kruidenpotjes-maken-diy
@hjmckean

Zelf Kruidenpotjes Maken DIY: Uitleg, Voorbeelden en Foto's

Geef je collectie kruiden en specerijen een welverdiende upgrade met kruidenpotjes. Maak het jezelf makkelijk met kruidenpotjes, waarmee je meteen ziet welk kruid je vastpakt. Daarnaast kun je kruidenpotjes een naamsticker geven, zodat je kruiden geordend zijn. Een georganiseerd gevoel, iedere keer als je jouw kruidenla opent. Met 7 handige tips maak je gemakkelijk zelf kruidenpotjes die ontzettend leuk staan in de keuken!

Zelf je eigen kruidenpotje maken stappenplan:

  • Stap 1: Bepaal waar je de kruiden gaat neerzetten
  • Stap 2: Bedenk hoeveel kruiden je kwijt wilt kunnen
  • Stap 3: Verzamel de potjes
  • Stap 4: Verzamel de kruiden
  • Stap 5: Verzamel naamstickers
  • Stap 6: Schrijf de naam en datum op het potje
  • Stap 7: Maak je kruidenpotjes klaar voor gebruik

Stap 1: Bepaal waar je de kruiden gaat neerzetten

Voordat je de kruidenpotjes gaat maken, is het handig om te bepalen waar je de kruiden wilt neerzetten. Plaats je ze in de la, op het aanrecht of op een plankje? En gaan de kruiden in een vierkant, rond, breed of lang potje? Zo kies je het juiste formaat potje voor de gewenste plek.

kruiden-plek-keuken
@lauramitulla


Stap 2: Bedenk hoeveel kruiden je kwijt wilt kunnen

Het is belangrijk om te weten hoeveel kruiden je kwijt wilt. Maak een lijstje van je meest gebruikte kruiden en houd er rekening mee dat je extra ruimte moet overhouden voor nieuwe kruiden of kruiden die je misschien bent vergeten. Ga dus altijd voor een paar extra potjes, zodat je zeker bent dat alle kruiden een plekje krijgen.

kruiden-potjes-inspiratie
@rose_bleu_vert_jaune

Stap 3: Verzamel de potjes

Nu je weet hoeveel  potjes je wilt hebben, kun je ze gaan kopen. Onthoud hierbij dat potjes gebruiksvriendelijk moeten zijn. Zo is het bijvoorbeeld slim om goed afgesloten potjes te kopen, waar een theelepel in past. Op deze manier zorg je ervoor dat de kruiden goed blijven en je ze er met een lepel uit kunt scheppen. Bij de Action hebben ze vaak voor weinig geld super leuk potjes. Als de Action geen kruidenpotjes heeft, kun je terecht bij Ikea. Ook hier vind je gebruiksvriendelijke kruidenpotjes voor een prikkie.

doorzichtig-kruiden-potje
@clembazard


Stap 4: Verzamel de kruiden

Ga naar de groothandel, toko of bestel je kruiden online. Daarnaast vind je op de markt meestal goedkope kruiden, in vergelijking met de supermarkt. Vaak schelen dit soort opties geld en zijn ze van betere kwaliteit. Heb je de meeste kruiden al in de la hebt liggen? Vul ze dan gewoon aan. Zo hoef je voorlopig geen nieuwe kruiden te kopen en heb je jouw favoriete kruiden bij de hand.

kruiden-winkel-markt
@paolobendandi

Stap 5: Verzamel naamstickers

Kun je kruiden of specerijen soms niet van elkaar onderscheiden? Gebruik naamstickers, zodat je meteen ziet welk kruid je pakt. Sommige kruiden lijken namelijk heel erg op elkaar, vooral als ze allemaal in hetzelfde doorzichtige potje zitten. Met naamstickers voorkom je dat je de verkeerde kruiden pakt tijdens het koken.

naamsticker-kruiden-potje
@dan__burton

Stap 6: Schrijf de naam én datum op het potje

Naast het soort kruid, is het ook belangrijk om op te schrijven wanneer je ze in het potje hebt gedaan. Zo weet je tot wanneer de kruiden goed zijn en wanneer je ze moeten vervangen.

Tip: Bedenk vooraf wat je wilt schrijven, zodat je de stickers precies op maat uitknipt. Dan is de kans groter dat je ze allemaal even groot beschrijft en op dezelfde hoogte.

naamsticker-datum-kruiden
@anntarazevich

Stap 7: Maak je kruidenpotjes klaar voor gebruik

De laatste stap is het gereed maken van je kruidenpotjes. Doe de kruiden in de potjes, plak de stickers erop en zet ze op de gewenste plek. Op deze manier heb je jouw eigen perfect, geordende kruidenpotjes die klaar zijn voor gebruik.

kruiden-potje-sticker
@maudefl

Personaliseer jouw kruidenpotjes

Je wilt natuurlijk dat je kruidenpotjes een mooie stijl hebben. Dat is misschien wel een van de redenen dat je ze zelf wilt maken. Je kunt je kruidenpotjes op verschillende manieren decoreren. Je kunt het met stickers decoreren, er een lintje omheen doen of wrapping folie gebruiken. Voor je het weet heb je standaard kruidenpotjes omgetoverd tot een stijlvolle opbergplek voor je kruiden.

kruiden-potje-sticker
@kavar05

Geef ze het podium dat ze verdienen!

Ben je dol op kruidenpotjes en wil je ze laten zien? In een kruidenrek staan jouw zelfgemaakte kruidenpotjes nog mooier. Een kruidenrek is handig in gebruik en het geeft je overzicht in de keuken. Je kunt kiezen uit een kruidencarrousel, wandrek of staand rek. Een kruidenrek is de perfecte plek om je kruidenpotjes op een speelse manier te presenteren. O ja, en natuurlijk een heel leuk cadeau!