4x Tiny House inspiratie: klein wonen

De Tiny House Movement hebben we het wel eens eerder over gehad. Het is een populaire beweging die ook in Nederland steeds meer mensen trekt. Klein wonen in een klein huisje op wielen. Een huis dat verplaatsbaar is waardoor je dus in principe overal kan wonen waar je maar zou willen. Helaas is in de praktijk dit niet helemaal waar en kunnen gemeentes moeilijk doen. Maar goed, het kan wel als je goed zoekt naar geschikte plekken. Wat wij vooral inspirerend vinden is hoe je leeft in zo’n kleine ruimte met toch ook alle faciliteiten die je nodig hebt. De volgende voorbeelden van een Tiny House laten zien hoe klein je zou kunnen wonen.

4x Tiny House: klein wonen

Project #1 van Handcrafted Movement

Dit bureau ontwerpt allemaal kleine huisjes in diverse stijlen. Kijk eens hoe gezellig, sfeervol en functioneel een Tiny House kan zijn.

Bron: handcrafted movement

Project #2 van Tiny Heirloom

Deze bijzondere woning is voorzien van een klimwand aan de buitenkant. Het huis heeft daarnaast een soort van garage poort als deur, een ingebouwde zithoek en een loft met lounge/werkhoek.

Bron: New Atlas

Project #3 van American Tiny House

Dit prachtige, lichte en vriendelijk huisje is ontworpen door American Tiny House. Het geeft een licht en open gevoel, mooie opbergmogelijkheden zoals onder de trap, een bar om aan te werken en nog veel meer mooie details.

Bron: Tiny House Swoon

Project #4 van Wheel Pad

Dit rolstoelvriendelijk huisje heeft een hellingbaan als entree, een open leefruimte met een bed, een bureau en een badkamer met zelfs een compost toilet. Dit kleine huisje is gebouwd voor 50.000 USD.

Bron: new atlas

Klein wonen kan heel inspirerend zijn als je zo kijkt naar deze kleine huizen maar je moet er ook het een en ander voor laten natuurlijk. Zou jij zo klein kunnen wonen? De vrijheid willen proeven van minder lasten? Maar dan ook minder ruimte hebben in huis?