Waarom zou je vloerverwarming nemen?

Door Romee | | Klustips

Waar vloerverwarming zich eerst kwalificeerde als een betrekkelijk luxe vorm van verwarmen, zo wordt het vandaag de dag steeds meer toegepast. Langzaam maar zeker wordt vloerverwarming voor vele huishoudens de nieuwe standaard. Dit heeft met name te maken met de vele voordelen van vloerverwarming. Hieronder lees je een aantal van deze voordelen.

Optimale verdeling van warmte

Vloerverwarming dekt in principe de gehele grondoppervlakte. Dit houdt in dat ook de uiterste hoekjes direct verwarmd zullen worden. Alle warmte hoeft dus niet meer vanuit één bepaalde hoek van het huis te komen, zoals wel het geval is met een reguliere radiator. Bij deze traditionele radiatoren zal de lucht om de radiator heen altijd warmer aanvoelen dan de rest van de ruimte. Vloerverwarming neemt dit probleem dus weg, omdat de warmte vanuit de gehele oppervlakte opstijgt.

Vloerverwarming is energiezuinig

Over het algemeen worden er twee varianten van vloerverwarming onderscheiden. Enerzijds is er elektrische vloerverwarming en anderzijds is er op water gebaseerde cv vloerverwarming. Voor beide varianten geldt dat ze niet erg heet hoeven te worden om een ruimte alsnog efficiënt te verwarmen. Zo wordt een traditionele radiator tot wel 75 graden Celsius warm, terwijl vloerverwarming de 30 graden Celsius amper bereikt. Onderaan de streep zorgt het voor een flink lagere energierekening. Zo geniet je van het gemak van vloerverwarming, terwijl je maandelijks ook nog eens wat geld bespaart.

Vloerverwarming is veilig en prettig

Als je vloerverwarming afzet tegen een radiator, zit één van de grootste voordelen van vloerverwarming in het veiligheidsaspect. Met name wanneer je kinderen over de vloer hebt, is het prettig om geen hete radiator met scherpe randen in de kamer te hebben staan. Dit is daarnaast niet alleen veiliger, maar ook mooier en het bespaart ruimte. Daarnaast tast vloerverwarming de kwaliteit van de binnenlucht niet aan, terwijl traditionele radiatoren het zuurstofniveau verlagen en daarbij de luchtkwaliteit doen verminderen.