thuis-fitness
Brian Wangenheim

Binnen sporten of yoga in een kleine ruimte: kan dat?

Het nieuwe jaar komt eraan en dat gaat altijd gepaard met goede voornemens. Het grootste deel van deze ambities richten zich op een gezonder leven. Zoals een verantwoord voedingspatroon en meer bewegen. Met name dat laatste is door de lockdown in verband met corona lastiger dan ooit.

Sportclubs zijn dicht en je mag niet zomaar met je vaste hardloopgroep een rondje maken. Binnenshuis sporten is een mooi alternatief. Helaas wonen we niet allemaal in een riante villa met eigen fitnesszaal. Daarnaast is het interieur er meestal ook niet geschikt voor. Geen reden om je goede voornemens in de prullenbak te gooien. Want binnen sporten of yoga beoefenen in een kleine ruimte is absoluut mogelijk!


Online lessen en cursussen voor tips en extra motivatie

Sommigen vinden alleen sporten prettig. Anderen doen het liever samen met een groepje of instructeur. Op het internet staan allerlei cursussen en lessen. Het handige is dat je helemaal zelf bepaalt wanneer je begint. Tegelijkertijd profiteer je van de extra motivatie van een inspirerende instructeur. Bovendien neem je meteen deel aan een complete workout. Het aanbod is gigantisch. Denk bijvoorbeeld aan algehele workouts voor het lichaam, yoga, krachttrainingen of sessies voor platte buik en sixpack.

Het inrichten van een ruimte om in te sporten of yoga te doen

Om te sporten heb je minder ruimte nodig dan je denkt! Vooral wanneer je specifiek oefeningen doet waarbij je beperkte afstanden aflegt. Een paar vierkante meter is vaak al voldoende. In kleinere kamers creëer je deze ruimte door bijvoorbeeld een bank of stoel te verschuiven.

Besteed extra aandacht aan de ondergrond

Thuis sporten is relatief veilig. Zolang je maar weet waar je mee bezig bent. Doe geen oefeningen zonder nauwkeurige instructies. Werk jezelf ook niet dusdanig in het zweet dat je blessures oploopt. Het is beter om met wat lichtere gewichten te beginnen zodat je aan de oefeningen went. Verder is een gladde ondergrond erg gevaarlijk. Draag in zo'n geval speciale schoenen met extra grip om niet uit te glijden. Om binnen te sporten is een tapijt daarom geschikter dan een stenen vloer. Je kunt dan zelfs op je blote voeten sporten. Veiligheid staat altijd op de eerste plaats.

Design en lifestyleDesign en lifestyle

Applicaties van zorgaanbieders

Wist je dat zorgverzekekering VinkVink veel korting geeft op apps als Headspace, Fabulous, Sworkit en FysioZelfCheck? Al deze apps gebruik je al voor €6,75! Vergelijk zorgverzekeringen via ZorgKiezer om te zien welk apps zorgverzekeraars nog meer aanbieden om thuis te ontspannen, te sporten of fysiotherapie te doen. Je ziet bovendien direct wat de prijs is en of je mogelijkerwijs kosten kunt besparen!