere dunne lagen aan voor een gelijkmatige dekking en laat de verf goed drogen tussen elke laag.

@louisewiberg

Stap 3 - Decoratie van de bodem van de vaas

Een tip van @louisewiberg: Kleed de onderste delen van de cilindervazen aan met decoratieve plastic folie, hout, steen of andere materialen naar keuze. Je kunt ook een marmerpatroon schilderen of een chromen effect creëren voor een moderne uitstraling. Herhaal dit vervolgens voor alle cilindervazen die je wilt gebruiken.

@louisewiberg

Stap 4 - Creëren van de top laag

Snijd uit het gekozen materiaal (zoals een transparante witte plastic deksel of plexiglas) een cirkel die past bij de opening van de grootste cilindervaas. Schuur indien nodig de randen glad met schuurpapier om scherpe randen te verwijderen.

@louisewiberg

Stap 5 - Samenstellen van de lamp

Plaats een batterij-aangedreven lamp in de bodem van de grootste cilindervaas. Zorg ervoor dat de lamp stevig staat en goed zichtbaar is door de bovenste schijf. Pas de hoogte van de lamp aan door verschillende cilindervazen te gebruiken met variërende decoraties.

Stap 6 - Optionele toevoegingen

Als je wilt, kun je een oplaadbare lamp gebruiken voor duurzaamheid en gemak. Dit zal ervoor zorgen dat je nieuwe lamp altijd klaar is voor gebruik zonder gedoe met batterijen. Met deze eenvoudige stappen kun je een gepersonaliseerde lamp maken die niet alleen functioneel is, maar ook een statement maakt in je interieur. Experimenteer met verschillende materialen en kleuren om een uniek ontwerp te creëren dat perfect past bij jouw stijl. Veel plezier met je DIY-project!