5 redenen waarom de glazen serre zo gewild is

Door Martijn | | Klustips

Al jarenlang is de glazen serre razend populair onder huiseigenaren. Het is een gewilde manier om je woonruimte en wooncomfort te vergroten. Zo kiezen veel woningbezitters met een glazen serre voor een extra keuken of woonkamer met uitzicht op tuin. Maar waarom is de glazen serre zo populair en wat zijn de voordelen?

1. Meer natuurlijk licht in huis

Natuurlijk licht is enorm belangrijk voor ons mensen. We worden vrolijker en energievolle van natuurlijk licht. Dit zorgt voor meer comfort. Door een glazen serre ontvangt je woning meer licht van buiten. Donkere onbruikbare ruimtes worden omgetoverd tot praktische ruimtes.

Vooral tijdens de wisselingen van de seizoenen profiteer je van het extra licht. Zo geniet je in de zomer van meer licht in de avonduren. Hierdoor ben je ook minder afhankelijk van kunstmatig licht.

2. Meer ruimte in je woning

Naast het extra licht van een glazen serre, krijg je ook meer ruimte. Droomde je altijd al over een extra keuken, eetkamer of woonkamer? Dan laat een glazen serre je droom uitkomen. Ervaar het plezier en comfort van ’s ochtends ontbijten met een adembenemend uitzicht op je tuin. Hierdoor haal je met een serre nog meer comfort in je huis. En laten we eerlijk zijn: wie wil dat nu niet?

3. Besparen op je energierekening

Koop je vandaag de dag een glazen serre? Dan is de kans heel groot dat deze serre beschikt over optimale isolatiewaardes. Dit betekent dat de serre is geïsoleerd. Hierdoor blijft de serre altijd op hetzelfde temperatuur van je huis. Dit is positief, want hierdoor heb je lage stookkosten wat resulteert in een besparing op de energierekening.

4. Tijdens slecht weer genieten van je tuin

Velen geven aan dit enorm fijn te vinden, maar ook tijdens slecht weer beleef je veel comfort en plezier aan je glazen serre. Zo geeft een serre bescherming tegen regen en wint. Hierdoor geniet je ook tijdens slecht weer van mooie uitzichten op je tuin. Zo haal je toch een beetje buiten naar binnen.

5. De waarde van je woning stijgt

En niet onbelangrijk: Een glazen serre laat de waarde van je woning stijgen. Serres en dan vooral glazen serres worden gezien als een luxe uitbreiding van je woning. Niet gek, want een glazen serre geeft veel comfortabele voordelen aan de woning.

Laat je inspireren

Samengevat zijn er veel redenen waarom de glazen serre zo populair is. Van meer woonruimte en meer natuurlicht tot aan genieten van de buitenlucht met het comfort van het binnen zijn. Het is de ideale manier om meer uit je woning te halen.

Wil jij meer wooncomfort en woonplezier in huis halen? Of een nieuwe plek in je woning om te ontspannen of juist te werken? Kies dan voor een glazen serre aan huis en ontdek de vele voordelen die het te bieden heeft!