Kwantum DIY Spiegel Fluid Rosé

Door Sarieta | | Interieur doe-het-zelf

Met dit handige DIY stappenplan is het omtoveren van een standaard spiegel naar een stijlvolle eyecatcher een fluitje van een cent. Net als @diy_art_eva, wiens account vol staat met inspirerende DIY’s, kun je eenvoudig de organische vormen accentueren en de kleur aanpassen naar jouw smaak. Een lik verf erbij en de spiegel heeft een nieuwe uitstraling die perfect past bij jouw interieur. Met slechts een paar lagen verf en een beetje geduld kun je binnen no-time genieten van het prachtige resultaat van jouw eigen creatie. Laat je inspireren en deel jouw DIY met ons!

Details

Tijdsduur: 3 uur

Moeilijkheidsgraad: Beginner

Kosten: € 50

Materialen

Kwantum Spiegel Fluid Rosé
Een blikje Rustoleum verf
Afplakmateriaal zoals papier en tape
Schuurpapier
Ontvetter

@diy_art_eva

Stap 1 - Verzamel de benodigde materialen

Voor deze Kwantum DIY heb je de Kwantum Spiegel Fluid Rosé nodig, verf van Rustoleum in bijvoorbeeld de kleur 'antiek wit', afplakmateriaal zoals papier en tape, schuurpapier voor het licht opschuren van de randen en ontvetter. Zorg ervoor dat je alle materialen bij de hand hebt voordat je begint.

@diy_art_eva

Stap 2 - Kies de gewenste kleur

Bepaal welke kleur je wilt geven aan de spiegel. In dit geval is gekozen voor een zachte matte tint 'antiek wit'. Kies een kleur die past bij jouw persoonlijke smaak en interieur.

Stap 3 - Bereid de spiegel voor

Begin met het afplakken van de spiegel met papier en tape om te voorkomen dat de verf op het spiegeloppervlak terechtkomt. Vervolgens moet je de randen licht opschuren met schuurpapier, zodat het verf beter gaat hechten. Maak daarnaast de spiegelrand grondig schoon met ontvetter, zoals ammoniak, om eventuele vuilresten te verwijderen.

@diy_art_eva

Stap 4 - Breng de verf aan

Nu kun je beginnen met het aanbrengen van de verf. Gebruik een kwast of roller om gelijkmatig twee lagen verf aan te brengen op de spiegelrand. Zorg ervoor dat elke laag goed droog is voordat je de volgende laag aanbrengt.

Stap 5 - Laat de verf drogen

Laat de spiegel goed drogen na het aanbrengen van de verf. Dit zorgt ervoor dat de verf volledig uithardt en een mooie afwerking krijgt.

@diy_art_eva

Stap 6 - Bewonder het eindresultaat

Eens de verf volledig droog is, kun je genieten van het prachtige eindresultaat. Je hebt nu je eigen stijlvolle spiegel gecreëerd met een nieuwe kleur die perfect past bij jouw smaak en interieur. Voel je daarnaast zeker vrij om creatief te zijn en je eigen persoonlijke touch toe te voegen aan het proces. Veel plezier met je zelfgemaakte spiegel!