Marmeren tafel kopen? Onze top 5 tafels en kooptips

Marmeren tafels zijn op dit moment enorm in trek, onder andere doordat een marmer blad in vrijwel ieder interieur gecombineerd kan worden. In veel gevallen wordt de marmeren tafel aangeschaft met een iconisch gietijzeren onderstel. Hierdoor komen twee stijlen, typisch industrieel en modern, op een smaakvolle manier samen.

Bij het kopen van een marmeren tafel kunnen echter veel fouten worden gemaakt. Het is daarom van groot belang dat je weet hoe je marmeren tafels op kwaliteit kunt beoordelen zodat je een eettafel in huis kunt halen waar je nog karten van kunt genieten.

We bespreken in dit artikel;

Top vijf marmeren tafels van dit moment

Hieronder zijn vijf marmeren tafels te vinden die wat ons betreft voldoen aan de kwaliteitseisen. Aan het einde van dit artikel gaan we dieper op het herkennen van kwalitatieve marmer in. Er bestaan namelijk grote verschillen tussen goedkoop marmer (vaak Chinees) en kwalitatief en duur marmer (Italië & Spanje).

Groene marmeren tafel (india green)

groene-marmeren-tafel

De groene marmeren tafel is misschien wel de reden dat marmer weer zo heeft kunnen opleven. Deze tafel met industrieel gietijzeren onderstel staat perfect binnen een interieur waar donkergroene tinten welkom zijn. Van alle groene marmersoorten is india green de bekendste. Echter wordt deze kleur in verschillende landen ook wel verde indio genoemd.

Klik hier om deze tafel te bekijken of te bestellen

Zwarte marmeren tafel (nero marquina)

marmeren-tafel-zwart

Voor een strakker interieur adviseren we al snel om voor een tafel met marmeren blad in de stijl van nero marquina te gaan. Deze marmeren tafel in zwart kan gekenmerkt worden door enkele witte tinten en soms een witte ‘scheur’. Indien je deze tafel, zoals hierboven ook gedaan is, combineert met een zwart gietijzeren frame zorgt dit voor een strak uitziend model. Voor het interieur dat graag stijlvol wilt blijven zonder al te opvallende meubels toe te voegen, is deze zwarte marmeren tafel perfect.

Klik hier om deze tafel te bekijken of te bestellen

Witte marmeren tafel (carrara)

marmeren-tafel-wit

Witte marmeren tafels zijn er in principe in overvloed. De vier verschillende witte marmersoorten blanco macael, blanco ibiza, blanco tranco en blanco carrara zijn behalve op tafels, ook in veel huizen op de vloer te vinden. Het marmeren blad dat voor tafels gebruikt wordt is vrijwel altijd blanco carrara. Dit heeft het te danken aan de robuustheid van deze soort. Probeer op deze witte marmerentafel maar eens een kras te maken.

Klik hier om deze tafel te bekijken of te bestellen

Zwarte salontafel van marmer

marmeren-salontafel

Wil je geen klassiek gietijzeren frame maar lijkt een koperkleurig frame jou wel wat? Dan is dit toch een van onze favoriete marmeren salontafels. Gezien de prijs mag je geen volledig koperen frame verwachten. Volgens de recensies krast gelukkig het frame niet snel (wat vaak wel zo is bij een kopercoating). Tot op heden is er geen eettafel variant van dit model beschikbaar. Mocht dat zou zijn, updaten wij deze pagina. Er zijn wel verschillende wand- en bijzettafels in deze stijl te koop.

Klik hier om deze tafel te bekijken of te bestellen

Marmeren bijzettafel met geometrisch blad

marmeren-bijzettafel-groen

Is een groene marmeren eettafel op dit moment te groot voor je woning maar wil je toch wat van dit prachtige materiaal in huis halen? Dan is deze bijzettafel met tafelblad van marmer én messing een aanrader. Deze zeer unieke combinatie zorgt ervoor dat je een eyecatcher aan je interieur kunt toevoegen. Het wat dunne maar stijlvolle gietijzeren onderstel maakt dit model dan ook feilloos af.

Klik hier om deze tafel te bekijken of te bestellen

Ronde marmeren tafel of klassieke eettafel?

Zoek je een ronde marmeren tafel in plaats van een rechthoekige? Ook dan kan je bij deze webshop terecht. Hier zijn ook alle marmersoorten als ronde tafel beschikbaar. De keuze hiervoor hangt natuurlijk af van jouw eigen voorkeur en beschikbare ruimte. Over het algemeen is een ronde tafel eenvoudiger met andere meubels te combineren. En de echte liefhebber zal altijd zeggen dat een ronde eettafel gezelliger is ;-).

Wat voor onderstel moet ik voor mijn marmeren tafel kiezen?

Met de komst van marmeren tafel makers is de nood voor het laten maken van dit soort tafels vrijwel overbodig geworden. De meest gangbare type tafels zijn ondertussen kant-en-klaar verkrijgbaar. Daarbij ben je vaak wel aangewezen op het moderne gietijzeren onderstel. Als dit een frame is dat bij jouw interieur past is dat natuurlijk geen probleem. Maar als je een ander type onderstel wilt, ben je veelal aangewezen op een specialist. De kosten voor het laten maken van een marmeren tafel komen in dat geval zonder twijfel hoger uit.

Wil jij meer marmeren meubels bekijken? Dan kan dat hierrrrr!