Wanddecoratie ideeën voor boven de bank

Heb je genoeg van die saaie lege muur achter de bank, maar heb je totaal geen inspiratie? Goed nieuws: vandaag delen wij de leukste wanddecoratie ideeën voor in de zithoek! Van subtiel en stijlvol tot een hele persoonlijke touch. Welk decoratie idee spreekt jou het meeste aan?

wanddecoratie

Lijsten met prints of fotobehang

Fotolijsten doen het altijd goed boven de bank. En het leukste is dat je veel meer dan alleen foto’s kunt inlijsten. Denk aan mooie prints en posters, zelfgemaakte tekeningen of een stukje fotobehang. Of pak het nog creatiever aan met een gedroogde bloem of een blad van een plant erin. Het belangrijkste is dat alle ingelijste kunstwerken qua kleurenpalet goed bij elkaar passen. Zo vormt het een stijlvol geheel.

Persoonlijke collage van foto’s

Voeg een persoonlijke touch toe met een unieke fotocollage boven de bank. Laat jouw favoriete foto’s afdrukken op kleine panelen, zodat je er zelf een speelse vorm mee kunt maken. Kies voor vierkanten voor een strakke look, rondjes voor een sfeervolle uitstraling of voor foto’s op hexagon panelen (zeshoek) voor een trendy resultaat. Met deze fotomuur kun je eindeloos blijven afwisselen! Je kunt namelijk altijd foto’s toevoegen, omwisselen of verplaatsen.

Ronde wanddecoratie van riet

Rotan en riet brengt veel warmte in de woonkamer. Je kunt dit natuurlijke materiaal niet alleen gebruiken voor meubels, maar ook terug laten komen als wanddecoratie. Hang rieten placemats of rotan manden aan de muur voor een bijzondere look. Er zijn ook spiegels, wandkleden en genoeg andere accessoires waar riet in is verwerkt.

Groot wandpaneel

Wil je echt een statement maken zonder allemaal gaten in de muur te boren? Zet dan een groot wandpaneel achter de bank. Je kunt er zelfs nog allerlei decoratie aan vastmaken. Ideaal voor in een tijdelijke (huur)woning!

Wandplanken of schappen

Wandplanken zijn eigenlijk een voetstuk voor nóg meer decoratie. Je kunt er van alles bovenop zetten! Maar ook het product zelf voegt veel sfeer toe aan de zithoek. Ga op zoek naar wandplanken of schappen met een verrassende vormgeving. Dan ziet het er zelfs met een paar boeken en een plantje al indrukwekkend uit.

Bijzondere klok

De klok blijft een van de leukste soorten wanddecoratie. Waarschijnlijk omdat het verkrijgbaar is in werkelijk iedere stijl. Tegelijkertijd is deze accessoire erg handig. Wees niet bang om een statement te maken met een opvallend exemplaar. Kijk bijvoorbeeld eens naar een klok van hout, een wandklok met betonlook of eentje die is omgetoverd tot kunstwerk.